ဒီတစ္ေခါက္ရန္ကုန္က ျပန္လာပီးဘာမွကိုခ်က္ခ်င္အသစ္ထြင္ခ်င္တဲ့စိတ္မရွိေတာ့ဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲေတာ့မသိဘူးျဖစ္ႏိုင္တာကေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုစိတ္ပ်က္တာျဖစ္မယ္.. အိမ္မွာဟင္းခ်က္မယ္လုပ္ေတာ့လဲ ကၽြန္မခ်က္တဲ့ဟင္းကအရာမ၀င္ဘူး။ ဘာလို႔လဲသိလား... အိမ္မွာေကာင္မေလးခ်က္တာေတာင္ကၽြန္မထက္ပိုေကာင္းတယ္ေလ.. မာမီကနဲ႔ပါးပါး ဒိုင္ခံလုခ်က္ေနၾကေတာ့ ကၽြန္မလဲ ခ်က္သမွ် ဘဲစား...စားမွဘဲကိုယ္တစ္ႏွစ္လံုးစားခဲ့တဲ့ကိုယ့္လက္ရာကို ကိုယ္ပိုနားလည္လာတယ္.. သူငယ္ခ်င္းေတြလိုက္ေကၽြးတဲ့ဆိုင္ေတြ မွာ စားတဲ့အစားေသာက္ေတြလဲေကာင္းမွေကာင္း... အင္း...ဒီလိုနဲ႔ဘဲ..ငါခ်က္တဲ့ဟာေတြက ထမင္းပြဲတန္းမ၀င္ဘူးလို႔ လက္ခံလိုက္ ပီး (၁၁)က်ပ္က်သြားတာ...
အိမ္ကျပန္လာ..ခရီးထြက္..ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့အေျခာက္ျခမ္းေတြနဲ႔ဘဲ ျဖစ္သလိုစားေနတာ..
ခ်က္ခ်င္စိတ္ကိုမရွိေတာ့ဘူး..
အခ်ဥ္စားခ်င္လို႔ သရက္သီးစိမ္းသြား၀ယ္ပါတယ္..မခ်ဥ္ဘူး.. Indian mangoes လို႔ေခၚတယ္တဲ့...
ဒါနဲ႔ဘဲခ်ဥ္တဲ့သရက္သီးလိုက္ရွာေတာ့ သရက္သီးမွည့္ထက္ေစ်းပိုၾကီးတဲ့ အမွည့္ထားမယ့္အသီးေတြကို၀ယ္မွခ်ဥ္စုတ္စုတ္ေလးရတယ္။
အရာရာကေမာက္ကမျဖစ္ေနတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
အလုပ္က ႏွစ္လစာေလာက္ပံုေနတယ္..overtime မလုပ္လဲမရေတာ့ဘူး..အလုပ္မွမပီးႏိုင္ေတာ့တာ..ရွင္းလိုက္ရတဲ့ ဇယားေတြ လဲတစ္ေန႔တစ္ေန႔မူးေနာက္ေနတာ.. ရံုးပိတ္ရက္ ေလးနားရမလားမွတ္တယ္.. အလုပ္ကမျပတ္ဘူး...အေရးထဲမွာ အိမ္မွာအလုပ္ လုပ္တဲ့ အမၾကီး ေယာကၡမေသလို႔ ေပ်ာက္ေနတာ ျပန္ေရာက္ကတည္းက.. အိမ္ရွင္းဖို႔အခ်ိန္ကိုမရွိဘူး.တစ္ပတ္တစ္ခါရွင္းလိုက္ျပန္ရႈပ္လိုက္.. အလုပ္မွာေခါင္းစားပီးျပန္လာလိုက္ နဲ႔ လံုးခ်ာလည္ခဲ့တာ တစ္လရွိပီ... မေန႔က အိမ္မွာအလုပ္လုပ္ေပးတဲ့အမၾကီးျပန္လာတယ္..၀မ္းသာလိုက္တာ အ၀တ္ေတြ ေလွ်ာ္စရာေတြ..ေလွ်ာ္ထားပီးသားမီးပူတိုက္စရာေတြတစ္ပံုၾကီး.. မီးဖိုေခ်ာင္ရွင္းရင္ဘဲ တစ္ညေနကုန္တယ္..မီးပူတိုက္ဖို႔ ဆိုေ၀း။
ညေနဆိုလဲျပန္ေရာက္ရင္ လူကႏုံးခ်ိေနပီ.. ျခံထဲကအလုပ္ၾကမ္းသမားေတြေတာင္ ကိုယ့္ေလာက္ပင္ပန္းမယ္မထင္ဘူး..
