Skip to main content

ဒန္႔သလြန္သီးဟင္း

ဒီေန႔ တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူးေန႔၊ ခ်စ္သူမ်ားေန႔...  ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းေတြကေတာ့ သူ႔အစီစဥ္နဲ႔သူ အလုပ္ေတြရႈပ္ ေနၾကတယ္..တစ္ေယာက္ဆီကမွအဆက္သြယ္မရဘူး။ မေန႔ညက Chicken Invader ေဆာ့ေနတာ ညနက္ သြားတယ္။ ႏိုးေတာ့ (၁၀)နာရီထိုးေနပီ။
ေသာၾကာေန႔ညေန ညီမ၀မ္းကြဲက ေတာင္ေပၚကေစ်းဖက္သြားရေအာင္ဆိုလို႔လိုက္သြားတယ္...
ေလေအးေအးနဲ႔ ျပင္ဦးလြင္လိုမ်ိဳးေနရာေပါ့.. ပန္းပင္ေလးေတြလဲလွလိုက္တာ..ပန္းေတြလဲအမ်ိဳးမ်ိဳးဘဲ။
ေတာ္ေတာ္ေရာင္းေကာင္းတဲ့အခ်ိန္ေပါ့။ အသားေတြလဲေရာင္းတယ္၊ အသီးရြက္ေတြလဲမ်ားတယ္...
ထူးထူးဆန္းဆန္း supermarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔မရတဲ့ ဒန္႔သလြန္သီးအစည္းလိုက္ေရာင္းေနတာေတြ႔ေတာ့ ၀မ္းသာအားရ၀ယ္ခဲ့တယ္..အသီးရြက္ေစ်းကိုကၽြန္မအရမ္းၾကိဳက္တယ္..ေစ်းသြားလိုက္ရင္စိတ္၀င္စားစရာေတြ ခ်ည္းဘဲ..ခ်က္စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းဘဲ... လမ္းၾကံဳတုန္း၀ယ္လိုက္အံုးမွဆိုပီး ျပန္ေရာက္ရင္သာ မခ်က္ခ်င္ေတာ့တာ..
ဒီေန႔ေတာ့ အိပ္ရာႏိုးေတာ့ ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းခ်က္စားဖို႔စိတ္ကူးလိုက္တယ္..
overtime ရွိလဲ ဒီေန႔ေတာ့ ေပေတပီးေမ့ခ်င္ေယာင္ေဆာင္လိုက္မယ္စိတ္ကူးပီး ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ဒန္႔သလြန္ သီးကို ဓားနဲ႔အစိမ္းေတြျခစ္ထုတ္လိုက္ပီး တစ္ဆင့္စီခ်ိဳး၊ အမွ်င္မာမာေတြခြာထုတ္...
အိမ္ကယူလာတဲ့ငါးရံ႕ေျခာက္ေလးနဲနဲက်န္ေသးတာအေတာ္ဘဲ...
အာလူးေလးကိုေၾကေအာင္ခ်က္၊ ဒန္႔သလြန္သီးရယ္..ငါးေျခာက္ဟင္းရယ္.. သရက္သီးစပ္စပ္သုပ္ေလး ရယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုဆီသတ္ပီးေတာ့ မွ အေရာင္တင္မႈန္႔မရွိေတာ့ဘူးဆိုတာသတိထားမိတယ္။
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ကို အေရာင္တင္အစားသံုးလိုက္ရတယ္.. ဒီမွာလဲအေရာင္တင္မႈန္႔မေရာင္းေတာ့ခက္ တယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ လူၾကံဳနဲ႔အိမ္ကလွမ္းမွာရအံုးမယ္။
ၾကက္သြန္ေတြဆီသတ္ရင္းနဲ႔ မဆလာေလးနဲနဲထည့္၊ ပီးေတာ့ငါးငံျပာရည္ထည့္ပီး အာလူးေလးေတြအရင္ ထည့္ခ်က္လိုက္တယ္..
အာလူးဆိုကၽြန္မေတာ့ႏူးေနမွၾကိဳက္တယ္..ဟင္းအႏွစ္လိုျဖစ္ေနတာမ်ိဳးေပါ့။
အာလူးႏူးေလာက္မွ ဒန္႔သလြန္သီးအဆင္သင့္ေရေဆးထားတာကိုထည့္ပါတယ္။
ငါးေျခာက္ကိုေတာ့ေရခဏစိမ္ထားပီး ဓားနဲ႔ျဖတ္ထားလိုက္တယ္..
ဒန္႔သလြန္သီးနဲ႔ငါးေျခာက္ကို ထည့္ပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ထားပီး..အေပါ့ငံအခ်ိဳ သင့္တင့္ေအာင္ထည့္ပီး ရင္ေတာ့ မဆလာနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဒန္႔သလြန္သီးငါးေျခာက္ဟင္းေလးရပါပီ။
ဒန္႔သလြန္သီးကိုဘာေၾကာင့္မ်ားအလုပ္ရႈပ္ခံပီးစားၾကလဲေတာ့ကၽြန္မလဲမသိပါဘူး။
ထမင္းစားေနခ်ိန္ေတာင္ အရိုးခံြေတြဖယ္ထုတ္ေနရပါေသးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မေတာ့ အနံ႕ေလးေရာ အရသာေရာ အရမ္းႏွစ္သက္တယ္...
ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းခ်က္ပီး ခ်စ္သူအြန္လိုင္းလာၾကြားမယ္လုပ္ပါတယ္... စားၾကည့္ေတာ့ မက်က္ေသးဘူး...
ဒါနဲ႔ ေနာက္တစ္ေရထပ္ခ်က္မွဘဲ က်က္ေတာ့တယ္.. ေပ်ာ့ျပဲသြားမွာလဲစိုးရေသးတယ္ေလ.. း)

