Skip to main content

မယ္ဇလီဖူးသုပ္

တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေက်ာ္ ၂ရက္ သန္းေခါင္းေက်ာ္ပီမို႔..ေဆးေပါင္းခေအာင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ေကၽြးပါမယ္။


ကူးသူငယ္ခ်င္းေတြအကုန္လံုး blogger ညီမေလးမ်ား၊ အမမ်ားအားလံုး ေမြးေန႔အတြက္လာဆုေတာင္းအား ေပးၾကလို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ ကူးလဲ ရန္ကုန္မွာေနတုန္းကေတာ့ ရန္ဖန္ရန္ခါ မယ္ဇလီဖူးသုပ္စားေလ့ ရွိေပမယ့္ ရက္အတိက်နဲ႔ေတာ့မစားဖူးပါဘူး။ ဒီတစ္ခါေတာ့ လူၾကံဳေရာက္မယ့္ရက္နဲ႔အဆင္ေျပေနလို႔ မာမီက တစ္ကူးတစ္က လွမ္းပို႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဘယ္အခ်ိန္အတိက်လဲဆိုတာေတာင္ပါလာေသးတယ္။ ႏို၀င္ဘာ (၂)ရက္ေန႔ ညသန္းေခါင္ေက်ာ္ ၁း၁၅မိနစ္တိတိမွာစားရမယ္ဆိုပဲ။
ေလယဥ္ႏွစ္ဆင့္စီးလာရတဲ့ မယ္ဇလီဖူးေလးေတြက အနံ႔ေလးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ေနလို႔ ေရေအးနဲ႔စိမ္ထားလိုက္ပါတရ္။ ညေနေတာ့ ေရပြက္ပြက္ထဲထည့္ေဖ်ာပီးအဖူးေလးေတြကိုေခၽြထားလိုက္ပါတယ္။
မေန႔ညေနကေတာ့ မမလုလုဘေလာ့ မွာ မယ္ဇလီဖူးသုပ္နည္းေလးေရးထားေပးပီးပါပီ။
ကူးအတြက္ေတာ့ သတ္သတ္လြတ္ေလးသုပ္ဖို႔အတြက္ရိုးရိုးေလးဘဲျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ပဲမႈန္႔
ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔
အခ်ဥ္နဲနဲပါ... (မန္က်ည္းမွည့္ေလးနဲ႔ဆိုပိုေကာင္းမွာ) အခ်ဥ္ညွစ္ရင္အခါကိုပို ဆြေပးသလိုခါးလာ တတ္ပါတယ္။ အခါးအရမ္းၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ေတာ့အဆင္ေျပပါတယ္။
အားလံုးေရာပီးသမေအာင္နယ္လိုက္ရင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ေလးရပါပီ..
အခ်ိဳ႕ေတြလုပ္စားျဖစ္ခ်င္မွျဖစ္မယ္၊ အလြမ္းေျပေလးျဖစ္ခ်င္ျဖစ္မယ္၊ ဒီညမယ္ဇလီဖူးသုပ္ေလးမစားျဖစ္ခဲ့ရင္ေတာင္ ေဆးေပါင္းခပီး က်မ္းမာ ရႊင္လန္းၾကပါေစေနာ္။

ကူးကူးေမတၱာပို႔ဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္... း)

စားပီးရင္ ရန္ကုန္ပြဲေစ်းတန္းလည္းလိုက္ခဲ့အံုး..
(ဓာတ္ပံုတစ္ကူးတစ္က လိုက္ရိုက္ေပးတဲ့ ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးေက်းဇူးပါ၊ ဒီ၀ါကၽြတ္မွာလဲ သူမကၽြတ္ေသးဘူးရယ္ ဟီဟိ)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Comments

  1. အာ..မယ္ဇလီဖူးသုပ္ ေလး..စားလုိက္ရျပီကြယ္...အခ်ိန္လဲ အတိအက်ပဲ...ေကာင္းလုိက္တာ...ကူးစ္ ေတာင္းေပးတဲ့ ဆုနဲ႕ ျပည့္ပါေစ...။ ကူးစ္လဲပဲ..တကယ္စားရေတာ့ ေဆးေပါင္းတကယ္ခပီး က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစေနာ္....း)

    ေက်းဇူးပါ.။

    ReplyDelete
  2. ကထိန္ပံုရိပ္ေလးေတြၿမင္ရတာ ၾကည္ႏူးတယ္ဗ်ာ
    မယ္ဇလီဖူးသုတ္ေတာ့ ခ်ားရဲဘူးဗ် :D

    ReplyDelete
  3. မေန ့ကစီးတီးေဟာမွာမယ္ဇလီဖူးေတြေတြ ့တယ္
    ဘာလို ့ေရာင္းမွန္းမသိဘူး အဲဒီေလာက္ေတာ္တာ ဟိဟိ
    ရန္ကုန္မွာဆိုလည္း ဘာရက္မွစိတ္ထဲမရွိဘူး မားသားၾကီးေျပာမွ သုတ္ေကႊ်းမွစားလိုက္တာ
    သုတ္ေကၽြးတာေက်းဇူးစ္ ...ကူးစ္..

    ReplyDelete
  4. တကယ္စားခ်င္ထွာ ကူးကူးရာ
    ပူပူလာရင္သုတ္ေကၽြးးးးးး

    ReplyDelete
  5. ရန္ကုန္ပြဲေစ်းတန္း makes me hungry. :)
    Thanks for sharing it.. I really enjoy your blog.
    Cheers !!

    ReplyDelete
  6. သူမ်ားသြားရည္က်ေအာင္ ေတာ္ေတာ္လုပ္တတ္တယ္....

    ReplyDelete
  7. မယ္ဇလီဖူးသုပ္ေလး စားခ်င္လိုက္တာ...

    ReplyDelete
  8. မယ္ဇလီဖူးသုတ္လဲ စားခ်င္တယ္။ ပဲြေစ်းတန္းက မုန္႔ေတြလဲ စားခ်င္တယ္။ အမွတ္တရ ဓာတ္ပံုေလးေတြ ရွယ္ေပးတာ ေက်းဇူးပဲ ညီၤမေလး။

    ReplyDelete
  9. ခ်စ္အုန္းေဖNovember 3, 2009 at 2:27 AM

    သတိ....
    အုန္းေရႏွင့္စားမိပါက ပန္းကမၻာေရာက္တတ္
    (သို ့မဟုတ္) ေမာ္ေတာ္စီးရတတ္ပါသည္။

    ReplyDelete
  10. ပြဲေစ်းတန္းကို လာလည္သြားပါတယ္။
    ဒီမွာ၀ယ္လို ့ရတဲ့ မယ္ဇလီဖူးက အရြက္ေတြ မ်ားေနလို ့
    မယ္ဇလီရြက္သုပ္ျဖစ္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  11. ခ်စ္အုန္းေဖNovember 4, 2009 at 3:25 AM

    ေဆးေပါင္းခရင္ခ၊ မခရင္ေဆးေျခာက္ခ်ၿပီးအိပ္ေတာ့မယ္။

    ReplyDelete
  12. မယ္ဇလီဖူးသုပ္နဲ႔ အလြမ္းေျပဓာတ္ပံုေတြအတြက္အမကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ခင္ဗ်

    ဏီ(န္)ကင္း

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။