Skip to main content

သီဟိုေစ့ကြတ္ကီး


ဘယ္ေနရာေရာက္ေရာက္ျမန္မာျပည္ကသီဟိုေစ့ကလက္္ေဆာင္အျဖစ္အရမ္း
ကိုသင့္ေတာ္လွပါတယ္။ သီဟိုေစ့ကိုျမန္မာမွာေနတုန္းကစားစရာအျဖစ္လို႔မ
သတ္မွတ္ခဲ့ေပမယ့္ဒီလိုႏိုင္ငံမ်ိဳးေတြမွာေတာ့လူတစ္ကာႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ေစ်း
ၾကီးေပး၀ယ္ျပီးစားေနၾကတာပါ။ ဒီေန႔ေတာ့သီဟိုေစ့ကြတ္ကီးလုပ္ဖို႔စိတ္ကူးရ
တာနဲ႔စမ္းလုပ္ၾကည့္ၿဖစ္ပါတယ္။
သီဟိုေစ့ (၂)ခြက္
ဂ်ံဳ (၂)ခြက္
ဆားအနဲငယ္
သၾကား (ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ၊ အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္မ်ားမ်ားထည့္)
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)
ေထာပတ္ဆီ (အနဲငယ္)
သီဟိုေစ့အလံုးလိုက္ဆိုရင္ညက္ေအာင္ၾကိတ္ထားလိုက္ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့မ
ညက္တညက္ေလးအေနေတာ္ေလာက္ထားၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ထဲကိုသၾကား၊ ဆားနဲငယ္
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါနဲနဲေလးနဲ႔သီဟိုေစ့ေတြထည့္ၿပီး ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႔နယ္ပါတယ္။
ေထာပတ္ဆီလဲထည့္တယ္။ ရိုးရိုးဆီလဲသံုးလို႔ရပါတယ္။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္
ၿပီး coffeemate အထုပ္ေသးေလးတစ္ခုေဖာက္ထည့္လုိက္ေသးတယ္။
အဆိမ့္ကလဲၾကိဳက္ေသးသကိုး။ အားလံုးသမေအာင္နယ္ထားၿပီးတဲ့ဂ်ံဳလံုးကို
ခဏထားထားလိုက္ပါတယ္။မိနစ္ ၂၀ေလာက္ဆိုရင္ေတာ့ ဂ်ံဳကိုအရွည္ၿဖစ္
ေအာင္လက္လဲလိမ့္ယူၿပီးလိုသေလာက္အလံုးေလးေတြလုပ္၊ၿပီးရင္ၿပန္ဖိၿပီး
ၿပားေအာင္လုပ္ ဗန္းေပၚဆီသုတ္ၿပီးမုန္႔ၿပားေလးေတြတင္၊ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔
မိနစ္ (၄၀) ဖုတ္လိုက္ရင္..ေမြးၾကိဳင္ၿပီးၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္စား၊ အထားလဲခံတဲ့
သီဟိုေစ့ကြတ္ကီးေလးေတြရပါပီ။ စားၿပီးရင္းစားခ်င္
သိပ္လဲမခ်ိဳစိမ့္တဲ့အရသာမို႔ခံတြင္းေတြ႔မိတာအမွန္ပါ။ း)

Comments

  1. လုပ္စားၾကည္႔မယ္။ နည္းရၿပီ။

    ReplyDelete
  2. ျမဴးသွ်ရီMay 18, 2009 at 7:04 PM

    မလုပ္စားဖူး.ကူကူးလုပ္တာလဲစားမယ္
    လာပို ့ေပးေနာ္းးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။