Skip to main content

စားမယ္ ၀ါးမယ္


ရန္ကုန္ေရာက္ပီး ႏွစ္ရက္အၾကာ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ မဟာဌာနီ ဆိုတဲ့ ဆိုင္ကိုေခၚသြားပါတယ္..
တစ္ခါမွမေတြ႔ဖူးဘူး။ အသစ္ဖြင့္တာထင္ပါတယ္ေလ... မစားတဲ့အစာေတြမ်ားတဲ့ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ေဆးဘဲဥသုပ္ရယ္..ကန္ဇြန္း ပလိန္းရယ္.. အသီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ရယ္ ထမင္းရယ္...ရဲ႔ ေန႔လည္စာစား ျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေစ်းၾကီးတာမွေခါင္ခိုက္ေနတာပါ...  ပထမဦးဆံုးအခ်ိန္ မ်က္လံုးျပဴးသထက္ျပဴးသြားပါတယ္..








ေနာက္ရက္ေတာ့ ညေနပိုင္းမွာ စိမ္းလန္းစိုေျပေရာက္သြားပါတယ္... ဆမေျခာက္သုပ္ ဆိုဘဲ.. ငါးေျခာက္သုပ္ပါေလ..ပီးေတာ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္တဲ့.. ေကာင္းေတာ့မေကာင္းဘူး... ဆိုးလဲမဆိုးလွပါဘူး... ေစ်းက ေတာ့ ေနရာနဲ႔ဆိုင္ေတာ့ လန္ျပန္ေနေတာ့တာပါ..ေကၽြးတဲ့သူကို အားနာလို႔ အကုန္ကိုထိုင္စားခဲပါတယ္။ ငါးပုပ္ေျခာက္သုပ္နဲ႔ ပုန္းရည္ၾကီးထမင္းနယ္လဲပါပါေသးတယ္။



နာမည္ၾကီးလွပါတယ္ဆိုတဲ့ YKKO ေၾကးအိုး နဲ႔ The Prome ကေၾကးအိုး ပါ၊


ဒါကေတာ့ ပါးပါး သုပ္ေပးတဲ့ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္သုပ္၊ မာမီခ်က္တဲ့ ငါးဆုပ္ဟင္း..တို႔စရာ မုန္ညွင္းစိမ္း (ျခံထြက္) နဲ႔ ေကာက္ရိုးႏြယ္၊ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ ဥဏ္ပြင့္ခ်ဥ္ပါ။




ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းက အင္းေလးဆိုင္မွာစားခဲ့တဲ့ ဗူးသီးေၾကာ္နဲ႔ ငါးထမင္းနယ္



ယုဇနလက္ဖက္ မ်က္ေစာင္းထိုးနားက ကခ်င္ဆိုင္က အမဲစြပ္ျပဳပ္၊ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ နဲ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ



ေျမနီကုန္းနားက မေလးရွားဒံေပါက္ဆိုင္က True Love ဆုိတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ ဒံေပါက္ကို အသည္းပံုေလး လုပ္ထားတဲ့ စတိုင္ေလးတစ္ခုပါ..



ဒါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လိုက္ေကၽြးတဲ့စင္ကာပူက Taiwan အမဲသားေခါက္ဆြဲ၊ Ice Almond Milk Tea...ပါ.. ေကာင္းပါတယ္


မုန္႔လက္ေဆာင္းနဲ႔ new year အမွတ္တစ္ရျဖစ္ေအာင္ စားခဲ့တဲ့လမ္းေဘးသည္ အသုပ္စံုပါ..


ေရႊအင္းေလးက မုန္လာခ်ဥ္သုပ္၊ ပုဇြန္ဆီျပန္၊ ငါးေခါင္းဟင္းပါ.. ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္လဲအရမ္းေကာင္းတယ္။ ႏွစ္ခြက္ေလာက္ေသာက္လိုက္တယ္။ ဘာငါးေခါင္းလဲ မေမးမိ ဘူး.။။။  ေနာက္မွ အၾကည္းခြံမပါမွန္းသိေတာ့ မစားလိုက္ရဘူး...

မိသားစု ခရစၥမတ္ညေန hot-pot သြားစားၾကတုန္းကေပါ့... အခုအရမ္းေခတ္စားေနတာ... ဆိုင္တိုင္းမွာ လူကအျပည့္...



ျပည္လမ္းေပၚက The Prome ရဲ႕ နာမည္ၾကီး ဂဏန္းခ်က္ပါ.. ကၽြန္မေတာ့မစားဘူး...ေမာင္ေလးက အရမ္းၾကိဳက္ေတာ့ သူစားတာပါ..


အထက္တန္းေက်ာင္းတုန္းက ဆရာမေတြဆီသြားလည္ေတာ့ ညီမေလးနဲ႔ ကူးကူးကုိ ရွယ္သုပ္ေကၽြးလိုက္တဲ့ မုန္႔တီသုပ္ပါ.. ၃ ပြဲေလာက္စားလိုက္တယ္။



Comments

  1. ကူးကူးရယ္ ေစာေစာစီးစီး ႏွိပ္စက္ပါ႔ေပ႔
    အဟင္႔
    စားလဲမစားရဘူးးး
    ပုံေတြၾကည္႔ သေရယုိေနရပီ။

    ReplyDelete
  2. တို ့လည္းျပန္ျဖစ္တယ္ ..သိပ္ေတာ့ေလွ်ာက္မစားခဲ့ ဘူး ခရီးေတြသြားေနလို ့..

    ReplyDelete
  3. မကူး ၿပန္ေရာက္ၿပီလား ေပ်ာ္ခဲ့တယ္မလား ၿပန္ေရာက္ေရာက္ခ်င္းႏွိပ္စက္ၿပန္ၿပီေပါ့ မစားရတဲ့ဓာတ္ပံုမ်ားကို ၾကည့္ကာငမ္းသြားသည္ ရွလြတ္....

    ေထာ

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    ပံုေတြၾကည့္ၿပီး တံေတြးမ်ိဳခ်လိုက္ရတယ္...

    ReplyDelete
  5. အမေလးေလး... ရက္စက္လိုက္တာလို.ပဲေျပာခ်င္ပါေတာ့တယ္..... စားခ်င္စရာေတြၾကီးပါလား.... ကူး ရယ္....း)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။