ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း Dapur Restaurant က chef ၾကီး ကေျပာပါတယ္။ နင့္ဟင္းေတြက platting လိုတယ္တဲ့။
အရသာေတာ့ရွိေပမယ့္တင္ျပပံုကမလွဘူးဆိုဘဲ။ ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ေပါ့ေလ... အိမ္မွာက အလွအပျပင္မယ့္ သူေျပာတဲ့ အစိမ္းနဲ႔အနီ...အ၀ါနဲ႔ အမဲ အဲဒါေလးေတြအလွဆင္ဖို႔မရွိတာေၾကာင့္ ငါကနင့္လို ဆိုင္တင္တဲ့ဟင္းေတြခ်က္တာမွမဟုတ္တာလို႔ ဆင္ေျခေပးလိုက္တယ္..
အမွန္ကေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ အရသာ အျပင္ အျပင္အဆင္ေလးလဲလိုတယ္ဆိုတာေတာ့ ကိုယ္တိုင္ လဲသိပါတယ္။ ေနာက္မွၾကိဳးစားရအံုးမွာေပါ့။
ဒီေန႔ေတာ့ေၾကာင္လွ်ာသီးခ်က္တဲ့ဟင္းေလးတင္ေပးပါမယ္။ ေၾကာင္လွ်ာသီးဘယ္ကရဆိုတာကေနအရင္ စရ မွာဘဲ။ ဘန္ေကာက္က ညီမေလး လူၾကံဳနဲ႔ပို႕ေပးလိုက္တာပါ။ ေၾကာင္လွ်ာသီးတစ္ေခ်ာင္း၊ သံပုရာသီးေတြ နဲ႔ ေဘာစကိုင္းသီး ႏုႏုေလးေတြပါ တို႔စားဖို႔ထည့္ေပးလိုက္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကို မီးကင္ျပီး တို႔စားသလို၊ အခ်ဥ္စိမ္လဲစားတယ္၊ ေၾကာ္စားတယ္၊ အစိမ္းသုပ္စားတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ သူက ေစ်းထဲမွာ တစ္ေခ်ာင္းဘဲေတြ႔လို႕ အဲဒါေလးဘဲပို႔လိုက္တာနဲ႔ ေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္း ခ်က္စားတယ္။
အရသာေတာ့ရွိေပမယ့္တင္ျပပံုကမလွဘူးဆိုဘဲ။ ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ေပါ့ေလ... အိမ္မွာက အလွအပျပင္မယ့္ သူေျပာတဲ့ အစိမ္းနဲ႔အနီ...အ၀ါနဲ႔ အမဲ အဲဒါေလးေတြအလွဆင္ဖို႔မရွိတာေၾကာင့္ ငါကနင့္လို ဆိုင္တင္တဲ့ဟင္းေတြခ်က္တာမွမဟုတ္တာလို႔ ဆင္ေျခေပးလိုက္တယ္..
