Skip to main content

မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္

တက္လိုက္က်လိုက္ၿဖစ္ေနတဲ့အဖ်ားေၾကာင့္အစားေသာက္ပ်က္(ဘေလာ့ပ်က္တာလဲပါတယ္)
တာေၾကာင့္စိတ္သြားတိုင္းကိုယ္မပါႏိုင္ၿဖစ္ေနတာ ၾကာပါပီ။ ဘာစားခ်င္မွန္းကိုယ့္ကိုတိုင္မသိ၊ သူငယ္ခ်င္းေတြကလဲစားလို႔ေကာင္းမယ့္ဟာေလးေတြ၀ယ္လာေပးလဲခံတြင္းမေတြ႔၊ မုန္႔ဟင္းခါး စားခ်င္သလားခ်က္ေပးမယ္လို႔ညီမ၀မ္းကြဲကလွမ္းေၿပာေတာ့လဲ ကိုယ့္မွာစားခ်င္သလားမစားခ်င္
လားအေၿဖမရွိ။ရန္ကုန္ကလူၾကံဳလာမယ္ဆိုေတာ့မာမီကဘာထည့္ေပးရမလဲေမးေတာ့ဘာမွစားခ်င္
စိတ္မရွိလို႔ေဆးဘဲပို႔ေပးပါမွာေတာ့၊သူကအိမ္ေရွ႔မွာစိုက္ထားတဲ့မန္းက်ည္းပင္ေတြအႏုေလးေတြ
ထြက္ေနတာအမ်ားၾကီးဘဲပို႔ေပးလိုက္မယ္ဆိုၿပီး၊မေန႔ကေတာ့ကၽြန္မဆီသတင္းစာရြက္နဲ႔ပတ္ထား
တဲ့မန္းက်ည္းရြက္ထုပ္၊ ငါးဖယ္ထုပ္နဲ႔၊ ငါးၾကင္းေၾကာ္နဲ႕ေဆးေတြေရာက္လာပါတယ္။ ေလယဥ္(၂)ဆင့္စီးရေတာ့ကၽြန္မကမန္းက်ည္းရြက္ေလးေတြပုပ္ကုန္မယ္ထင္တာ၊ေရာက္တဲ့အထိ
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးရွိေသးတယ္။အေတာ္ပါဘဲ..ၾကက္သြန္နီလီွး၊စိုက္ထားတဲ့ငရုတ္ပင္က
အသီးကိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူး၊ ဆီေလးနဲနဲ ဆားနဲနဲ၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲ ထည့္ၿပီးသုပ္စားပါတယ္။ ငရုတ္ပြသီးမို႔အထင္မေသးပါနဲ႔၊ အရမ္းကိုစပ္ပါတယ္။ မန္းက်ည္းရြက္ႏုသုပ္နဲ႔ထမင္းစားရတာ..ထမင္းၿမိန္လာပါတယ္..မာမီသိရင္ေတာ့၀မ္းသာမွာ...း)
တစ္ခါတစ္ေလ..အေၿဖမသိတဲ့ခံစားခ်က္မ်ိဳးလိုေနရင္..ရိုးရိုးရွင္းရွင္းမစဥ္းစားဘဲ..ေခါင္းေနာက္ေအာင္
အၿမင့္ၾကီးေတြးစဥ္းစားတတ္တဲ့ကိုယ့္ကိုကိုယ္..မန္က်ည္းရြက္ႏုေလးကသင္ခန္းစာေပးေနသလိုဘဲ။

Comments

  1. အရမ္းႀကိဳက္တယ္..ဗမာဘယာေၾကာ္ေလးနဲ႔ ထည့္သုပ္စားခဲ႔တာသတိရတယ္။
    ေနေကာင္းပါေစ..

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္တယ္၊ ငရုတ္ပင္ေလးက အဆင္ေျပေနတာေပါ့၊

    ျမန္ျမန္ေနေကာင္းပါေစ

    ReplyDelete
  3. ျမင္သာနဲ႔ သြားရည္က်တယ္။ စားခ်င္လာၿပီ။
    ေနေကာင္းပါေစ။

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    မန္က်ည္းရြက္နုသုတ္မစားဖူးဘူး
    စားေကာင္းလားး
    စားဖူးခ်င္လိုက္တာေအ..


    ေပါက္

    ReplyDelete
  5. မန္ၾကည္းရြက္သုတ္ ၾကိုက္ပါတယ္။ ၾကီးမွစားဘူးတာ။ အညာက အဘြားသုတ္ေကြ်းလို႔။ အဘြားကိုေတာင္ သတိရသြားၿပီ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