ကၽြန္မငယ္ငယ္တုန္းက မႏၱေလးမွာ မေမ့ႏိုင္တဲ့အရာေတြထဲမွာ ေဘာစကိုင္းသီးနဲ႔ သီးသီး ေပါ့..
သီးသီး ေျပာမွ ခ်စ္သူက အသဲသန္ျငင္းဖူးေသးတယ္။ ဘာလဲသီးသီး၊ အဲဒီအသီးမရွိဘူးဆိုပီးေတာ့ေလ.. မႏၱေလးမွာတုန္းကတစ္ပါတ္တစ္ခါဘုရားေက်ာင္းအျပီး လူၾကီးမိတ္ေဆြစံုၾကတဲ့အခါ သံရံုးမွာ အလုပ္လုပ္တဲ့လူပ်ိဳၾကီးဦးေလးတစ္ေယာက္က သီးသီးေထာင္း ပံုမွန္ ယူလာတတ္ပီးေတာ့ ျမိဳ႔သစ္က အန္ကယ္နဲ႔ အန္တီကေတာ့ ေဘာစကိုင္းသီးတို႔စရာ၊ နဲ႔ အျခားဟင္းလ်ာ ေတြယူလာေလ့ရွိတယ္။ အိမ္ကေတာ့ ဒိုင္ခံ ပဲကုလားဟင္းခ်က္တယ္.. ငါးေၾကာ္တယ္.. အခုလက္ရွိ
ကၽြန္မေနတဲ့ျခံထဲမွာ အပင္အျမင့္ၾကီးရွိတယ္.. သရက္ပင္ၾကီးေဘးမွာေပါ့.. အသီးေတြအမ်ားၾကီးသီးတယ္။ ရင့္တယ္၊ ေၾကြသြားတယ္.. အရမ္းႏွစ္သက္တာေတာ့မဟုတ္ေပမယ့္ အလြမ္းေျပစားၾကည့္ခ်င္ေနတာ...
အပင္ကေတာ္ေတာ္ျမင့္ေတာ့ ၀ါးျမင့္ျမင့္တစ္လံုးရွာပီး အသီးေလးေတြႏုေနတုန္းမေန႔ညက တစ္ခိုင္ႏွစ္ ခိုင္ခ်ဴလိုက္တယ္.. ငပိခ်က္ေလးနဲ႔ တို႔စားတာ ေကာင္းမွေကာင္း...
သရက္ကင္းေလးေတြလဲ ၃ လံုးေလာက္ေတြ႔လို႔ တစ္ခါတည္းခူးလာလိုက္တယ္...
ေဘာစကိုင္းရြက္ကိုေရေႏြးေဖ်ာတုိ႔စားလဲအရမ္းေကာင္းတာပါ။ ဒါေပမယ့္ အညြန္႔ႏုေလးေတြခူးဖို႔ မလြယ္ တာေၾကာင့္ အသီးႏုေလးေတြနဲ႔ဘဲ ေက်နပ္လိုက္တယ္..
အရသာကေတာ့ ဒညင္းသီးနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္ အဲေလာက္ေတာ့အနံ႕မျပင္းေပမယ့္ စားပီးရင္ ခံတြင္းမွာ အနံ႔နဲနဲ က်န္ခဲ့ပါတယ္... ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးနဲ႔ တို႔စရာအျဖစ္အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္...
မေန႔ညေနက ေဘာစကိုင္းသီးႏုႏုေလးေတြတို႔စားရင္း မႏၱေလးျမိဳ႔သစ္ဖက္ကို ေရာက္သြားသလို ခံစား ၾကည့္ႏူး ေအာက္ေမ့မိပါေသးတယ္...
