Skip to main content

စားမယ္ ၀ါးမယ္


ရန္ကုန္ေရာက္ပီး ႏွစ္ရက္အၾကာ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ မဟာဌာနီ ဆိုတဲ့ ဆိုင္ကိုေခၚသြားပါတယ္..
တစ္ခါမွမေတြ႔ဖူးဘူး။ အသစ္ဖြင့္တာထင္ပါတယ္ေလ... မစားတဲ့အစာေတြမ်ားတဲ့ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ေဆးဘဲဥသုပ္ရယ္..ကန္ဇြန္း ပလိန္းရယ္.. အသီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ရယ္ ထမင္းရယ္...ရဲ႔ ေန႔လည္စာစား ျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေစ်းၾကီးတာမွေခါင္ခိုက္ေနတာပါ...  ပထမဦးဆံုးအခ်ိန္ မ်က္လံုးျပဴးသထက္ျပဴးသြားပါတယ္..








ေနာက္ရက္ေတာ့ ညေနပိုင္းမွာ စိမ္းလန္းစိုေျပေရာက္သြားပါတယ္... ဆမေျခာက္သုပ္ ဆိုဘဲ.. ငါးေျခာက္သုပ္ပါေလ..ပီးေတာ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္တဲ့.. ေကာင္းေတာ့မေကာင္းဘူး... ဆိုးလဲမဆိုးလွပါဘူး... ေစ်းက ေတာ့ ေနရာနဲ႔ဆိုင္ေတာ့ လန္ျပန္ေနေတာ့တာပါ..ေကၽြးတဲ့သူကို အားနာလို႔ အကုန္ကိုထိုင္စားခဲပါတယ္။ ငါးပုပ္ေျခာက္သုပ္နဲ႔ ပုန္းရည္ၾကီးထမင္းနယ္လဲပါပါေသးတယ္။



နာမည္ၾကီးလွပါတယ္ဆိုတဲ့ YKKO ေၾကးအိုး နဲ႔ The Prome ကေၾကးအိုး ပါ၊


ဒါကေတာ့ ပါးပါး သုပ္ေပးတဲ့ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္သုပ္၊ မာမီခ်က္တဲ့ ငါးဆုပ္ဟင္း..တို႔စရာ မုန္ညွင္းစိမ္း (ျခံထြက္) နဲ႔ ေကာက္ရိုးႏြယ္၊ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ ဥဏ္ပြင့္ခ်ဥ္ပါ။




ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းက အင္းေလးဆိုင္မွာစားခဲ့တဲ့ ဗူးသီးေၾကာ္နဲ႔ ငါးထမင္းနယ္



ယုဇနလက္ဖက္ မ်က္ေစာင္းထိုးနားက ကခ်င္ဆိုင္က အမဲစြပ္ျပဳပ္၊ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ နဲ႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ



ေျမနီကုန္းနားက မေလးရွားဒံေပါက္ဆိုင္က True Love ဆုိတဲ့ ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ ဒံေပါက္ကို အသည္းပံုေလး လုပ္ထားတဲ့ စတိုင္ေလးတစ္ခုပါ..



ဒါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လိုက္ေကၽြးတဲ့စင္ကာပူက Taiwan အမဲသားေခါက္ဆြဲ၊ Ice Almond Milk Tea...ပါ.. ေကာင္းပါတယ္


မုန္႔လက္ေဆာင္းနဲ႔ new year အမွတ္တစ္ရျဖစ္ေအာင္ စားခဲ့တဲ့လမ္းေဘးသည္ အသုပ္စံုပါ..


ေရႊအင္းေလးက မုန္လာခ်ဥ္သုပ္၊ ပုဇြန္ဆီျပန္၊ ငါးေခါင္းဟင္းပါ.. ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္လဲအရမ္းေကာင္းတယ္။ ႏွစ္ခြက္ေလာက္ေသာက္လိုက္တယ္။ ဘာငါးေခါင္းလဲ မေမးမိ ဘူး.။။။  ေနာက္မွ အၾကည္းခြံမပါမွန္းသိေတာ့ မစားလိုက္ရဘူး...

မိသားစု ခရစၥမတ္ညေန hot-pot သြားစားၾကတုန္းကေပါ့... အခုအရမ္းေခတ္စားေနတာ... ဆိုင္တိုင္းမွာ လူကအျပည့္...



ျပည္လမ္းေပၚက The Prome ရဲ႕ နာမည္ၾကီး ဂဏန္းခ်က္ပါ.. ကၽြန္မေတာ့မစားဘူး...ေမာင္ေလးက အရမ္းၾကိဳက္ေတာ့ သူစားတာပါ..


အထက္တန္းေက်ာင္းတုန္းက ဆရာမေတြဆီသြားလည္ေတာ့ ညီမေလးနဲ႔ ကူးကူးကုိ ရွယ္သုပ္ေကၽြးလိုက္တဲ့ မုန္႔တီသုပ္ပါ.. ၃ ပြဲေလာက္စားလိုက္တယ္။



Comments

  1. ကူးကူးရယ္ ေစာေစာစီးစီး ႏွိပ္စက္ပါ႔ေပ႔
    အဟင္႔
    စားလဲမစားရဘူးးး
    ပုံေတြၾကည္႔ သေရယုိေနရပီ။

    ReplyDelete
  2. တို ့လည္းျပန္ျဖစ္တယ္ ..သိပ္ေတာ့ေလွ်ာက္မစားခဲ့ ဘူး ခရီးေတြသြားေနလို ့..

    ReplyDelete
  3. မကူး ၿပန္ေရာက္ၿပီလား ေပ်ာ္ခဲ့တယ္မလား ၿပန္ေရာက္ေရာက္ခ်င္းႏွိပ္စက္ၿပန္ၿပီေပါ့ မစားရတဲ့ဓာတ္ပံုမ်ားကို ၾကည့္ကာငမ္းသြားသည္ ရွလြတ္....

    ေထာ

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    ပံုေတြၾကည့္ၿပီး တံေတြးမ်ိဳခ်လိုက္ရတယ္...

    ReplyDelete
  5. အမေလးေလး... ရက္စက္လိုက္တာလို.ပဲေျပာခ်င္ပါေတာ့တယ္..... စားခ်င္စရာေတြၾကီးပါလား.... ကူး ရယ္....း)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