သတ္သတ္လြတ္ ပဲျပားနဲပခရမ္းသီးေရာခ်က္ရေအာင္...
potluck ရွိရင္ထံုးစံအတိုင္းေခါင္းစားရပါတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ပဲယူသြားခြင့္ရွိတဲ့အတြက္ စဥ္းစားရတာအျမဲပါပဲ။
အစဥ္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ညဖက္မွာပဲျပားေလးေတြအျပားရွည္ေလးေတြေၾကာ္ထားလိုက္ပါတယ္။
မနက္မွခရမ္းသီးကိုျပားျပားလွီးပီး အိုးပူပူမွာကပ္ပီးကင္ေတာ့မယ္ဆိုမွ တစ္ကယ္ခ်က္မယ့္မနက္မွာ gas ကုန္သြား လို႔ဗ်ာမ်ားခဲ့ရပါေသးတယ္။
လွ်စ္စစ္မီးဖိုနဲ႔ပဲ အိုးထူထူ non-stick ကိုအပူေပးပီး ခရမ္းသီးေတြကိုပါးပါးလွီးနဲနဲအညိုေရာင္သန္းေအာင္ကင္လိုက္
ပါတယ္။
ေၾကာ္ပီးသားပဲျပားေတြကိုေတာ့ ၾတိဂံပံုေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ကတ္ေၾကးနဲ႔ကန္႔လတ္ျဖတ္ညွပ္လိုက္ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ကိုေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၄)လံုး၊ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၁ ေတာင့္၊ ဂ်င္းအနဲငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ
အကုန္ ဘလန္ဒါထဲထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။
ပီးရင္ေတာ့ ဆီနဲနဲနဲ႔ ေမႊးၾကိဳင္လာေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။ နႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္ေလးလဲထည့္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုး..
ဟင္းထည့္မယ့္ပန္ကန္လံုးၾကီးမွာ ညွပ္ထားတဲ့ပဲျပားေတြရယ္၊ ကင္ထားတဲ့ခရမ္းသီးေတြရယ္ကိုစီျပီးထည့္ထား လိုက္ပါနယ္။
ဲျပီးရင္ေတာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္စပ္ေမႊးေမႊးကိုအေပၚကေနေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။
ၾကြက္နရြက္မႈိေလးေတြကိုေရစိမ္ပါးပါးလွီးပီး... ပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔ နဲနဲေလွာ္လိုက္ပါတယ္။။ပီးရင္အေပၚကျဖဴးထား လိုက္ပါ...
အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ကားေပၚတင္ပီး... potluck ကိုသြားပါတယ္... အရင္တစ္ခါပဲသီးစံုဟင္းခ်က္တာ အမ်ားၾကီး က်န္ေပမယ့္ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္ေတာင္မစားလိုက္ရပါဘူး.. း)
potluck ရွိရင္ထံုးစံအတိုင္းေခါင္းစားရပါတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ပဲယူသြားခြင့္ရွိတဲ့အတြက္ စဥ္းစားရတာအျမဲပါပဲ။
အစဥ္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ညဖက္မွာပဲျပားေလးေတြအျပားရွည္ေလးေတြေၾကာ္ထားလိုက္ပါတယ္။
မနက္မွခရမ္းသီးကိုျပားျပားလွီးပီး အိုးပူပူမွာကပ္ပီးကင္ေတာ့မယ္ဆိုမွ တစ္ကယ္ခ်က္မယ့္မနက္မွာ gas ကုန္သြား လို႔ဗ်ာမ်ားခဲ့ရပါေသးတယ္။
လွ်စ္စစ္မီးဖိုနဲ႔ပဲ အိုးထူထူ non-stick ကိုအပူေပးပီး ခရမ္းသီးေတြကိုပါးပါးလွီးနဲနဲအညိုေရာင္သန္းေအာင္ကင္လိုက္
ပါတယ္။
ေၾကာ္ပီးသားပဲျပားေတြကိုေတာ့ ၾတိဂံပံုေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ကတ္ေၾကးနဲ႔ကန္႔လတ္ျဖတ္ညွပ္လိုက္ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ကိုေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၄)လံုး၊ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၁ ေတာင့္၊ ဂ်င္းအနဲငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ
အကုန္ ဘလန္ဒါထဲထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။
ပီးရင္ေတာ့ ဆီနဲနဲနဲ႔ ေမႊးၾကိဳင္လာေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။ နႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္ေလးလဲထည့္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုး..
ဟင္းထည့္မယ့္ပန္ကန္လံုးၾကီးမွာ ညွပ္ထားတဲ့ပဲျပားေတြရယ္၊ ကင္ထားတဲ့ခရမ္းသီးေတြရယ္ကိုစီျပီးထည့္ထား လိုက္ပါနယ္။
ဲျပီးရင္ေတာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္စပ္ေမႊးေမႊးကိုအေပၚကေနေလာင္းခ်လိုက္ပါတယ္။
ၾကြက္နရြက္မႈိေလးေတြကိုေရစိမ္ပါးပါးလွီးပီး... ပဲငံျပာရည္ေလးနဲ႔ နဲနဲေလွာ္လိုက္ပါတယ္။။ပီးရင္အေပၚကျဖဴးထား လိုက္ပါ...
အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ကားေပၚတင္ပီး... potluck ကိုသြားပါတယ္... အရင္တစ္ခါပဲသီးစံုဟင္းခ်က္တာ အမ်ားၾကီး က်န္ေပမယ့္ဒီတစ္ခါေတာ့ ကိုယ္ေတာင္မစားလိုက္ရပါဘူး.. း)
ထမင္းစားခ်ိန္ေရာက္မွ ကြ်န္ေတာ္ဖြင္.
ReplyDeleteၾကည္.တာ မွားတာဘဲဗ်ာ...စားမ်ား
စားလိုက္ရရင္ေတာ. ၿဖင္.ဗ်ာ..ရွလြတ္ ရွလြတ္ :)
ေကာင္းလိုက္တဲ႔သက္သက္လြတ္ဟင္းေလး..
ReplyDeleteေကာင္းလိုက္တဲ့သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလးေနာ္
ReplyDeleteစားမယ္၊၀ါးမယ္။
ReplyDeleteအားလံုးကြယ္။
ခင္တဲ့အစ္မ
ဂ်ာမုန္း
ပုံျမင္ျမင္ခ်င္း ၾကြက္နားရြတ္မွဳိရွည္ရွည္ လွီးထားတာကုိ ေက်ာက္ေက်ာေခ်ာင္းထင္ေနတာ။ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလး စားေကာင္းလုိက္တာ။
ReplyDelete