ရြာအလြမ္းေျပပိႏၷဲသီးသုပ္စားရေအာင္။
ကၽြန္မအဖြားရြာမွာေတာ့ သြားလည္တိုင္း အဖြားရဲ႕ ေနာက္ေယာက်္ား အဖိုးက ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ကို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႔ သုပ္သုပ္ေကၽြးတယ္။ ဒီမွာေတာ့ သူတို႔ရိုးရာအစားစာထဲမွာ ပိႏၷဲသီးကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ဂ်င္းနဲ႔ခ်က္တာ ခဏခဏေတြ႔ ရတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ပႏၷဲသီးတစ္လံုးစိတ္ၾကိဳက္သြား၀ယ္၊ အခြံႏႊာ၊ အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပီ ႏူးေအာင္ျပဳပ္လိုက္ တယ္။ အေစးေတြကေတာ့ေရွာင္မရဘူးေနာ္။ ဆီေလးေဆာင္ထား၊ လက္မွာေရာ၊ ထည့္ေဆးတဲ့ဇလံုမွာေရာ အေစးေတြကပ္ေနတယ္၊ ပိႏၷဲသီးက အခြံႏႊာတံုးထား နဲနဲေလသလပ္ရင္ ညိုလာတယ္။ ဒီကေရာင္းတဲ့အသီးေတြက သူတို႔ ပါးပါးလွီးထားပီးသား၊ ပီးေတာ့ ဘာအရည္နဲ႔ေဆး ထားလဲမသိျဖဴေဖြး ေနတာ။
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပ၊ ကၽြန္မအတြက္လဲ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္အရသာရပီမို႔ စိတ္၀င္စားရင္ စမ္းၾကည့္ပီး ျမိန္ရည္ရွက္ေရ စားသံုးႏိုင္ပါပီ။
ကၽြန္မအဖြားရြာမွာေတာ့ သြားလည္တိုင္း အဖြားရဲ႕ ေနာက္ေယာက်္ား အဖိုးက ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ကို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႔ သုပ္သုပ္ေကၽြးတယ္။ ဒီမွာေတာ့ သူတို႔ရိုးရာအစားစာထဲမွာ ပိႏၷဲသီးကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ဂ်င္းနဲ႔ခ်က္တာ ခဏခဏေတြ႔ ရတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ပႏၷဲသီးတစ္လံုးစိတ္ၾကိဳက္သြား၀ယ္၊ အခြံႏႊာ၊ အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပီ ႏူးေအာင္ျပဳပ္လိုက္ တယ္။ အေစးေတြကေတာ့ေရွာင္မရဘူးေနာ္။ ဆီေလးေဆာင္ထား၊ လက္မွာေရာ၊ ထည့္ေဆးတဲ့ဇလံုမွာေရာ အေစးေတြကပ္ေနတယ္၊ ပိႏၷဲသီးက အခြံႏႊာတံုးထား နဲနဲေလသလပ္ရင္ ညိုလာတယ္။ ဒီကေရာင္းတဲ့အသီးေတြက သူတို႔ ပါးပါးလွီးထားပီးသား၊ ပီးေတာ့ ဘာအရည္နဲ႔ေဆး ထားလဲမသိျဖဴေဖြး ေနတာ။
ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ထားတဲ့အတံုးေတြကို အေအးခံပီး ပါးပါးလွီး၊ ဒါမွမဟုတ္ လက္ေလးနဲ႔ႏႊာထားပါ။
ကၽြန္မေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲေကၽြးမွာမို႔ ေသေသခ်ာခ်ာဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီခ်က္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးသတ္ထား၊ ဆီစစ္ထားပါ
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း (၆) ေတာင့္
အုန္းႏို႔ စစ္စစ္ကို ၾကိဳပီး အႏွစ္ရေအာင္လုပ္ထား
ဆားအနဲငယ္..
သံလြင္ဆီအနဲငယ္
အားလံုးသမေအာင္ေမႊပီး အုန္းႏို႔အႏွစ္ေလးပါအေပၚယံျဖဴးပီး ဇြန္းေလးနဲ႔ထပ္ေမႊလိုက္ပါ။
အုန္းႏို႔အႏွစ္ခ်ိဳပီးစိမ့္လို႔အခ်ိဳမႈန္႔မလိုေတာ့ဘူးေနာ္။
ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔မပါရင္အရသာ မေလးဘူးခံစားရလို႔နဲနဲေလး ထည့္တယ္၊ ေလး-ငါး ပြင့္ေပါ့။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာတစ္မ်ိဳးဆန္းတဲ့ ပိႏၷဲသီးသုပ္အုန္းႏို႔အႏွစ္စမ္းေလး ရပါပီ။ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔မပါရင္အရသာ မေလးဘူးခံစားရလို႔နဲနဲေလး ထည့္တယ္၊ ေလး-ငါး ပြင့္ေပါ့။
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပ၊ ကၽြန္မအတြက္လဲ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္အရသာရပီမို႔ စိတ္၀င္စားရင္ စမ္းၾကည့္ပီး ျမိန္ရည္ရွက္ေရ စားသံုးႏိုင္ပါပီ။
ပိႏၷဲသီးႀကိဳက္တယ္...အုန္းႏို႕နဲ႔ေတာ႔မႀကိဳက္ဘူး...
ReplyDeleteအာလူးတို႔ ခရမ္းသီးတို႔ ခြာရင္ မမဲေအာင္္ ဆားေရထဲကို လွီးထည့္တယ္...ပိႏၷဲသီးလည္း အဲလိုလုပ္ရင္ မမဲဘူးထင္တယ္ေနာ္....
အိုး စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteတကယ္ပါဘဲ
တစ္ရက္ေလာက္ေတာ႕ လုပ္စားၾကည္႕ပါဦးမယ္
အုန္းႏို႕နံ႕ေလး ေမႊးေနမွာပါဘဲေနာ္.
ပံုကိုၾကည္႕ျပီး သြားေရက်မိပါတယ္။
တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး၊ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. လုပ္ၾကည့္ဦးမွပဲ..
ReplyDeleteပိႏၷဲသီးကိုေလ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ၾကိဳက္တယ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္.... း)
ReplyDeleteပိႏၷဲသီးကို တခါမွ သုပ္မစားဖူးဘူး။ ဟင္းေတာ့ခ်က္စား တယ္။ ေနာက္တခါ သုပ္စားၾကည့္အံုးမွ...
ReplyDeleteေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။ ေက်းဇူးပါေနာ္။
ပိႏၷဲသီး အဲလိုလုပ္တာေတြတစ္ခုမွမစားဖူးဘူး မမကူးသုတ္တာ စားခ်င္စရာ
ReplyDeleteကူးကူး ေရ
ReplyDeleteသုပ္ေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး လုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ ကူးကူး သုတ္တာ စားခ်င္စရာေလး ရႊတ္..(သားေရ က်သံ)
ခင္တဲ႕
ေရႊစင္