ဘေလာ့ကိုျပင္ေနရတာစိတ္တုိင္းမက်ႏိုင္တာမို႕ေတာ္ေတာ့ကိုစိတ္ထိခိုက္ေနရတာ။
အလုပ္လုပ္ရင္ေတာင္စိတ္ကမေၿဖာင့္ဘူး။ FB ရဲ႕ လယ္ကြက္ထဲကမထြက္ႏိုင္တာလဲ ပါတယ္။ အပင္စိုက္လိုက္၊ ေျမတူးလိုက္၊ သူမ်ားလယ္ကြင္းမွာအလုပ္သြားလုပ္လိုက္ နဲ႔မဟုတ္တာေတြရႈပ္ေနတာဆိုးတယ္။ ကၽြန္မပဲပင္ေပါက္ (ဘယ္လိုေခၚလဲမသိလို႔) ပဲပင္ေပါက္လိုေတာ့မရွည္ဘူး၊ တိုတုတ္တုတ္ေလးေတြ။ အဲဒါေလးေတြကိုေၾကာ္စား ရင္ ၀ါးလို႔ေကာင္းတယ္။ အမဲလံုးကေတာ့လက္၀င္တယ္။ အမဲသားၾကိတ္ၿပီးသားကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔၊ စပါးလင္ အားလံုးညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ၿပီးရင္ အသားၾကိတ္ထားတဲ့အထဲကိုေရာေမႊ၊ စီးေနေအာင္နယ္ၿပီးလံုးေၾကာ္ထားတာပါ။ လက္၀င္ေပမယ့္ စားလို႔ေကာင္းတယ္။ အၾကာၾကီးလဲအထားခံတယ္။ ဟင္းအေနနဲ႔ ခ်က္စားစား၊ ပ်င္းလို႔ဘဲ ထိုင္စားစား၊ အသီးရြက္ထဲထည့္ေၾကာ္စားစား၊ အေတာ္ကို အဆင္ေၿပတယ္။ အၾကာၾကီးလဲခ်က္စရာမလိုဘူးေလ. း) စိတ္၀င္စားရင္စမ္းၾကည့္။
နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕... ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္... စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္... မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...