အမွန္ကေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ အရသာ အျပင္ အျပင္အဆင္ေလးလဲလိုတယ္ဆိုတာေတာ့ ကိုယ္တိုင္ လဲသိပါတယ္။ ေနာက္မွၾကိဳးစားရအံုးမွာေပါ့။
ဒီေန႔ေတာ့ေၾကာင္လွ်ာသီးခ်က္တဲ့ဟင္းေလးတင္ေပးပါမယ္။ ေၾကာင္လွ်ာသီးဘယ္ကရဆိုတာကေနအရင္ စရ မွာဘဲ။ ဘန္ေကာက္က ညီမေလး လူၾကံဳနဲ႔ပို႕ေပးလိုက္တာပါ။ ေၾကာင္လွ်ာသီးတစ္ေခ်ာင္း၊ သံပုရာသီးေတြ နဲ႔ ေဘာစကိုင္းသီး ႏုႏုေလးေတြပါ တို႔စားဖို႔ထည့္ေပးလိုက္တယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကို မီးကင္ျပီး တို႔စားသလို၊ အခ်ဥ္စိမ္လဲစားတယ္၊ ေၾကာ္စားတယ္၊ အစိမ္းသုပ္စားတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ သူက ေစ်းထဲမွာ တစ္ေခ်ာင္းဘဲေတြ႔လို႕ အဲဒါေလးဘဲပို႔လိုက္တာနဲ႔ ေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္း ခ်က္စားတယ္။
- ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ခပ္ထူထူေလးလွီးျပီး ဆားနဲ႔ နယ္ျပီးေဆးထားတယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ေရစိမ္ထားတဲ့ငါးေျခာက္အသားေလးေတြကို ဘလန္ဒါနဲ႔ေရာၾကိတ္လိုက္တယ္၊ ငရုတ္ဆံု နဲ႔ေထာင္းႏိုင္ရင္ပိုေကာင္းမွာ။ (ငါးေျခာက္မႈန္႔ ရွိရင္လဲအဆင္ေျပတယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔လဲရတယ္၊ ၾကိတ္စရာေတာင္မလိုေတာ့ဘူး)
- ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့.. ဆီပူထဲအရင္ထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္။
- နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ပါထည့္ျပီး ဆီသတ္လိုက္တယ္။
- ၾကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငါးေျခာက္အသားေလးေတြကို ထပ္ထည့္ ေျခာက္ခါနီးအထိဆီသတ္။
- ေရစစ္ထားတဲ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးေလးေတြထည့္
- ဆားထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ေလး နဲနဲ ဖ်န္း...
- ေရေလးနဲနဲ နဲ႔ အဖံုးေလးအုပ္ျပီး ဆီက်န္အိုးကပ္ေလးခ်က္ျပီး.. ေၾကာင္လွ်ာသီးႏူးေလာက္ျပီဆိုရင္...
ေၾကာင္လွ်ာသီးၾကိဳက္တယ္..။
ReplyDeleteမစားရတာ ၾကာျပီ..။
၁၀နွစ္ေလာက္ရွိမယ္..။
ေပါက္
Wow!
ReplyDeleteအဲလိုပဲေျပာေတာ႔မယ္.. ဒီေလာက္ မလွတဲ႔ အသီးကို လွေအာင္.. အရသာရွိေအာင္.. ခ်က္တတ္လို႔ကြယ္.. း))
ေၾကာင္လွ်ာသီးမစားရတာၾကာလွျပီ။ စားခ်င္လိုုက္တာကူးရယ္။
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ
စားခ်င္တယ္ :)
ReplyDelete(ျပန္သြားျပီလားေဝ)
ေၾကာင္လ်ာသီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္.. လုပ္စားၾကည္႔ရမယ္.. း)
ReplyDeleteတို႔မ်ားက မစားရတာ ၅ ႏွစ္ပဲ ရွိေသးတယ္ အဟတ္ အဟတ္ ၁၀ ႏွစ္ ေပါက္ ကို သီနားလယ္ :)
ReplyDeleteတိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႕ပဲ ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္စားတယ္..။ ခ်ကနည္းအားလံုးတူတယ္..။ ျမေသြးက ပါးပါးလွီးရာမေပၚေတာ့ပဲ ေၾကသြားတယ္..။ အမွန္က အဲ့လိုေလးမွ လွမွာေနာ္..။ အခါးဆို အကုန္ႀကိဳက္တယ္..။ :)
ReplyDeleteTo the fri who said about 10 years if you r in uk I saw some of that VEG at Thai grocery at earls court sw5 0 .If your not in uk may be i can sent it to you plz write it here its may be free (:
ReplyDeleteLink exchange is nothing else however it is only placing
ReplyDeletethe other person's web site link on your page at appropriate place and other person will also do similar in favor of you.
Look into my blog post :: ford ranger
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
ReplyDeleteYou definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us
something informative to read?
Feel free to visit my blog - 217.19.189.123
I am genuinely grateful to the owner of this website who has shared this wonderful piece
ReplyDeleteof writing at at this place.
Also visit my webpage :: http://cms.uv.es:81