Skip to main content

Bandung ခရီးစဥ္(၃) ႏႈတ္ဆက္ညစာ

Bandung တတိယခရီးစဥ္အေနနဲ႔ မီးေတာင္ေပၚက ျပန္ဆင္းလာပီးေနာက္ Bandung ျမိဳ႕ထဲက ေဆးရံု ကို ေရာက္လာခဲ့ပါတယ္။ လူနာေတြဓာတ္ပံုလိုက္ရိုက္ရင္လဲမေကာင္းဘူးမဟုတ္လားေနာ္။  ေဆးရံုက Finance controller နဲ႔ေတြ႔ပီးစကားေျပာ၊ ေနာက္ေတာ့ အသစ္ထပ္ေဆာက္ေနတဲ့ (၇)ထပ္ အေဆာက္ဦး သစ္ေဆာက္ေနတဲ့အေျခေနသြားၾကည့္ၾကတယ္။  အျမင့္ၾကီးမွာ အလုပ္လုပ္ေနတဲ့အလုပ္သမားေတြေတြ႔ ေတာ့ ရင္ထဲလွပ္ကနဲျဖစ္သြားတယ္။  လက္ရွိေဆးရံု က ၅ ထပ္၊ လူနာေတြအရမ္းျပည့္ေနတယ္၊ အခ်ိဳ႔ဆို ေအာက္က reception နားမွာဘဲ ခုတင္ေလးနဲ႔ထားရတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသစ္အေဆာက္ဦး ဒီႏွစ္အတြင္းပီး ေအာင္ ၾကိဳးစားေဆာက္ေနၾကတယ္။ ေန႔ဆိုင္း ညဆိုင္း မရပ္မနားေပါ့။
ညေနလဲေစာင္းလွပီမို႔ ေဆးရံုက president က ထမင္းဖတ္ေၾကြးတာ သြားစားပါတယ္။ ေဆးရံုနဲ႔ သိပ္မေ၀း လွဘူး။ လမ္းေလွ်ာက္သြားတယ္။ လူေတြ ဆိုက္ကယ္ေတြ ကားေတြ ရႈတ္ရွက္ခတ္ေနတဲ့ bundung ျမိဳ႕ရဲ႕ ျမိဳ႕လယ္မြန္းက်ပ္မ႕ႈကိုခံစားရင္း လမ္းေဘးတစ္ေလွ်ာက္ဆိုင္ခန္းေတြေငးပီးလိုက္သြားခဲ့တယ္။
အျဖဴေရာင္စပို႔ရွပ္ေလးေတြ bundung အမွတ္သားေလးေတြနဲ႔ ၁ေဒၚလာဘဲေပးရတယ္။ မ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး။ ေစ်း ေျပာျပတာ။ ေပါတယ္လို႔။ ဆိုင္ကိုအျပင္ကလွမ္းၾကည့္ သိပ္မၾကီးဘူးထင္ရေပမယ့္အထဲ၀င္ေတာ့မွ သစ္သား/၀ါး တံတားေလးေတြနဲ႔ ဆိုင္ေနာက္ဖက္ပိုင္း ေတာင္ကုန္းစြန္းက တဲအိမ္ေလးေတြကို ဆက္သြယ္ ထားတာေတြ႔ရတယ္။ အိမ္ေလးတစ္အိမ္ စားပြဲတစ္၀ိုင္းေပါ့။ 
menu ၾကည့္ေပမယ့္ဘာမွာရမွန္းမသိဘူး၊ သူမ်ားမွာတာဘဲ စားလိုက္တယ္။

ဒီငါးက တစ္ေကာင္လံုးကုိၾကြပ္ၾကြပ္ရြ ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတာ.. အရိုးပါအကုန္စားလို႔ရတယ္။ 
ဘာငါးလဲမသိ၊ အေၾကးခြံေတာ့ရွိတယ္။

ဒါကေတာ့ ဆိုင္အျပင္ဘက္ကေနလွမ္းရိုက္ထားတာပါ။
ဆိုင္အတြင္းဖက္ အလွဆင္ထားတဲ့၀ါးမီးဆိုင္းေလးပါ။

