Skip to main content

BRB Soup (Beef Ribs Bitter)

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရိုးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဒီမွာေတာ့ ရင္ႏူးရိုးေခၚမလား အဲဒါကို သံုးထား ပါတယ္။
ေပါင္းအိုးနဲ႔ ႏူးေအာင္တည္ျပီးမွ အိုးၾကီးၾကီးထဲကိုထည့္ ျပီး စြပ္လုပ္မွာပါ။
ပထမအဆင့္ေပါင္းတဲ့အခါ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္အရိုးေဘးနားက အသားေတြ ႏူးအိေနတဲ့အထိေပါင္းေပးပါ။
ျပီးရင္ေတာ့အိုးၾကီးၾကီးထဲ ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး knorr အမဲသား stock cube ေလး တစ္၀က္ ကို အခ်ိဳမႈန္႔အစားထည့္၊ ဆား ထည့္ မီး ေအးေအးနဲ႔ ဆက္တည္ထားပါမယ္။
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး တစ္လံုးရဲ႕တစ္ျခမ္း(သို႔)ကိုယ္အခါးၾကိဳက္ရင္ၾကိဳက္သေလာက္ ကို အထဲက အေစ့ေတြအကုန္ ထုတ္ပစ္ျပီး ေဘးအခြံသား သာယူ အဆင္သင့္လွီးျဖတ္ထားပါ
  • မုန္လာထုပ္ အရြက္ေတြလွီးျဖတ္ေဆးေၾကာထားပါ၊
  • ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္ကို ႏွစ္ျခမ္းခြဲ အေစ့ထုပ္ထားပါ။
  • ဘိုစားပဲသီးအေတာင့္လိုက္ကိုလဲ အမွ်င္ႏႊာေရေဆးထားပါ။
အရင္ဦးဆံုး အရိုးစြပ္ က အရသာ ျပည့္ျပည့္နဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေနထားေရာက္ျပီဆို ရင္ မီးပိတ္အေအးခံထားလိုက္ပါ။  အဆီခဲေတြ အေပၚမွာ တက္ခဲေနပါလိမ့္မယ္။
ဒါေတြကို ခပ္ထုပ္ပါ။။ ခဲေနေတာ့ ခပ္ထုပ္ရတာျမန္ပါတယ္။  ျပီးမွ ေနာက္တစ္ေခါက္ ဆက္တည္ပါ.. ဒီတစ္ခါေတာ့ ဟင္းရည္နဲနဲေႏြးတာနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ မုန္လာထုပ္ နဲ႔ ဘိုစားပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႔ကိုထည့္ျပီး ဆူေအာင္ထပ္တည္ျပီး အရြက္ေတြ ႏြမ္း ေလာက္ ျပီဆိုရင္ အိုးကိုခ်လို႔ရပါျပီ။
အဲဒါကိုအရင္က ေက်ာင္းလာတက္တဲ့ ကၽြန္မဆရာရဲ႕ အမ်ိဳးသမီး မီဇို ခ်င္းလူမ်ိဳးပါ။ သူ႔အိမ္မွာ အမဲအရိုးစြပ္ လုပ္ရင္ အရမ္းေသာက္လို႔ေကာင္းတာေၾကာင့္ အဲဒီနည္း အ တိုင္း လိုက္ထြင္ထားတာပါ၊ နဲနဲလြဲတာေတာ့ရွိလိမ့္မယ္။  သူ႔အိမ္မွာ ေတာ့ အရိုးေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ဟင္းအိုးထဲက ခပ္ထုတ္ထားျပီး ဗန္းေပၚမွာ ဌက္ ေပ်ာရြက္ခင္း တင္ထားတယ္၊  စားခ်င္ရင္ အရိုး အရြက္ေတြထည့္၊ ဟင္းရည္ထည့္ျပီး စားရံုေပါ့။ 
ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ တစ္ခါတည္းအိုးထဲမွာ ထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္ဟင္းခါး သီးေၾကာက္တဲ့သူမ်ား စမ္းၾကည့္ပါလားလို႔ေျပာပါရေစ၊ အရမ္းမခါးပါဘူး၊ အခါးနဲနဲ သက္ေပမယ့္ အျခားဟင္းရြက္အခ်ိဳရည္ရယ္၊ အရိုးျပဳပ္ထားတဲ့ အစိမ့္ရယ္ေရာေတာ့ အရမ္းကိုအရသာရွိတဲ့ စြပ္ တစ္ခြက္ရျပီေပါ့။ 

Comments

  1. ကူးကူးေရ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔အိမ္မွာလဲ ဘာကူးေတလို႔ေခၚတဲ႔ ၀က္နံရိုးစြတ္ၿပဳတ္ ခ်က္တယ္။ စလံုးမွာေတာ႔ နာမည္ၾကီးေပါ႔။ ဆိုင္ေတြ ေပါမွေပါ၊ ဒီမွာေတာ႔ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ပဲ ခ်က္စားရတယ္။

    အမဲသားမစားလို႔ အမဲရိုးစြတ္ေတာ႔ မေသာက္ဖူးဘူး ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ဆိုေတာ႔ ထူးေတာ႔ထူးသားလို႔။ တရုတ္ေတြကေတာ႔ ၀က္နံရိုးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္တာ သူတို႔နာမည္ၾကီးဟင္းဆိုပဲ။

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ယ္.. အဲဒါအရိုးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ေပါင္းလိုက္တဲ့အရသာက တစ္မ်ိဳးကို ထူးေနတာ တီဆြိေရ..

    ReplyDelete
  3. ကူးကူး ေရ

    ၾကက္ဟင္းခါး သီးကို ဝက္အဆီအသားေလးေတြ နဲ႕ ပါးပါးလွီးခ်က္ရင္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတယ္ အခုလိုမ်ဳိးေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး

    ReplyDelete
  4. မစားဖူးေသးဘူး။ ရံုးပိတ္ရက္မွလုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ ရွယ္ပဲ...ရႊလြတ္....ဗိုက္ဆာသြားျပီ။ း)

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္လာၿပီ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုက်မလည္းၾကိဳက္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  6. အမဲနံရိုးစြပ္ကိုႀကိဳက္တယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး။ နည္းရသြားၿပီ ေနာက္တခါ စမ္းၾကည့္ရမယ္။ ရွယ္ေပးတာ ေက်းဇူးပါညီမေရ။

    ReplyDelete
  7. I will try with pork rib. I think i will like it as i love bitter melon.
    Iora

    ReplyDelete
  8. ကူးကူးေရ.. လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ Thanks

    ReplyDelete
  9. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.:)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။