ေၾကးအိုးစားခ်င္တဲ့ေရာဂါကေတာ္ေတာ္ဆိုးပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ထိလဲဆို ရန္ကုန္ျပန္ဖို႔လက္မွတ္ေခ်ာင္း ေနတဲ့အထိပါဘဲ။ ခရီးစဥ္ေတြကလဲ ရန္ကုန္နဲ႔ဘယ္လိုမွမအပ္စပ္လို႔ျငိမ္ေနရေပမယ့္ google မွာ ေၾကးအိုး လို႔ ရိုက္ပီး သူမ်ားစားထားတာေတြလိုက္ငမ္းေနတာတစ္ပတ္ရွိပီ။
ေၾကးအိုးကို ၀က္သားနဲ႔ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးဘဲလို႔ေျပာၾကတယ္။ ကူးကူးရန္ကုန္မွာတုန္းက ေၾကးအိုး YKKO မွာသြားစားတယ္.. The Prome မွာစားတယ္... YKKO ေၾကးအိုးကိုေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ...
သူတို႔ကေတာ့ ေၾကးအိုးစပယ္ရွယ္လစ္ ဆိုေတာ့ ပိုေကာင္းတာလားေတာ့မသိဘူး။ The Prome မွာတုန္းက သူငယ္ခ်င္းကစတယ္... အရည္က ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႔အတူတူဘဲတ့ဲ... အျဖစ္က ဆိုင္မန္ေနဂ်ာကိုေတာင္ေခၚ ပီး ေသခ်ာေမးယူရတယ္... သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔လုပ္တယ္ေျပာတာပါဘဲ။
မေန႔ကေတာ့ အြန္လိုင္းမွာ မမလုလု ကို သူလုပ္ျပထားတဲ့ေၾကးအိုးကုိ ၾကက္သားနဲ႔ revised လုပ္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုရပါတယ္... သူကလဲစိတ္ရွည္လက္ရွည္ရွင္းျပေပးပါတယ္...
ေၾကးအိုးျဖစ္ပီမဟုတ္လားေနာ္... း)
ေၾကးအိုးကို ၀က္သားနဲ႔ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးဘဲလို႔ေျပာၾကတယ္။ ကူးကူးရန္ကုန္မွာတုန္းက ေၾကးအိုး YKKO မွာသြားစားတယ္.. The Prome မွာစားတယ္... YKKO ေၾကးအိုးကိုေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ...
သူတို႔ကေတာ့ ေၾကးအိုးစပယ္ရွယ္လစ္ ဆိုေတာ့ ပိုေကာင္းတာလားေတာ့မသိဘူး။ The Prome မွာတုန္းက သူငယ္ခ်င္းကစတယ္... အရည္က ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႔အတူတူဘဲတ့ဲ... အျဖစ္က ဆိုင္မန္ေနဂ်ာကိုေတာင္ေခၚ ပီး ေသခ်ာေမးယူရတယ္... သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔လုပ္တယ္ေျပာတာပါဘဲ။
မေန႔ကေတာ့ အြန္လိုင္းမွာ မမလုလု ကို သူလုပ္ျပထားတဲ့ေၾကးအိုးကုိ ၾကက္သားနဲ႔ revised လုပ္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုရပါတယ္... သူကလဲစိတ္ရွည္လက္ရွည္ရွင္းျပေပးပါတယ္...
ၾကက္ရိုး ကေနစတယ္... ၾကက္ကဒီမွာအရိုးခ်ည္းဘဲ၀ယ္လို႔မရဘူး.. ေပါင္တစ္ျခမ္းလံုးကိုယ္တစ္ျခမ္းလံုး၀ယ္ လဲ အရိုးသတ္သတ္ အသားသတ္သတ္လုပ္ခိုင္းလို႔မရဘူး။ အဲဒါေၾကာင့္ ၀ယ္ပီး နဲနဲေလး ခဏ ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ပီးမွဘဲ အသားေတြလွီးထုတ္၊ အရိုးေတြကို စတီးသံတံုးထုတဲ့ဟာေလးနဲ႔ထုထုပီး ...
