မာလာဟင္းပါ။
အထင္မၾကီးနဲ႔အံုး၊ ready-made အထုပ္နဲ႔ခ်က္တာပါေနာ္။ မာလာဟင္းစားခ်င္ေနတာၾကာပီ။
၂၀၀၆ ကမႏၱေလးေရာက္တုန္း သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ေခၚေၾကြးလို႔သြားစားဖူးတယ္၊ အစပ္နဲနဲေလွ်ာ့ ဆို ပီးသူမွာလိုက္တာ၊ တစ္ကယ္တမ္းမစားႏိုင္ခဲ့ဘူး။စပ္လြန္းလို႔...ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ေပါ့..အဲဒီကတည္းက မာလာဟင္းကိုစြဲသြားတာ... ရန္ကုန္က ဆိုင္ေတြက မႏၱေလးက မာလာဟင္းဆိုင္ေတြကိုမမွီဘူး။
မာလာဟင္းနဲ႔အကင္ေလးနဲ႔ဆိုေကာင္းမွေကာင္း၊ ပဲညြန္႔ေတြ အရြက္စံုပါရင္ပိုေတာင္ေကာင္းေသး။
မာလာဟင္းအစအဆံုး ကိုယ္တိုင္စမ္းၾကည့္ခ်င္ရင္ေတာ့ မမလုဘေလာ့မွာ မာလာဟင္းအႏွစ္လုပ္နည္း အေသးစိတ္ သြားဖတ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ကူးကူးလိုအလြယ္နည္းလိုက္ခ်င္ရင္ေတာ့ ရန္ကုန္က မာလာဟင္းထုတ္ ready-made မွာပါ။ ပီးရင္ေတာ့ ဆီသတ္ပီး ဟင္းအႏွစ္ထည့္ခ်က္ ၾကက္သြန္နီနဲနဲနဲ႔၊ ဂ်င္းနဲနဲထည့္လိုက္ေသးတယ္။
အစပ္ကဲခ်င္ရင္ ငရုတ္သီးထပ္ေထာင္းထည့္ပါ။ ေျမပဲနဲနဲထည့္ထည့္သလုိ ႏွမ္းနဲနဲထပ္ကဲလိုက္ပါေသးတယ္။
စားခ်င္တဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ အထုပ္ထဲက ပဲလိပ္ေတြ၊ မႈိေျခာက္ေတြ၊ ေခါက္ဆြဲေတြ၊ ၾကြက္နရြက္မိႈေတြ အကုန္ ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ပါ။ ပီးရင္ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ေရာေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္။
စားရတာလဲ စပ္စပ္ေလးနဲ႔အရမ္းအရသာရွိတာပါ။
ကူးကူးသံုးထားတာကေတာ့
ေဂၚဖီစိမ္း broccoli
ေျပာင္းဖူးေသးေသးေလး
ပဲသီး
ခါၾကက္ဥနီ နဲ႔
အနံ႔ေမႊးတဲ့ Parsley ရြက္အနဲငယ္ပါ။
အထင္မၾကီးနဲ႔အံုး၊ ready-made အထုပ္နဲ႔ခ်က္တာပါေနာ္။ မာလာဟင္းစားခ်င္ေနတာၾကာပီ။
၂၀၀၆ ကမႏၱေလးေရာက္တုန္း သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ေခၚေၾကြးလို႔သြားစားဖူးတယ္၊ အစပ္နဲနဲေလွ်ာ့ ဆို ပီးသူမွာလိုက္တာ၊ တစ္ကယ္တမ္းမစားႏိုင္ခဲ့ဘူး။စပ္လြန္းလို႔...ဒါေပမယ့္ ဒါေပမယ့္ေပါ့..အဲဒီကတည္းက မာလာဟင္းကိုစြဲသြားတာ... ရန္ကုန္က ဆိုင္ေတြက မႏၱေလးက မာလာဟင္းဆိုင္ေတြကိုမမွီဘူး။
မာလာဟင္းနဲ႔အကင္ေလးနဲ႔ဆိုေကာင္းမွေကာင္း၊ ပဲညြန္႔ေတြ အရြက္စံုပါရင္ပိုေတာင္ေကာင္းေသး။
မာလာဟင္းအစအဆံုး ကိုယ္တိုင္စမ္းၾကည့္ခ်င္ရင္ေတာ့ မမလုဘေလာ့မွာ မာလာဟင္းအႏွစ္လုပ္နည္း အေသးစိတ္ သြားဖတ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ကူးကူးလိုအလြယ္နည္းလိုက္ခ်င္ရင္ေတာ့ ရန္ကုန္က မာလာဟင္းထုတ္ ready-made မွာပါ။ ပီးရင္ေတာ့ ဆီသတ္ပီး ဟင္းအႏွစ္ထည့္ခ်က္ ၾကက္သြန္နီနဲနဲနဲ႔၊ ဂ်င္းနဲနဲထည့္လိုက္ေသးတယ္။