ကၽြန္မအၾကိဳက္ tempe (တန္းပယ္) ေၾကာ္ (ဒီမွာသြားၾကည့္လို႔ရတယ္)

ထမင္းျဖဴေလးပူေႏြးေႏြး ငေပ်ာရြက္ေလးထပ္ခံလိုက္ေတာ့ ေပါင္းထားတဲ့ထမင္းရဲ႔အနံ႕ေလးကိုစိတ္ကူးၾကည့္ ေပေတာ့။ း)
ဒါကေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ mee gorang.. ျမန္မာျပည္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္အရသာနဲ႔အေတာ္ဆင္တူတယ္။ နဲနဲေလးခ်ိဳတာကလြဲလို႔။။ ၾကိဳက္တယ္..
ငါးအသားခ်ဥ္း ခ်ိဳခ်ဥ္ ေၾကာ္ထားတာပါ။

မပါမျဖစ္ ငရုတ္သီးေထာင္း။ (အင္ဒိုငရုတ္ေထာင္းလုပ္စားခ်င္ရင္ မမလုဘေလာ့ မွာနည္းယူႏိုင္ပါေနာ္)


အဲဒီညကေနာ့ bandung က ေနာက္ဆံုးညေနစာေလးပါ။ စားေသာက္ပီးတာနဲ႔ ဂ်ကာတာကို ကားနဲ႔ ျပန္ဆင္း လာခဲ့တယ္။ ည သန္းေခါင္ေက်ာ္မွျပန္ေရာက္တယ္။ ခဏအိပ္ပီး ေနာက္ေန႔ Tama Mini ကို ဆက္သြား အံုး မွာပါ။  Tama Mini ကေတာ့ အင္ဒိုနီးရွားႏိုင္ငံမွာရွိတဲ့ ကၽြန္းစုေတြအကုန္ ကိုယ္စားျပဳ ရိုးရာ ယဥ္ေက်းမႈ လက္ရာေတြ၊ အ၀တ္စားေတြ၊ အမူက်င့္ေတြ၊ ဓေလ့စရုိက္ေတြအကုန္တစ္ေနရာတည္းစုစည္းျပထားတဲ့ ေနရာပါ။ ျမန္မာမွာဆို တိုင္းရင္းသားေက်းရြာလိုေပါ့။ ဒါေပမယ့္ အင္ဒိုမွာေတာ့ တစ္ေနကုန္လည္ေတာင္ ပီးမယ္မထင္ပါဘူး။

Comments

  1. ငါးက စားၿပီးမွရိုက္ထားလို႔လားမသိဘူးေနာ္...အသားနဲသလားလို႔... ေခါက္ဆြဲကစားခ်င္စရာေလး

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ဘူးမrose ေရ.. လာကတည္းက အရိုးခ်ည္း ေၾကာ္ထားတာ.. အသားက နဲနဲေလးဘဲ ပါတယ္.. ေခါင္းပိုင္းနဲနဲ အဲဒါေၾကာင့္ အရိုးေတြပါၾကြပ္ပီးတင္းေနတာ..

    ReplyDelete
  3. ခ်စ္အုန္းေဖApril 20, 2010 at 2:14 AM

    ငါးကအရိုးပါစားလို ့ရမွဘဲ။ မဟုတ္ရင္ပန္းကန္ပဲကိုက္စားရမယ့္ကိန္း။

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ေတာ္ဆိုးတဲ့ ဘေလာ့ဘဲဗ်ာ၊ လူကို သြားရည္ေတြစီးက်ေနေအာင္ လုပ္ရက္တယ္။ စိတ္ဆိုးသြားလို႔ ဓါတ္ပံုထဲက စားစရာေတြ မစားရမခ်င္း ေနာက္ကိုလာမလည္ေတာ့ဘူး။

    ReplyDelete
  5. စားစရာေတြကေတာ့ အေတာ္စားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ... ခုလို ခရီးသြားေဆာင္းပါးေလးနဲ႔ ေ၀မွ်တာ ေက်းဇူးပါပဲ... ေနာက္ အဲဒိကိုသြားမယ္ဆိုရင္ ဒီပိုစ့္ေတြကို လာဖတ္ျပီး ေလ့လာရမယ္...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။