ဂ်င္းအရည္ရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴညက္ညက္ေထာင္းပီးထည့္၊ ဆားနဲနဲရယ္.. Knorr chicken cube ကို သၾကားအစားထည့္ပီး အၾကာၾကီးတည္ထားလိုက္တယ္.. မမလုက အျဖဴရည္ထြက္တဲ့အထိတည္လို႔ ေျပာတာ ဘဲ။ အခု ဗိုက္ဆာေနပီ... အရည္ကေတာ့မျဖဴလာေသးဘူး။
တည္ထားတံုးမွာ... လွီးထားတဲ့အသားဖတ္ေလးေတြကို နဲနဲေသးေအာင္ထပ္လွီးပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းညက္ညက္ၾကိတ္ထားတဲ့အရည္ကို ေရာပီး သမေအာင္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္...
မုန္ညွင္းစိမ္းကိုေတာ့ ေရေဆးပီး အဆင္သင့္လွီးထားလိုက္တယ္။
ငံုးဥလဲျပဳတ္ပီး ခြာထားတယ္။ အသည္းအျမစ္ေလးေတြလဲေရေဆးပီးအဆင္သင့္လွီးထားတယ္။
chicken ball လုပ္ထားတာေတြ႔လို႔ အဲဒါဘဲ၀ယ္လာလိုက္တယ္ (အစကေတာ့ကုိယ့္ဘာသာကိုယ္ ေဘာလ္ လုပ္မလို႔ပါ၊ မတတ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး၊ ပင္ပန္းတယ္ဟ)
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္...(ဂ်ံဳမႈန္႔ကို နယ္... အျပားေလးေတြလုပ္ပီး အထဲမွာ ေဂၚဖီ နဲ႔ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထည့္လိပ္ပီးေၾကာ္ထားလိုက္တယ္၊ နဲနဲေတာ့ ရုပ္ဆိုးတဲ့ ဖက္ထုပ္ေလးပါ)
တြဲစားမယ့္ ေဆာ့စ္ ငရုတ္ဆီကိုေတာ့ တစ္ခါတည္း ေျဗာင္းဆန္ေအာင္စပ္တဲ့ဟာ ၀ယ္လာလိုက္တယ္.. ငရုတ္သီးစိမ္းအဆင္သင့္မရွိတာေၾကာင့္လွီးထည့္ဖို႔မျဖစ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး...
ေဂၚဖီနဲနဲက်န္တာကို ရွလကာရည္နဲ႔ႏွပ္ထားလိုက္တယ္... အခ်ဥ္လိုရင္ထပ္ထည့္စားလို႔ရေအာင္ရယ္ဒီ..
ၾကာဇံကိုေတာ့ မမလုက corn vermicelli ၀ယ္ပါလို႔ေျပာေပမယ့္ရွာမေတြ႔ဘူး၊ corn starch vermicelli ဘဲရွိတယ္။ အဲဒါေတြက ျပဳတ္လိုက္ရင္ ကပ္စီးကပ္စီးနဲ႔မို႔ မ၀ယ္ခဲ့ဘူး၊ ရိုးရိုးတရုတ္ကလာတဲ့ ၾကာဇံဘဲေရစိမ္ထားတယ္။
စားဖို႔အတြက္ျပင္ဆင္ဖို႔ကေတာ့....
ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကို အိုးထဲထည့္အရင္ေလွာ္လိုက္တယ္.. (အသားေလးနဲနဲအေပၚယံတင္းပီညိဳညိဳ ေလးျဖစ္ေအာင္လို႕)
ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ကို ထည့္ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ၾကာဇံထည့္၊ chicken ball ေလးေတြထည့္၊ အသည္းအျမစ္ေလးေတြလွီးထားတာကိုထည့္၊ ငံုးဥေလးေတြထည့္.. ကဲ...ေၾကးအိုးျဖစ္ပီမဟုတ္လားေနာ္... း)
** ၾကာဇံကလံုး၀အဆင္မေျပပါဘူး..စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္..ဒါေပမယ့္ ဒီလိုၾကာဇံထက္ ျမန္မာျပည္က ၾကာဇံမ်ိဳးရွာ၀ယ္လို႔ရရင္ပိုေကာင္းမွာ...
