ဘယ္ေနရာေရာက္ေရာက္ျမန္မာျပည္ကသီဟိုေစ့ကလက္္ေဆာင္အျဖစ္အရမ္း
ကိုသင့္ေတာ္လွပါတယ္။ သီဟိုေစ့ကိုျမန္မာမွာေနတုန္းကစားစရာအျဖစ္လို႔မ
သတ္မွတ္ခဲ့ေပမယ့္ဒီလိုႏိုင္ငံမ်ိဳးေတြမွာေတာ့လူတစ္ကာႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္ေစ်း
ၾကီးေပး၀ယ္ျပီးစားေနၾကတာပါ။ ဒီေန႔ေတာ့သီဟိုေစ့ကြတ္ကီးလုပ္ဖို႔စိတ္ကူးရ
တာနဲ႔စမ္းလုပ္ၾကည့္ၿဖစ္ပါတယ္။
သီဟိုေစ့ (၂)ခြက္
ဂ်ံဳ (၂)ခြက္
ဆားအနဲငယ္
သၾကား (ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ၊ အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္မ်ားမ်ားထည့္)
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)
ေထာပတ္ဆီ (အနဲငယ္)
သီဟိုေစ့အလံုးလိုက္ဆိုရင္ညက္ေအာင္ၾကိတ္ထားလိုက္ပါ။ ကၽြန္မကေတာ့မ
ညက္တညက္ေလးအေနေတာ္ေလာက္ထားၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ထဲကိုသၾကား၊ ဆားနဲငယ္
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါနဲနဲေလးနဲ႔သီဟိုေစ့ေတြထည့္ၿပီး ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႔နယ္ပါတယ္။
ေထာပတ္ဆီလဲထည့္တယ္။ ရိုးရိုးဆီလဲသံုးလို႔ရပါတယ္။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္
ၿပီး coffeemate အထုပ္ေသးေလးတစ္ခုေဖာက္ထည့္လုိက္ေသးတယ္။
အဆိမ့္ကလဲၾကိဳက္ေသးသကိုး။ အားလံုးသမေအာင္နယ္ထားၿပီးတဲ့ဂ်ံဳလံုးကို
ခဏထားထားလိုက္ပါတယ္။မိနစ္ ၂၀ေလာက္ဆိုရင္ေတာ့ ဂ်ံဳကိုအရွည္ၿဖစ္
ေအာင္လက္လဲလိမ့္ယူၿပီးလိုသေလာက္အလံုးေလးေတြလုပ္၊ၿပီးရင္ၿပန္ဖိၿပီး
ၿပားေအာင္လုပ္ ဗန္းေပၚဆီသုတ္ၿပီးမုန္႔ၿပားေလးေတြတင္၊ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔
မိနစ္ (၄၀) ဖုတ္လိုက္ရင္..ေမြးၾကိဳင္ၿပီးၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္စား၊ အထားလဲခံတဲ့
သီဟိုေစ့ကြတ္ကီးေလးေတြရပါပီ။ စားၿပီးရင္းစားခ်င္
သိပ္လဲမခ်ိဳစိမ့္တဲ့အရသာမို႔ခံတြင္းေတြ႔မိတာအမွန္ပါ။ း)
လုပ္စားၾကည္႔မယ္။ နည္းရၿပီ။
ReplyDeleteမလုပ္စားဖူး.ကူကူးလုပ္တာလဲစားမယ္
ReplyDeleteလာပို ့ေပးေနာ္းးးးးးးးးးးးးးး