ဒန္႔သလြန္သီး၊အာလူးနဲ႔ငါးေျခာက္ ခ်က္ဖို႔တန္းစီ...


   ကဲ က်က္ပါပီ
 

ခ်စ္သူမ်ားေန႔မွာ ကူးကူးဘေလာ့လာလည္တဲ့သူအေပါင္း ေပ်ာ္ရႊင္ၾကည္ႏူးႏိုင္ၾကပါေစေနာ္.
ကူးကူးေတာ့ ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းနဲ႔သာ တစ္ေယာက္တည္း ျဖတ္ေက်ာ္လိုက္ရပါေၾကာင္း ... း)

Comments

  1. ဒန္႔သလြန္သီးကို ႀကိဳက္တယ္ ငါးေျခာက္ေတာ့ ႀကိဳက္ဘူး
    ေရြးၿပီးစားသြား၏ :P

    ﺽŽãửʼnĢ

    ReplyDelete
  2. ညီမေၿပာမွ ဒန္႔သလြန္သီးေတာင္ ခ်က္မစားၿဖစ္တာၾကာၿပီ... အဲလိုေလး ငါးေၿခာက္နဲ႔ ခ်က္စားဦးမယ္ ... ငါးနဲ႔လဲေကာင္းတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  3. အေရာင္တင္မႈန္႕ :O မလုပ္ပါနဲ႕ ကူကူးရယ္ျငဳတ္သီးေျခာက္ကိုေရေႏြးနဲ႕စိမ္ဘလန္ဒါနဲ႕ႀကိတ္ၿပီးဆီသတ္လိုက္ပါေနာ္ အေရာင္တင္မႈန္႕ေတြမေကာင္းေၾကာင္းဥဥမေျပာခ်င္ဘူးကူကူးလိုေက်ာက္ကပ္မေကာင္းတဲ႕သူေတြအတြက္ပိုမသင္႕ေတာ္ဘူးေလ

    ReplyDelete
  4. သိပ္ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဟင္းပဲ

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ...
    ဒီမွာက ဒန္ ့သလြန္သီး မရွိလို ့မစားရတာၾကာၿပီ...
    စားခ်င္လို ့သြားရည္က်သြားတယ္...

    ReplyDelete
  6. မကူး ေရ

    ဒန္ဒလြန္ သီး ငါးေျခာက္ခ်က္ေလးစားသြားတယ္ဗ်
    စားတဲ႔ အခါ အလုပ္ရႈတ္ မခံခ်င္ရင္ ဒန္ဒလြန္သီး အတြင္းသားေလး ေတြကိုဘဲ ဇြန္းေလး နဲ႔ ျခစ္ၿပီးေတာ႔ ခ်က္ ေကာင္းတယ္..ရွလြတ္..(သားေရ က်သံ)

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  7. ဒန့္သလြန္သီး၊ငါးေၿခာက္၊အာလူး အရမ္းလိုက္ ။ တို့က ၾကက္ဥပါထည့္ခ်က္တယ္ :)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။