သီးသီး ေျပာမွ ခ်စ္သူက အသဲသန္ျငင္းဖူးေသးတယ္။ ဘာလဲသီးသီး၊ အဲဒီအသီးမရွိဘူးဆိုပီးေတာ့ေလ.. မႏၱေလးမွာတုန္းကတစ္ပါတ္တစ္ခါဘုရားေက်ာင္းအျပီး လူၾကီးမိတ္ေဆြစံုၾကတဲ့အခါ သံရံုးမွာ အလုပ္လုပ္တဲ့လူပ်ိဳၾကီးဦးေလးတစ္ေယာက္က သီးသီးေထာင္း ပံုမွန္ ယူလာတတ္ပီးေတာ့ ျမိဳ႔သစ္က အန္ကယ္နဲ႔ အန္တီကေတာ့ ေဘာစကိုင္းသီးတို႔စရာ၊ နဲ႔ အျခားဟင္းလ်ာ ေတြယူလာေလ့ရွိတယ္။ အိမ္ကေတာ့ ဒိုင္ခံ ပဲကုလားဟင္းခ်က္တယ္.. ငါးေၾကာ္တယ္.. အခုလက္ရွိ
ကၽြန္မေနတဲ့ျခံထဲမွာ အပင္အျမင့္ၾကီးရွိတယ္.. သရက္ပင္ၾကီးေဘးမွာေပါ့.. အသီးေတြအမ်ားၾကီးသီးတယ္။ ရင့္တယ္၊ ေၾကြသြားတယ္.. အရမ္းႏွစ္သက္တာေတာ့မဟုတ္ေပမယ့္ အလြမ္းေျပစားၾကည့္ခ်င္ေနတာ...
အပင္ကေတာ္ေတာ္ျမင့္ေတာ့ ၀ါးျမင့္ျမင့္တစ္လံုးရွာပီး အသီးေလးေတြႏုေနတုန္းမေန႔ညက တစ္ခိုင္ႏွစ္ ခိုင္ခ်ဴလိုက္တယ္.. ငပိခ်က္ေလးနဲ႔ တို႔စားတာ ေကာင္းမွေကာင္း...
သရက္ကင္းေလးေတြလဲ ၃ လံုးေလာက္ေတြ႔လို႔ တစ္ခါတည္းခူးလာလိုက္တယ္...
ေဘာစကိုင္းရြက္ကိုေရေႏြးေဖ်ာတုိ႔စားလဲအရမ္းေကာင္းတာပါ။ ဒါေပမယ့္ အညြန္႔ႏုေလးေတြခူးဖို႔ မလြယ္ တာေၾကာင့္ အသီးႏုေလးေတြနဲ႔ဘဲ ေက်နပ္လိုက္တယ္..
မေန႔ညေနက ေဘာစကိုင္းသီးႏုႏုေလးေတြတို႔စားရင္း မႏၱေလးျမိဳ႔သစ္ဖက္ကို ေရာက္သြားသလို ခံစား ၾကည့္ႏူး ေအာက္ေမ့မိပါေသးတယ္...
တို ့လည္းအရမ္းၾကိဳက္တယ္ ေဘာစကိုင္းအရြက္တို ့စားရတာ
ReplyDeleteမျမင္ဖူးလို ့ဓါတ္ပံုေလးပါ တဲြတင္ေပးပါလား
ReplyDeleteေဘာစကိုင္းေရာ သရက္သီးေလးေရာ စားခ်င္တယ္...
ReplyDeleteေဘာစကိုင္းသီးဆိုတာ ပံုရဲ႔ ညာဖက္နားက အသီးေသးေသးေလေတြကို ေၿပာတာလားဟင္။ တခါမွမၿမင္ဘူးလုိ႔
ReplyDeleteေဘာစကိုင္းသီးဆိုတာ ၾကားေတာင္မၾကားဖူးဘူး... စားၾကည္႔ခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteရွည္ေျမာင္းေျမာင္းနဲ႔ ေဘာစကိုင္းသီး..
ReplyDeleteေဘးကအရြက္နဲ႔ အဖူး/အပြင့္...
အလံုးေတြကသရက္သီး...
