Skip to main content

Inna Grand Bali Beach တစ္ေန႔တာ (၁)

ဒီပန္ဆာ (ဘာလီ) ေလယဥ္ကြင္းေရာက္ေတာ့ ည(၁) နာရီေက်ာ္ပီ။ ေဟာ္တယ္ကလာၾကိဳတဲ့ကား က ေလယဥ္ ေနာက္က်တာမေစာင့္ႏိုင္ေတာ့ ျပန္သြားပီ။ ဒါနဲ႔ ေလယဥ္ကြင္းမွာတစ္ေနတယ္။ ဌားခ်င္တဲ့ကားက အျပင္က ျဖစ္ေနတယ္။ အဲဒါနဲ႔ ေလယဥ္ကြင္းက taxi သမားေတြနဲ႔စကားမ်ားၾကတယ္။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ေလယဥ္ကြင္း taxi တစ္စီး အျပင္က ကားတစ္စီးဌားပီး ေဟာ္တယ္ကို ေရာက္လာခဲ့တယ္။ 
5 stars တဲ့... အထဲ၀င္ကတည္းက နဲနဲေတာ့စိတ္ပ်က္သြားတယ္။ ေဟာ္တယ္ ကေတာ့မဆိုးပါဘူး ဒါေပမယ့္ အထဲမွာ ေဟာင္းေနေတာ့ တစ္မ်ိဳးၾကီးဘဲ။ အခန္းက်ဥ္းေပမယ့္ သစ္ေနရင္ သေဘာက်တယ္၊ ဒါေပမယ့္ အခန္းက က်ယ္ပီးေတာ့ ေဟာင္းေနတဲ့အေဆာက္ဦးေဆးသုတ္ထားသလိုဘဲ၊ သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်ဘူး၊ ဒါေပမယ့္ အစည္းေ၀းတက္မယ့္သူေတြအကုန္တည္းတဲ့ေနရာမို႔ ဂ်ီးမ်ားေနလို႔မရဘူးေလ။
အစားေသာက္ကေတာ့အရမ္းေကာင္းတယ္။ မနက္စာ၊ ေန႔လည္စာ၊ ညစာ အကုန္ဘဲ။ ခံတြင္းေတြ႔ ေလာက္ေအာင္ အခ်က္ျပဳတ္ေကာင္းၾကတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဟိုတယ္အခန္းမွာ ေနာက္ပိုင္းညအိပ္ခ်ိန္ ေတြ ေလာက္သာ ၀င္ျဖစ္ေတာ့တာပါ။ တစ္ေနကုန္နီးပါးအစည္းေ၀းခန္းထဲမွာ ညေနပိုင္းလဲ အျခားပင္လယ္ကမ္း ေျခဘက္မွာ ညေနစာသြားစားၾကတယ္။ 

အခန္းက (၉) ထပ္မွာ၊ အခန္းထဲေရာက္ေတာ့ မနက္ ၃ နာရီနီးပါးရွိေနပီ။ အိပ္လို႔လဲမရပါဘူး။ ဟိုလွည့္ ဒီလွည့္နဲ႔ ေနာက္ေန႔ မနက္ စာ ၇ နာရီေတာင္သြားမစားႏိုင္ဘူး၊ အစည္းေ၀းထဲ တန္းသြားလိုက္တယ္။
အိပ္ငိုက္တာေပါ့ ဘယ္ေျပာေကာင္းမလဲ။ သတိေတာ့ထားရေသးတယ္၊ ဓာတ္ပံုေတြအလကားရသလို ၀ိုင္းရိုက္ေနၾကတယ္။ ေတာ္ၾကာ အိပ္ေနတဲ့ပံုပါသြားမေကာင္းဘူးေလ။ း)
 မနက္ေစာေစာ မွာ ၀ရန္တာကိုထြက္ပီး ေနထြက္လာတာၾကည့္တယ္။  ေနထြက္တာအရမ္းျမန္တာဘဲ..  စကၠန္႔ပိုင္းဘဲၾကာမယ္ထင္တယ္။  ၾကည့္ပီးရင္ေတာ့ ျပန္အိပ္တာဘဲ။  

ဘာလီကလူေတြ လက္မႈပန္းပုပညာအရမ္းေတာ္ၾကတယ္။ သစ္သားေတြထုထားတာေရာ၊ သစ္ျမစ္ဆံု ေတြ ထုထားတာေရာ၊ ဖန္အလွဆင္ ပန္းပုေတြေရာ၊ ပန္းခ်ီေရာအရမ္းလွတယ္။ ေနရာတိုင္းလိုလို ေတြ႔ရတယ္။ ေဟာ္တယ္ထဲမွာ တင္ ပန္းပုရုပ္ေတြအေတာ္မ်ားမ်ားေတြ႔တယ္။

















ညပိုင္းေတာ့ ေဟာ္တယ္အေနာက္ဘက္ကမ္းေျခလမ္းေလွ်ာက္ထြက္လာတယ္။ သဲျပင္ေတြ႔ေတာ့ ဖိနပ္ခၽြတ္ ပီး၀မ္းသာအားရဆင္းေလွ်ာက္မလို႔ သဲက ၾကမ္းလိုက္တာ.. ဒါနဲ႔ ေလွ်ာက္လမ္းေလးေပၚဘဲျပန္တက္ပီး စိတ္ ေလေလနဲ႔ ပင္လယ္ကမ္းေျခကိုၾကည့္ေနလိုက္တယ္။ေခြးေလးတစ္ေကာင္ေတြ႔တယ္။
ဘာလီကၽြန္းကအၾကီးၾကီး ကမ္းေျခေတြအမ်ားၾကီးရွိတယ္။ ကၽြန္မတို႔ညေနစာသြားစားတဲ့ ကမ္းေျခမွာ သဲေလးေတြကႏုတယ္။ ပီးေတာ့ လႈိင္းၾကီးတယ္။  ေရလႊာေလွ်ာစီးသင္တန္းေက်ာင္းရွိတယ္။  
 

Comments

  1. ညီမ ကူးကူးေရ ေရလႊာစီးလို႔ရၿပီး သဲႏုတယ္ဆိုရင္ အမတို႔ေနခဲ့တဲ့ ကူတာဘိခ်္ပဲ ျဖစ္ရမယ္ ညီမက အလုပ္ကိစၥနဲ႔ သြားတာကိုး ဒါ့ေၾကာင့္ လည္ဖို႔ အခ်ိန္မရတာ...ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေပ်ာ္ခဲ့တယ္ဟုတ္....

    ReplyDelete
  2. မခ်စ္ၾကည္ေရ အဲဒီ ေဟာ္တယ္က ေလဆိပ္နားမွာ၊ ကူတာႏွင့္နည္းနည္း လွမ္းတယ္၊ ပင္လယ္ဘက္ခ်င္း မတူဘူး၊ ျပပြဲသြားဘူးတယ္၊ အရင္က Grand Beach Hotel. Beach က ကူတာေလာက္ေပ်ာ္ဘုိ႔မကာင္းဘူး၊ သီးသန္႔ဆန္တယ္၊ ခုေတာ့မသိဘူး၊

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