အဲဒီမွာ ယိုးဒယားဆိုင္ရွိရင္ ေၾကးအိုးၾကာဇံ ရွာလို႕ရမယ္ထင္တယ္။ rice vermicelli (米粉) လို႕ ေခၚတယ္။ တရုတ္က လာတာလဲ ရွိမယ္ထင္တယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ေၾကးအိုးခ်က္တဲ့ၾကာဇံ / ေၾကာ္စားတဲ့ၾကာဇံဆို "ဆန္ၾကာဇံ"လို႕ေခၚတယ္။ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရင္ေတာ့ အခုခ်က္ထားတဲ့ ၾကာဇံအၾကည္ေရာင္ "ဂ်ဳံၾကာဇံ"ကို သုံးတယ္။ လက္ရွိအိမ္မွာရွိေနတာက ယိုးဒယားကလာတဲ့ HOW HOW rice vermicelli ပါ။ http://www.ai-thailand.com/SHOP/2570.html
ReplyDeleteဟုတ္ပါတယ္။ေၾကးအိုးက ၀က္သားနဲ.လုပ္စားတာအေကာင္းဆံုးပါ။
ReplyDeleteၾကက္သားနဲ.လဲစားလို.ေတာ.ရပါတယ္၊ဒါေပမယ္.၀က္သားနဲ.လုပ္စားတာေလာက္မေလးသလိုဘဲ။
ေနာက္ျပီး ဆိုင္ေတြမွာက ၀က္သားရည္ပါကိုပါတယ္ထင္ပါတယ္။
ေၾကးအိုးကေတာ႔ ဆန္ၾကာဆံနဲ႔ လုပ္တာေပမယ္႔ ဒီလို ပဲၾကာဇံျပဳတ္ခ်ဳိေလးလဲ တမ်ဳိးစားလို႔ ေကာင္းလို႔ ႀကိဳက္ပါတယ္။
ReplyDeleteညီမၾကာဆံက ပဲၾကာဆံ..အျဒါ ၾကာဆံခ်က္ ခ်က္စားတဲ့ ၾကာဆံ ညီမ။
ReplyDeleteကူးက ပဲၾကာဇံနဲ့ ခ်က္လိုက္တာမလို့။ ေၾကးအိုးက ဆန္ၾကာဇံနဲ့မွ ေကာင္းတာ။ ဝက္သားနဲ့က အေကာင္းဆံုး :) စားခ်င္ထွာ
ReplyDeleteကူကူးရယ္ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ေသာက္လိုက္တာမွဟုတ္ဦးမယ္ ေၾကးအိုးေၾကးအိုးဒုကၡ ဒုကၡ
ReplyDeleteမကူးေၾကးအိုးက ပဲၾကာဇံ ျဖစ္ေနတယ္ ဒါေပမဲ႔ က်ေနာ္ ႀကိဳက္တာ ကလည္း ပဲၾကာဇံ ဘဲ...ေၾကးအုိုး ေသာက္ရင္ ဆန္ျပား နဲ႔ဘဲေသာက္တယ္
ReplyDeleteေနာက္ ၁ ရက္ဆို YKKO စားလို႕ ရၿပီ ...
ReplyDeleteတူ နွယ္ တူ ႏွယ္ .. ႏွယ္ .. :P
အဟမ္း... အဟမ္း ... မနက္ၿဖန္ ေၾကးအိုးခ်က္စားမယ္ ... သြားေရက်ေအာင္ ေရးထားေတာ႔ေလ ....
ReplyDeleteကၽြန္ေတာ္ေတာ့ Steel အိုးနဲ ့ပဲခ်က္စားလိုက္တယ္။
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလးေတာ႔
ReplyDeleteဘာၾကာဆံနဲ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္တယ္ :D
ReplyDelete