Skip to main content

ပိႏၷဲသီးသုပ္ အုန္းႏို႔အႏွစ္ဆမ္း

ရြာအလြမ္းေျပပိႏၷဲသီးသုပ္စားရေအာင္။ 
ကၽြန္မအဖြားရြာမွာေတာ့ သြားလည္တိုင္း အဖြားရဲ႕ ေနာက္ေယာက်္ား အဖိုးက ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ကို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႔ သုပ္သုပ္ေကၽြးတယ္။ ဒီမွာေတာ့ သူတို႔ရိုးရာအစားစာထဲမွာ ပိႏၷဲသီးကိုအုန္းႏို႔နဲ႔ဂ်င္းနဲ႔ခ်က္တာ ခဏခဏေတြ႔ ရတယ္။  ကၽြန္မကေတာ့ ပႏၷဲသီးတစ္လံုးစိတ္ၾကိဳက္သြား၀ယ္၊ အခြံႏႊာ၊ အတံုးၾကီးၾကီး တံုးပီ ႏူးေအာင္ျပဳပ္လိုက္ တယ္။ အေစးေတြကေတာ့ေရွာင္မရဘူးေနာ္။  ဆီေလးေဆာင္ထား၊ လက္မွာေရာ၊ ထည့္ေဆးတဲ့ဇလံုမွာေရာ အေစးေတြကပ္ေနတယ္၊ ပိႏၷဲသီးက အခြံႏႊာတံုးထား နဲနဲေလသလပ္ရင္ ညိုလာတယ္။ ဒီကေရာင္းတဲ့အသီးေတြက သူတို႔ ပါးပါးလွီးထားပီးသား၊ ပီးေတာ့ ဘာအရည္နဲ႔ေဆး ထားလဲမသိျဖဴေဖြး ေနတာ။
ပိႏၷဲသီးျပဳပ္ထားတဲ့အတံုးေတြကို အေအးခံပီး ပါးပါးလွီး၊ ဒါမွမဟုတ္ လက္ေလးနဲ႔ႏႊာထားပါ။
ကၽြန္မေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲေကၽြးမွာမို႔ ေသေသခ်ာခ်ာဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီခ်က္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးသတ္ထား၊ ဆီစစ္ထားပါ 
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း (၆) ေတာင့္
အုန္းႏို႔ စစ္စစ္ကို ၾကိဳပီး အႏွစ္ရေအာင္လုပ္ထား
ဆားအနဲငယ္..
သံလြင္ဆီအနဲငယ္  
အားလံုးသမေအာင္ေမႊပီး အုန္းႏို႔အႏွစ္ေလးပါအေပၚယံျဖဴးပီး ဇြန္းေလးနဲ႔ထပ္ေမႊလိုက္ပါ။
အုန္းႏို႔အႏွစ္ခ်ိဳပီးစိမ့္လို႔အခ်ိဳမႈန္႔မလိုေတာ့ဘူးေနာ္။
ကၽြန္မကေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔မပါရင္အရသာ မေလးဘူးခံစားရလို႔နဲနဲေလး ထည့္တယ္၊ ေလး-ငါး ပြင့္ေပါ့။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာတစ္မ်ိဳးဆန္းတဲ့ ပိႏၷဲသီးသုပ္အုန္းႏို႔အႏွစ္စမ္းေလး ရပါပီ။
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပ၊ ကၽြန္မအတြက္လဲ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေစမယ့္အရသာရပီမို႔  စိတ္၀င္စားရင္ စမ္းၾကည့္ပီး ျမိန္ရည္ရွက္ေရ စားသံုးႏိုင္ပါပီ။ 

Comments

  1. ပိႏၷဲသီးႀကိဳက္တယ္...အုန္းႏို႕နဲ႔ေတာ႔မႀကိဳက္ဘူး...
    အာလူးတို႔ ခရမ္းသီးတို႔ ခြာရင္ မမဲေအာင္္ ဆားေရထဲကို လွီးထည့္တယ္...ပိႏၷဲသီးလည္း အဲလိုလုပ္ရင္ မမဲဘူးထင္တယ္ေနာ္....

    ReplyDelete
  2. အိုး စားခ်င္လိုက္တာ
    တကယ္ပါဘဲ
    တစ္ရက္ေလာက္ေတာ႕ လုပ္စားၾကည္႕ပါဦးမယ္
    အုန္းႏို႕နံ႕ေလး ေမႊးေနမွာပါဘဲေနာ္.
    ပံုကိုၾကည္႕ျပီး သြားေရက်မိပါတယ္။

    ReplyDelete
  3. တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး၊ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. လုပ္ၾကည့္ဦးမွပဲ..

    ReplyDelete
  4. သစ္သစ္May 14, 2010 at 9:10 AM

    ပိႏၷဲသီးကိုေလ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ၾကိဳက္တယ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္.... း)

    ReplyDelete
  5. ပိႏၷဲသီးကို တခါမွ သုပ္မစားဖူးဘူး။ ဟင္းေတာ့ခ်က္စား တယ္။ ေနာက္တခါ သုပ္စားၾကည့္အံုးမွ...
    ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။ ေက်းဇူးပါေနာ္။

    ReplyDelete
  6. ပိႏၷဲသီး အဲလိုလုပ္တာေတြတစ္ခုမွမစားဖူးဘူး မမကူးသုတ္တာ စားခ်င္စရာ

    ReplyDelete
  7. ကူးကူး ေရ

    သုပ္ေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး လုပ္စားၾကည္႕အုန္းမယ္ ကူးကူး သုတ္တာ စားခ်င္စရာေလး ရႊတ္..(သားေရ က်သံ)

    ခင္တဲ႕
    ေရႊစင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