စိတ္ေရာ ဦးေႏွာက္ေရာ..ပင္ပန္းေတာ့ တစ္ကုိယ္လံုးႏုံးေခြတာဘဲ..
အေရးထဲမွာစိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္လုပ္ေနတဲ့သူရွိေသးတယ္..
အရင္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲကိုအေပ်ာ္စားေပမယ့္အခုေတာ့ အတည္စားျဖစ္ေနပီ..
ညေနဆို ေခါက္ဆြဲနဲ႔ဘဲ ႏွစ္ပါးသြားေနတာၾကာေပါ့.. ေခါက္ဆြဲ ခ်ဥ္စပ္ကို သရက္သီးသုပ္ နဲ႔ေရာစားတယ္..
ဒီေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားကေတာ့ ေကာင္းတယ္လို႔ေျပာလို႔ရတယ္.. အျခားဟာနဲ႔ယွဥ္ရင္ပါ.. supermarket ေတြမွာ ကိုးရီးယား ေခါက္ဆြဲေတြေရာင္းတဲ့အတန္းမွာရွာလို႔ရပါတယ္.. အရသာထပ္ထည့္စရာမလိုေအာင္ကို အစပ္အဟပ္တည့္ပါတယ္။ ျပဳတ္ပီးသြားရင္ မႈိဖတ္ေလးေတြ.. မုန္လာဥနီဖတ္ေလးေတြပါ ေတြ႔ရတယ္..
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္..ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၾကက္ဥက ေခါက္ဆြဲရည္ အပူခ်ိန္နဲ႔ သူ႔ဘာသူက်က္သြားပါလိမ့္မယ္.. ၾကက္ဥညီွမွာေၾကာက္သူေတြအတြက္ း))) .. မုန္ညွင္းစိမ္းနဲနဲထည့္ စားလို႔ရပီ။
အိမ္ကျပန္လာ..ခရီးထြက္..ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့အေျခာက္ျခမ္းေတြနဲ႔ဘဲ ျဖစ္သလိုစားေနတာ..
ခ်က္ခ်င္စိတ္ကိုမရွိေတာ့ဘူး..
အခ်ဥ္စားခ်င္လို႔ သရက္သီးစိမ္းသြား၀ယ္ပါတယ္..မခ်ဥ္ဘူး.. Indian mangoes လို႔ေခၚတယ္တဲ့...
ဒါနဲ႔ဘဲခ်ဥ္တဲ့သရက္သီးလိုက္ရွာေတာ့ သရက္သီးမွည့္ထက္ေစ်းပိုၾကီးတဲ့ အမွည့္ထားမယ့္အသီးေတြကို၀ယ္မွခ်ဥ္စုတ္စုတ္ေလးရတယ္။
အရာရာကေမာက္ကမျဖစ္ေနတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
အလုပ္က ႏွစ္လစာေလာက္ပံုေနတယ္..overtime မလုပ္လဲမရေတာ့ဘူး..အလုပ္မွမပီးႏိုင္ေတာ့တာ..ရွင္းလိုက္ရတဲ့ ဇယားေတြ လဲတစ္ေန႔တစ္ေန႔မူးေနာက္ေနတာ.. ရံုးပိတ္ရက္ ေလးနားရမလားမွတ္တယ္.. အလုပ္ကမျပတ္ဘူး...အေရးထဲမွာ အိမ္မွာအလုပ္ လုပ္တဲ့ အမၾကီး ေယာကၡမေသလို႔ ေပ်ာက္ေနတာ ျပန္ေရာက္ကတည္းက.. အိမ္ရွင္းဖို႔အခ်ိန္ကိုမရွိဘူး.တစ္ပတ္တစ္ခါရွင္းလိုက္ျပန္ရႈပ္လိုက္.. အလုပ္မွာေခါင္းစားပီးျပန္လာလိုက္ နဲ႔ လံုးခ်ာလည္ခဲ့တာ တစ္လရွိပီ... မေန႔က အိမ္မွာအလုပ္လုပ္ေပးတဲ့အမၾကီးျပန္လာတယ္..၀မ္းသာလိုက္တာ အ၀တ္ေတြ ေလွ်ာ္စရာေတြ..ေလွ်ာ္ထားပီးသားမီးပူတိုက္စရာေတြတစ္ပံုၾကီး.. မီးဖိုေခ်ာင္ရွင္းရင္ဘဲ တစ္ညေနကုန္တယ္..မီးပူတိုက္ဖို႔ ဆိုေ၀း။
ညေနဆိုလဲျပန္ေရာက္ရင္ လူကႏုံးခ်ိေနပီ.. ျခံထဲကအလုပ္ၾကမ္းသမားေတြေတာင္ ကိုယ့္ေလာက္ပင္ပန္းမယ္မထင္ဘူး..
