Skip to main content

ေခါက္ဆြဲ

ဒီတစ္ေခါက္ရန္ကုန္က ျပန္လာပီးဘာမွကိုခ်က္ခ်င္အသစ္ထြင္ခ်င္တဲ့စိတ္မရွိေတာ့ဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲေတာ့မသိဘူးျဖစ္ႏိုင္တာကေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုစိတ္ပ်က္တာျဖစ္မယ္.. အိမ္မွာဟင္းခ်က္မယ္လုပ္ေတာ့လဲ ကၽြန္မခ်က္တဲ့ဟင္းကအရာမ၀င္ဘူး။ ဘာလို႔လဲသိလား... အိမ္မွာေကာင္မေလးခ်က္တာေတာင္ကၽြန္မထက္ပိုေကာင္းတယ္ေလ.. မာမီကနဲ႔ပါးပါး ဒိုင္ခံလုခ်က္ေနၾကေတာ့ ကၽြန္မလဲ ခ်က္သမွ် ဘဲစား...စားမွဘဲကိုယ္တစ္ႏွစ္လံုးစားခဲ့တဲ့ကိုယ့္လက္ရာကို ကိုယ္ပိုနားလည္လာတယ္.. သူငယ္ခ်င္းေတြလိုက္ေကၽြးတဲ့ဆိုင္ေတြ မွာ စားတဲ့အစားေသာက္ေတြလဲေကာင္းမွေကာင္း... အင္း...ဒီလိုနဲ႔ဘဲ..ငါခ်က္တဲ့ဟာေတြက ထမင္းပြဲတန္းမ၀င္ဘူးလို႔ လက္ခံလိုက္ ပီး (၁၁)က်ပ္က်သြားတာ...
အိမ္ကျပန္လာ..ခရီးထြက္..ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့အေျခာက္ျခမ္းေတြနဲ႔ဘဲ ျဖစ္သလိုစားေနတာ..
ခ်က္ခ်င္စိတ္ကိုမရွိေတာ့ဘူး..
အခ်ဥ္စားခ်င္လို႔ သရက္သီးစိမ္းသြား၀ယ္ပါတယ္..မခ်ဥ္ဘူး.. Indian mangoes လို႔ေခၚတယ္တဲ့...
ဒါနဲ႔ဘဲခ်ဥ္တဲ့သရက္သီးလိုက္ရွာေတာ့ သရက္သီးမွည့္ထက္ေစ်းပိုၾကီးတဲ့ အမွည့္ထားမယ့္အသီးေတြကို၀ယ္မွခ်ဥ္စုတ္စုတ္ေလးရတယ္။
အရာရာကေမာက္ကမျဖစ္ေနတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
အလုပ္က ႏွစ္လစာေလာက္ပံုေနတယ္..overtime မလုပ္လဲမရေတာ့ဘူး..အလုပ္မွမပီးႏိုင္ေတာ့တာ..ရွင္းလိုက္ရတဲ့ ဇယားေတြ လဲတစ္ေန႔တစ္ေန႔မူးေနာက္ေနတာ.. ရံုးပိတ္ရက္ ေလးနားရမလားမွတ္တယ္.. အလုပ္ကမျပတ္ဘူး...အေရးထဲမွာ အိမ္မွာအလုပ္ လုပ္တဲ့ အမၾကီး ေယာကၡမေသလို႔ ေပ်ာက္ေနတာ ျပန္ေရာက္ကတည္းက.. အိမ္ရွင္းဖို႔အခ်ိန္ကိုမရွိဘူး.တစ္ပတ္တစ္ခါရွင္းလိုက္ျပန္ရႈပ္လိုက္.. အလုပ္မွာေခါင္းစားပီးျပန္လာလိုက္ နဲ႔ လံုးခ်ာလည္ခဲ့တာ တစ္လရွိပီ... မေန႔က အိမ္မွာအလုပ္လုပ္ေပးတဲ့အမၾကီးျပန္လာတယ္..၀မ္းသာလိုက္တာ အ၀တ္ေတြ ေလွ်ာ္စရာေတြ..ေလွ်ာ္ထားပီးသားမီးပူတိုက္စရာေတြတစ္ပံုၾကီး.. မီးဖိုေခ်ာင္ရွင္းရင္ဘဲ တစ္ညေနကုန္တယ္..မီးပူတိုက္ဖို႔ ဆိုေ၀း။
ညေနဆိုလဲျပန္ေရာက္ရင္ လူကႏုံးခ်ိေနပီ.. ျခံထဲကအလုပ္ၾကမ္းသမားေတြေတာင္ ကိုယ့္ေလာက္ပင္ပန္းမယ္မထင္ဘူး..
စိတ္ေရာ ဦးေႏွာက္ေရာ..ပင္ပန္းေတာ့ တစ္ကုိယ္လံုးႏုံးေခြတာဘဲ..
အေရးထဲမွာစိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္လုပ္ေနတဲ့သူရွိေသးတယ္..
အရင္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲကိုအေပ်ာ္စားေပမယ့္အခုေတာ့ အတည္စားျဖစ္ေနပီ..
ညေနဆို ေခါက္ဆြဲနဲ႔ဘဲ ႏွစ္ပါးသြားေနတာၾကာေပါ့.. ေခါက္ဆြဲ ခ်ဥ္စပ္ကို သရက္သီးသုပ္ နဲ႔ေရာစားတယ္..
ဒီေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားကေတာ့ ေကာင္းတယ္လို႔ေျပာလို႔ရတယ္.. အျခားဟာနဲ႔ယွဥ္ရင္ပါ.. supermarket ေတြမွာ ကိုးရီးယား ေခါက္ဆြဲေတြေရာင္းတဲ့အတန္းမွာရွာလို႔ရပါတယ္.. အရသာထပ္ထည့္စရာမလိုေအာင္ကို အစပ္အဟပ္တည့္ပါတယ္။ ျပဳတ္ပီးသြားရင္ မႈိဖတ္ေလးေတြ.. မုန္လာဥနီဖတ္ေလးေတြပါ ေတြ႔ရတယ္..
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္..ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၾကက္ဥက ေခါက္ဆြဲရည္ အပူခ်ိန္နဲ႔ သူ႔ဘာသူက်က္သြားပါလိမ့္မယ္..  ၾကက္ဥညီွမွာေၾကာက္သူေတြအတြက္ း))) .. မုန္ညွင္းစိမ္းနဲနဲထည့္ စားလို႔ရပီ။


