ပဲပုပ္ ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ပါ.. မွ်စ္ေလးပါ ကဲေထာင္းလိုက္တယ္။
ပဲပုပ္အေစ့အေျခာက္ေလးေတြသိရိမဂၤလာေစ်းမွာေရာင္းတယ္။ ႏို႔ဆီဗူးတစ္ခြက္ဆို ေလးခါေလာက္ ေထာင္းစားလို႔ ရတယ္။ အိမ္မွာညီမေလးက ပဲပုပ္ေစ့အေျခာက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္တာ ၾကိဳက္ တယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ပဲပုပ္ေစ့ေတြေထာင္းစားတာၾကိဳက္တယ္။ မွ်စ္ကေတာ့မထည့္လဲရပါတယ္.. ဒါေပမယ့္ မေန႔က မွ်စ္လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ေလးရလာလို႔.တစ္ခါတည္းေရာေထာင္းထား တယ္။ အရသာလဲပိုျပင္းရွ လာတယ္။
ပဲပုပ္အေစ့အေျခာက္ေလးေတြသိရိမဂၤလာေစ်းမွာေရာင္းတယ္။ ႏို႔ဆီဗူးတစ္ခြက္ဆို ေလးခါေလာက္ ေထာင္းစားလို႔ ရတယ္။ အိမ္မွာညီမေလးက ပဲပုပ္ေစ့အေျခာက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္တာ ၾကိဳက္ တယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ပဲပုပ္ေစ့ေတြေထာင္းစားတာၾကိဳက္တယ္။ မွ်စ္ကေတာ့မထည့္လဲရပါတယ္.. ဒါေပမယ့္ မေန႔က မွ်စ္လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္ေလးရလာလို႔.တစ္ခါတည္းေရာေထာင္းထား တယ္။ အရသာလဲပိုျပင္းရွ လာတယ္။
- မွ်စ္ကို နႏြင္းနဲ႔ျပဳပ္ပီး ေရေအးထဲစိမ္ထားပါတယ္။ ခပ္ေသးေသးလွီးပါ။
- ပဲပုပ္ေျခာက္ေစ့ေလးေတြကိုေရေဆးျပီး ေရေႏြးနဲ႔ျမဳပ္ရံုေလာက္စိမ္ထားပါ။
- ငရုတ္သီးေတာင့္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေလွာ္ထားပါ။ ငရုတ္ဆံုက်ယ္က်ယ္မွာ ဆားထည့္ျပီး ေထာင္းပါ၊ နံနံပင္ အရိုးကိုလဲ တစ္ခါတည္းထည့္ေထာင္းပါ။ ပဲပုပ္အနံ႕ျပင္းတာမို႔ နံနံရိုးအနံ႕ျပင္းျပင္းနဲ႔အုပ္တာပါ။
- ညက္ျပီဆိုရင္ ပဲပုပ္ေစ့ေလးေတြထည့္ပါ။ ျပီးမွ မွ်စ္ေလးေတြထည့္ေထာင္းပါ... အခ်ိဳမႈန္႔စားသူေတြ အခ်ိဳ မႈန္႔ထည့္၊မစားရင္လဲမႈိအေျခာက္မႈန္႔ျဖစ္ျဖစ္ထည့္လို႔ ရတယ္။
စားသြားျပီကူးေရ။
ReplyDeleteပဲပုုတ္နဲ ့မွ်စ္က ဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္တယ္။ တက္မွာစိုုးလိုု ့သာ ၾကည့္စားေနရတာ။
အိုုင္အိုုရာ
ကူးေရ တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ မွ်စ္ေတြေတာ႔ရွိတယ္။ ပဲပုပ္ေတာ႔ ၀ယ္ရဦးမယ္။ အဲလိုမွ်စ္တို႔၊ မိွဳတို႔ ေထာင္းစားတဲ႔သူေတြ အမ်ားၾကီးပဲေနာ္။ ကိုယ္သာ တစ္ခါမွ မစားဖူးတာ။
ReplyDeleteအင္း မွ်စ္၊ ပဲပုပ္ နဲ ့ ေသြးတုိးသမားနဲ ့ေတာ့ ဟုတ္ေနၿပီထင္တယ္ မကူးေရ။ အစားမွန္သမွ် မျငင္းတတ္ပါဘူး။ အကုန္စားပါတယ္။ ကိုယ့္ဖာသာ လုပ္စားဖုိ ့ေတာ့ ေ၀လာေ၀း မို ့ သေရပဲ က်သြားပါတယ္။
ReplyDeleteက်န္းမာေရးဂရုစိုက္ပါ
(...အလင္းစက္မ်ား)
ခုတေလာ သက္သတ္လြတ္စားျဖစ္ေနေတာ့ ပဲပုပ္ေစ့မွ်စ္စို႔ေထာင္းနည္းေလးကို မွတ္သားသြားပါတယ္...။
ReplyDeleteဟင္ တကယ္မ်ားစာရရင္ ထမင္း၄ပန္းကန္ေလာက္မ်ား ၀င္ေလမလားဘဲ
ReplyDeleteေတာ္ေတာ္ေကာင္းမဲ႔ပံုေလးဘဲ
စားခ်င္လိုက္တာ တကယ္
ဝါတြင္း ဥပုသ္ေန႔ေတြအတြက္ သက္သတ္လြတ္ အမယ္တစ္မ်ိဳးရၿပီ း)
ReplyDeleteေက်းဇူးပါကြယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မွတ္ရင္း ျမည္းသြားတယ္ ကူးေရ...
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္.. အားတဲ့တေန႔ လုပ္ၾကည့္အံုးမယ္..
ပဲပုတ္၊ မွ်စ္စိုေထာင္းကို ေတြ႕ေတာ့မွ အရင္က မကူး တင္ဖူးတဲ့ မွ်စ္ေထာင္းကို သတိရသြားတယ္။ အိမ္မွာ မွ်စ္စိမ္းေတြ ရွိေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ။ ျပဳတ္ျပီး ေထာင္းစားဦးမွ။ :)
ReplyDeleteအျမဲ နည္းအဆန္းေလးေတြ ရလို႔ ေက်းဇူး အထူးပါ။
မ်ွစ္ေထာင္းတစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး။ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ း)
ReplyDeleteေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။
ခင္တဲ့