သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ပို႔ေပးလိုက္တဲ့ရွမ္းပဲပုပ္ျပားအေျခာက္ေလးေတြနဲ႔ ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင့္ၾကီးေတြနဲ႔ ခ်က္ဖို႔အၾကံရတာေၾကာင့္အေကာင္ထည္ေဖာ္ၾကည့္တယ္။
ငရုတ္ပြၾကီးေတြကိုအစာသြပ္တာစားဖူးတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့စပ္စပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ေအာင္ ဒီငရုတ္သီးအစိမ္း ေတာင့္ရွည္ေတြနဲ႔ဘဲ ပဲပုပ္ညက္ညက္အစာသြပ္ဖို႔ၾကံစည္လိုက္တယ္။
ငရုတ္ေတာင့္ရွည္ေတြဒီမွာေတာ့ႏွစ္မ်ိဳးရွိတယ္၊ တစ္မ်ိဳးကအရမ္းစပ္တယ္၊ အခုသံုးတဲ့တစ္မ်ိဳးကေတာ့သိပ္မ စပ္ဘူး။ အခြံလဲထူေတာ့ ခ်က္လိုက္ရင္အရသာေလးကတစ္မ်ိဳးေလး..စားလို႔ေကာင္းတယ္။
အထဲကအႏွစ္အတြက္ေတာ့ ရွမ္းပဲပုပ္ျပားေတြ ေရနဲ႔စိမ္ထားပီး ပါးပါးလွီးထားတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ သမား ေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပာတာေပါ့။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းပီး ဆီသတ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုညက္ညက္ၾကိတ္ပီးထည့္ေမႊပါတယ္။
ပီးရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ပဲပုပ္ေတြထည့္ေမႊ၊ အေပါ့ငံအတြက္ ဆားသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊
ပဲပုပ္ခ်က္ထားတာေၾကေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုေရေဆးပီးအညွာေခၽြ၊ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းပီးအလံက အေစ့နဲ႔အူတုိင္ကိုထုတ္ပစ္ပါ။
ပီးရင္ေတာ့ ပဲပုပ္ထဲထည့္ေရာေမႊလိုက္ပါ.. ပဲပုပ္ေတြ ငရုတ္သီးအျခမ္းထဲအလိုလို၀င္သြားပါလိမ့္မယ္။
နဲနဲႏြမ္းေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းပဲပုပ္အစာသြပ္..ျပင္းျပင္းရွိန္းရွိန္းေလးရပါပီ။
ငရုတ္ပြၾကီးေတြကိုအစာသြပ္တာစားဖူးတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့စပ္စပ္ စိမ့္စိမ့္ေလးျဖစ္ေအာင္ ဒီငရုတ္သီးအစိမ္း ေတာင့္ရွည္ေတြနဲ႔ဘဲ ပဲပုပ္ညက္ညက္အစာသြပ္ဖို႔ၾကံစည္လိုက္တယ္။
ငရုတ္ေတာင့္ရွည္ေတြဒီမွာေတာ့ႏွစ္မ်ိဳးရွိတယ္၊ တစ္မ်ိဳးကအရမ္းစပ္တယ္၊ အခုသံုးတဲ့တစ္မ်ိဳးကေတာ့သိပ္မ စပ္ဘူး။ အခြံလဲထူေတာ့ ခ်က္လိုက္ရင္အရသာေလးကတစ္မ်ိဳးေလး..စားလို႔ေကာင္းတယ္။
အထဲကအႏွစ္အတြက္ေတာ့ ရွမ္းပဲပုပ္ျပားေတြ ေရနဲ႔စိမ္ထားပီး ပါးပါးလွီးထားတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ သမား ေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပာတာေပါ့။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းပီး ဆီသတ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုညက္ညက္ၾကိတ္ပီးထည့္ေမႊပါတယ္။
ပီးရင္ေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ပဲပုပ္ေတြထည့္ေမႊ၊ အေပါ့ငံအတြက္ ဆားသင့္ေတာ္ရံုထည့္၊
ပဲပုပ္ခ်က္ထားတာေၾကေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုေရေဆးပီးအညွာေခၽြ၊ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းပီးအလံက အေစ့နဲ႔အူတုိင္ကိုထုတ္ပစ္ပါ။
ပီးရင္ေတာ့ ပဲပုပ္ထဲထည့္ေရာေမႊလိုက္ပါ.. ပဲပုပ္ေတြ ငရုတ္သီးအျခမ္းထဲအလိုလို၀င္သြားပါလိမ့္မယ္။
နဲနဲႏြမ္းေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းပဲပုပ္အစာသြပ္..ျပင္းျပင္းရွိန္းရွိန္းေလးရပါပီ။
အမ်ားၾကီးမစားပါနဲ႔ အေၾကာတက္မယ္..ေသြးတက္မယ္..
အၾကာၾကီးအထားခံလို႔ နဲနဲစီစားလို႔ရပါတယ္။
ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးဆို သိပ္ႀကိဳက္ :)
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ စားၿပီးအိပ္ရံုဘဲ
ReplyDeleteစားလည္း စားခ်င္တယ္ ...
ReplyDeleteစပ္မွာ လည္း ေၾကာက္တယ္ ...
ေတာ္လုိက္တာ.. ရွာရွာၾကံၾကံလုပ္တတ္တယ္
ReplyDeleteစားခ်င္စဖြယ္ေလး ... ပံုေလးက ... သြားေရက်သြားပါသည္။
ReplyDeleteဆီစိုစိုေလးနဲ႔ဆုိေတာ့ စားခ်င္စရာပဲ
ReplyDeleteစပ္မယ္နဲ႔တူတယ္ေနာ္။