အစပ္ကဲခ်င္ရင္ ငရုတ္သီးထပ္ေထာင္းထည့္ပါ။ ေျမပဲနဲနဲထည့္ထည့္သလုိ ႏွမ္းနဲနဲထပ္ကဲလိုက္ပါေသးတယ္။
စားခ်င္တဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ အထုပ္ထဲက ပဲလိပ္ေတြ၊ မႈိေျခာက္ေတြ၊ ေခါက္ဆြဲေတြ၊ ၾကြက္နရြက္မိႈေတြ အကုန္ ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ပါ။ ပီးရင္ဟင္းအႏွစ္နဲ႔ေရာေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္။
စားရတာလဲ စပ္စပ္ေလးနဲ႔အရမ္းအရသာရွိတာပါ။
ကူးကူးသံုးထားတာကေတာ့
ေဂၚဖီစိမ္း broccoli
ေျပာင္းဖူးေသးေသးေလး
ပဲသီး
ခါၾကက္ဥနီ နဲ႔
အနံ႔ေမႊးတဲ့ Parsley ရြက္အနဲငယ္ပါ။
ႏွိပ္စက္ပါေပ့ကြယ္။
ReplyDeleteလားရွိဳးက မာလာဟင္းဆိုင္ မာလာကင္းကို သတိရလုိက္တာေနာ္။ ရွလြတ္.....ေတာက္ (သေရက်သံ) :P
ReplyDeleteReady Made မလုပ္နဲ႕ကြာ ..
ReplyDeleteကိုယ္တိုင္ၿပန္ခ်က္ ...
သူ႕လက္ရာ စားပါမယ္ဆိုမွ ..
ေနာက္ တစ္ေခါက္ ၿပန္လာစားမယ္ ..
ခင္မင္လွ်က္
ေဆာင္းႏွင္းရြက္
အႏွစ္လုပ္ဖို႔အခ်ိန္ၾကာမွာမို႔ပါ။
ReplyDeleteပီးေတာ့လဲ ပဲလိပ္တို႔... ၾကြက္နရြက္တုိ႔၊ မိႈေျခာက္၊ နဲ႔ ပန္းေျခာက္ေတြက ဒီမွာ၀ယ္ရတာ ခက္တယ္ေလ... တစ္ကူးတစ္က အေ၀းၾကီးသြား၀ယ္ရတာ... အႏွစ္ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔ အခ်ိန္မေပးႏိုင္တာရယ္၊ အထုပ္ထဲအဆင္သင့္အားလံုးေရာထားတာရယ္ အဲဒါသံုးတာပိုအဆင္ေျပလို႔ပါေနာ္။
ကူးကူးေလးေရ ႕ ႕ ႕
ReplyDeleteမာလာဟင္းစပ္စပ္ေလး စားခ်င္လုိက္တာ။
အရမ္းစားေကာင္းမွာပဲေနာ္။
၁၀ ရက္ေန႕ ရန္ကုန္ျပန္ေရာက္ျပိ ဟိ
ျမန္မာအစားအစာေတြ အ၀စားရေတာ့မယ္။
ကူးခ်က္ထားတဲ့မာလာဟင္းခ်က္ေလးကုိ ထမင္းျဖဴ ပူပူေလးနဲ႕ စားခ်င္လုိက္တာ သားရည္က်သြားတယ္ေနာ္။
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
မမလု
Good post. I learn something new and challenging on
ReplyDeletesites I stumbleupon everyday. It will always be interesting to
read content from other authors and practice something from their sites.
Also visit my blog post malvinasargentinas.info
Excellent way of explaining, and pleasant post to take information on the topic of my presentation subject matter,
ReplyDeletewhich i am going to convey in university.
Also visit my blog post :: http://www.simibap.org