Comments

  1. ေခါက္ဆြဲ မႀကိဳက္ေပမဲ႔
    မစားရင္ ျမန္မာ မဟုတ္ဘူးလို႔ အထင္ခံရမွာ ဆိုးလို႕ စားသြားၿပီေနာ္

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ...
    ေခါက္ဆြဲေလးက စားခ်င္စရာေလး...

    ReplyDelete
  3. This noodle brand is very famous in Korea too.

    ReplyDelete
  4. ရွင္း လာေျမာင္ ပါလား။
    အရမ္းနာမည္ၾကီးသလုိ အရသာလည္း အရမ္းရွိတယ္ေနာ္။
    စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ႕။

    ReplyDelete
  5. ေန ့တိုင္စားေနရလို ့မုန္းေနတာ ဒီအထုပ္မ်ိဳးေလေတာ့မစား
    ဖူးေသးဘူး စားေတာ့စားခ်င္သား ဂလု :P

    ReplyDelete
  6. ေခါက္ဆြဲေျခာက္ သိပ္မစားျဖစ္ဖူး.။
    စားမယ္ဆိုလဲ...
    ကိုရီးယားေခါက္ဆြဲေျခာက္ပဲ လက္တကမ္းမွာရွိေနတတ္တယ္။
    ခ်ိစ္က သူတို႔ထည့္စားေနက်..။



    ေပါက္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။