ေဆာင္း..ပံုတင္ထားေပးတယ္ေလ
သိဖူးေတာ္ ရံုေလးလည္းခုမွၾကားဖူးတာ ကူးစ္ ္ ္ရဲ႔
ReplyDeleteဒညွင္းသီးနဲ ့အနံ ့တူတာေတာ့ ထိုင္းမွာစားဖူးတယ္
ဒီမွာလည္းကေမာၻဒီးယား ဆိုင္ေတြမွာရတတ္တယ္
စိမ္းစိမ္းေလး ေစ်းၾကီးတယ္ ထိုင္းေတြက ၾကက္စားနဲ ့
အစပ္ေၾကာ္ၾကတယ္ အဲ့ဒါလားမသိဖူးေနာ္ ကူူးးးးးးးးးစ ္ ္ သီးသီးကေတာ့ ၾကားဖူးတယ္ သိေနတယ္ ဒါေပမဲ့
ဘယ္အသီးမ်ိဳးလည္း စဥ္းစားမရဖူးျဖစ္ေနတယ္ ကူးးးးးးးးစ ္ ္ ္ ္္ရဲ႔ ပံုေလးျပေပးေနာ္ ေနာက္ျပီး
ကူးးးးးးးးးးးးးးးးစ ္္္ ္ ရဲ႔ပံုေလးကေလ ျမင္ရဖူးရယ္ေလ
ရံုေလးေနာက္တခါလာၾကည့္မယ္သိလား
ရေအာင္တင္ထားေပး သိလား ရံုေလးကသိခ်င္ရင္ေလ
ျမန္ျမန္ေျပားျပသိလား :P
ခ်ိတ္ခ်ိဳး နဲ ့ေပါ့ ခ်စ္လို ့ပူဆာတာ သိလား
သီးသီး သိတယ္..။။
ReplyDeleteသီးသီးမွည့္ရင္ ထန္းလ်က္နဲ႔ နယ္စား
ေကာင္းမွ ေကာင္းး..။
ဥသွ်စ္သီးလည္း စားခ်င္လာျပီ။။
ေဘာ့စကိုင္းေတာ့ မသိဘူး ။
ဒီတခါ တို႔အကုန္သိတယ္ ေဘာစကိုင္းေရာ သီးသီးေရာ (ငါကြ)
ReplyDeleteသီးသီးေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး။ ေဘာစကိုင္းေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။ ငပိခ်က္နဲ႔ အရမ္းလိုက္တယ္။
=)
၂ခုလံုးမသိဘူး ..မျမင္ဖူးတာ.. ၾကားဖူးတယ္
ReplyDeleteငယ္ငယ္ကေဆာ့ေတာ့ သ နဲ့ ဘနဲစတာေလ.. ဟဲဟဲ
သရက္ပင္စိုက္တာ.. အေမရိကားမွာလားဟင္..
ဘယ္လိုစိုက္တာလဲဟင္..သိခြင့္ေပးပါ..။
သရက္သီး ကို စိတ္ကူးနဲ့ စားလိုက္တယ္ေနာ္
သီးသီးကို အမွည္႔ဆို ထန္းလ်က္နဲ႔ ေပါက္စား၊ အစိမ္းဆို ခ်ဥ္ငန္စပ္ အခ်ဥ္ေပါင္းလုပ္စား၊ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။ ေဘာစကိုင္းရြက္ႏုလည္း ၾကိဳက္ပါတယ္။ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး တို႔လည္းစားသလို တခါတရံ ဆီခ်က္နဲ႔ ေၿမပဲဆီမႈန္႔ေထာင္းေလးနဲ႔ သုပ္စားတယ္။ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္နဲ႔ တူတယ္။ တို႔ေဒသမွာ ေဘာစကိုင္းနဲ႔တူတဲ႔ ဆိပ္ေၿဖဆိုတဲ႔ အပင္ေတြလည္း ရွိေသးတယ္။
ReplyDeleteေဘာစကိုင္း သီးစား ရင္ သန္က်ပါတယ္ ေရႊပဲသီးနဲ တူတဲ အသီးကို ခြါပီး အထဲက ပဲေစေလး ေတြလို အဆံ ေလးေတြ ကို စားရ ပါတယ္..။နဲနဲေတာ့ စိမ္ေရႊေရႊ ရွိတယ္
ReplyDeleteသီးသီး က ေတာ့ သီးပင္ ကသီးတဲ့ အသီးပါ။ အခြံမာတယ္.. အထဲက မန္က်ီးသီး လိုခ်ဥ္တယ္... မန္က်ီးသီးနွစ္လို ညိုမဲတယ္။ သီးပင္ ရဲ့ အေခါက္က သနပ္ခါးနဲ့ ခပ္ဆင္ဆင္ရယ္။ အညာမွာ ေတာသူေတာင္သားေတြ ယာထဲဆင္းရင္ သနပ္ခါး မလိမ္းနိုင္ေတာ့ သီးပင္ရဲ့အေခါက္.. သီးေခါက္ကို လိမ္းရပါတယ္။ သီးေခါက္ ကလဲ သနပ္ခါး ေလာက္မေမြွးေပမယ့္... အသားအေရကို အထူးေအးေစပါတယ္။ ထူျပစ္ေနေအာင္လိမ္းျပီး ေနပူထဲ ဆင္း အလုပ္လုပ္... ဘာ Sunscreen မွ မလိုဘူး...အဆီလဲမျပန္ဘူး... ေအးလို့။
ReplyDelete