Skip to main content

ဘာလီ အစားစာႏွင့္ အလွဆင္ျခင္းပညာ

လက္မႈပညာအစံုထူးခၽြန္တဲ့ျမိဳ႕ကေလးဘာလီမွာ ဖရဲသီးကအစ အျငိမ္မေနရပါဘူး။
အျခားအသီးႏွံေတြေရာ.. အကုန္အလွဆင္ထားတယ္။ ဘာအသီးမွန္းေတာင္မသိေတာ့ဘူး။
ဒီေန႔တစ္ရက္ေတာ့ ေစာေစာ ထမင္းဆင္းစားရင္း ဖရဲသီးကိုလွီးေနတာေတြ႔ေတာ့စိတ္၀င္တစ္စားၾကည့္မိတယ္။
ျမန္လိုက္တာ၊ တစ္လံုးတစ္လံုးပံုေဖာ္ဖို႔။ လုပ္ေနတဲ့ေကာင္ေလးရဲ႔လက္မဲမဲေတြကလြဲ က်န္တာအကုန္ စိတ္၀င္စားဖို႔ေကာင္းတယ္။ း)
















ဒါကေတာ့ သူတို႔ဆီက ေကာက္ညွင္းထုပ္ပါ။ လွတယ္ေနာ္၊ လိပ္ထားတဲ့ပံုစံေလးက။  အျခား အစားေသာက္ေတြကေတာ့ ကၽြန္မတို႔ျမန္မာအစားေသာက္နဲ႔အေတာ့္ကိုဆင္တူပါတယ္။

 ညေနပိုင္းကမ္းေျခဖက္ ထမင္းစားထြက္ေတာ့ လူေတြကမ္းေျခတစ္၀ိုက္ လမ္းတစ္ေလွ်ာက္လံုးအျပည့္ပါ။  ဆိုင္တိုင္းလိုလိုလူျပည့္ေနတယ္။ အဓိက ကေတာ့ ဘာဘီကယူး ေပါ့။    အကလဲရွိတယ္။ ေဟာ္တယ္ က သူေတြက တာေလာက္ေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့။ ကၽြန္မစိတ္ထင္ ပုဂံအကနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္လားလို႔။ တစ္ခု လြဲေနတာ မ်က္လံုးအၾကည့္..  သူတို႔က တီးလံုးနဲ႔အညီ မ်က္လံုးက ဟိုေရႊ႔ဒီေရႊ႔နဲ႔..  ကာခ်ယ္ေတြ အေပၚ ေအာက္ဆိုးထားပီးေတာ့  အကတစ္ခုလံုးအဓိကမ်က္လံုးဘဲ။

၀မ္းသာအားရေတြ႔တာေတာ့ ေရငန္းသီးပါ။  အၾကီးၾကီးဘဲ။ ခ်ိဳလဲခ်ိဳတယ္။ မာမီ့ကိုေျပာျပေတာ့ အေစ့ယူ လာခဲ့ပါတယ္။ ျခံထဲမွာစိုက္မယ္တဲ့။ ကၽြန္မလဲ သယ္လာတယ္။ 

Comments

  1. ကူးကူးေရ

    အဲလို အသီးေတြ ပံုေဖာ္တာ ရွမ္းျပည္မွာ လည္း ေတြ႕မိတယ္ ခ်စ္ခ်စ္ႀကီး အမ ေတြဆိုရင္ ေတာ္ေတာ္လုပ္တတ္တယ္ အလႈေတြ မွာ ဘုရားတင္ဘို႕လုပ္ၾကတယ္

    မျမင္ဘူးတာေလးေတြ ျမင္ရတာ ေက်းဇူးဘဲေနာ္

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။