စိတ္ေရာ ဦးေႏွာက္ေရာ..ပင္ပန္းေတာ့ တစ္ကုိယ္လံုးႏုံးေခြတာဘဲ..
အေရးထဲမွာစိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္လုပ္ေနတဲ့သူရွိေသးတယ္..
အရင္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲကိုအေပ်ာ္စားေပမယ့္အခုေတာ့ အတည္စားျဖစ္ေနပီ..
ညေနဆို ေခါက္ဆြဲနဲ႔ဘဲ ႏွစ္ပါးသြားေနတာၾကာေပါ့.. ေခါက္ဆြဲ ခ်ဥ္စပ္ကို သရက္သီးသုပ္ နဲ႔ေရာစားတယ္..
ဒီေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားကေတာ့ ေကာင္းတယ္လို႔ေျပာလို႔ရတယ္.. အျခားဟာနဲ႔ယွဥ္ရင္ပါ.. supermarket ေတြမွာ ကိုးရီးယား ေခါက္ဆြဲေတြေရာင္းတဲ့အတန္းမွာရွာလို႔ရပါတယ္.. အရသာထပ္ထည့္စရာမလိုေအာင္ကို အစပ္အဟပ္တည့္ပါတယ္။ ျပဳတ္ပီးသြားရင္ မႈိဖတ္ေလးေတြ.. မုန္လာဥနီဖတ္ေလးေတြပါ ေတြ႔ရတယ္..
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္..ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၾကက္ဥက ေခါက္ဆြဲရည္ အပူခ်ိန္နဲ႔ သူ႔ဘာသူက်က္သြားပါလိမ့္မယ္.. ၾကက္ဥညီွမွာေၾကာက္သူေတြအတြက္ း))) .. မုန္ညွင္းစိမ္းနဲနဲထည့္ စားလို႔ရပီ။
ေခါက္ဆြဲ မႀကိဳက္ေပမဲ႔
ReplyDeleteမစားရင္ ျမန္မာ မဟုတ္ဘူးလို႔ အထင္ခံရမွာ ဆိုးလို႕ စားသြားၿပီေနာ္
ခင္တဲ႔
ေရႊစင္
ကူးကူးေရ...
ReplyDeleteေခါက္ဆြဲေလးက စားခ်င္စရာေလး...
This noodle brand is very famous in Korea too.
ReplyDeleteရွင္း လာေျမာင္ ပါလား။
ReplyDeleteအရမ္းနာမည္ၾကီးသလုိ အရသာလည္း အရမ္းရွိတယ္ေနာ္။
စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ႕။
ေန ့တိုင္စားေနရလို ့မုန္းေနတာ ဒီအထုပ္မ်ိဳးေလေတာ့မစား
ReplyDeleteဖူးေသးဘူး စားေတာ့စားခ်င္သား ဂလု :P
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ သိပ္မစားျဖစ္ဖူး.။
ReplyDeleteစားမယ္ဆိုလဲ...
ကိုရီးယားေခါက္ဆြဲေျခာက္ပဲ လက္တကမ္းမွာရွိေနတတ္တယ္။
ခ်ိစ္က သူတို႔ထည့္စားေနက်..။
ေပါက္