ျမစ္၀ကၽြန္းေပၚကေန ေတာင္ေပၚတစ္ခါတက္ပါအံုးမယ္။ မႏၱေလးကေနစစ္ကိုင္း၊ စစ္ကိုင္းကေန ကေလး၀၊ အဲဒီက ေနတဆင့္ကေလးၿမိဳ႕၊ မဟူရာေတာနက္ၾကီးကိုၿဖတ္ ဖလန္း၊ ဟားခါး ေရာက္ခဲ့တုန္းက အေၾကာင္းေလး ေတြကိုေၿပာ ၿပခ်င္လို႔ပါ။ ကၽြန္မအဖြားကဟားခါးခ်င္းဆိုေတာ့ ဟားခါးၿမိဳ႔ေရာက္တဲ့ အခါတစ္ၿမိဳ႕လံုးနီးပါးအမ်ိဳး ေတြ ခ်ည္းပါဘဲ။ ခရီးသြားခဲ့တုန္းကအေတြ႕ၾကံဳကေတာ့ သည္းထိတ္ရင္ဖိုစရာေကာင္းလွတာမို႔ ျပန္လာပီးေနာက္ပိုင္းတစ္ခါမွာေတြး မၾကည့္မိပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ဒီမွာေက်ာင္းလာတက္တဲ့ မီဇို မိသားစုတစ္စုေရာက္လာေတာ့ ေတာင္ ေပၚက ပဲပုပ္ေၿခာက္ေလးေတြနဲ႔ ငရုတ္သီး ေၿခာက္ေတြ လက္ေဆာင္ လာေပးလို႔ ေတာင္ေပၚေဒသ ကိုတစ္ခါျပန္သ တိရမိပါေတာ့တယ္။ ေတာင္ေပၚမွာ အမဲသားဆို အတုံးအတစ္ လိုက္ၿပဳပ္၊ ဆားနဲ႔ငရုတ္သီးနဲ႔ တို႔စားၾကတယ္။ ေၿပာင္း ဖူးၿပဳတ္ကေတာ့ကၽြန္အႏွစ္သက္ ဆံုးအစားစာ ဘဲ၊ေၿပာင္းဖူးအေၿခာက္ေထြကိုေၿခြအခြံ ကြာေအာင္ေထာင္း ထားၿပီး ေလွာင္ထားေလးရွိတယ္။ အဲဒါကိုၿပဳပ္၊ ဆားနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေထာင္း ေၿပာင္းဖူးၿပဳပ္ရည္နဲ႔ အတူတြဲစား၊ တစ္ခ်ိဳ႕ ကဂ်င္းစိမ္းကိုအၿပားေလး ွီးၿပီးတို႔စား တတ္ေသးတယ္။ ေၿပာင္းဖူးၿပဳပ္ရည္ထဲကိုက်က္ခါနီးမွာ ပဲရြက္၊ ဖရံုရြက္ ၊ ဟင္းႏုႏြယ္စသည္ၿဖင့္ ထည့္ၿပဳပ္စားတယ္။ စားလို႔အရမ္းကိုေကာင္းပါတယ္။ ေတာင္ေပၚထြက္အစားေသာက္ ေတြထဲမွာ ပန္းသီး၊ ေၿပာင္းဖူး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေအာင္ေလာက္ (ပဲေစ့တစ္မ်ိဳးကိုအပုပ္ခံထားတာ)၊ ပဲအမ်ိဳးစား ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား လဲေတာင္ေပၚထြက္ေတြပါဘဲ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ပဲပုပ္ေစ့အေၿခာက္ေလးေတြရလို႔ပဲပုပ္ အေၾကာင္းေရးမလို႔ပါ။ ရွမ္းပဲပုပ္ကအရသာစိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းသလို၊ ေတာင္ေပၚခ်င္းေတာင္ဖက္ကပဲပုပ္ ကလဲအနံ႕ဆူးရွရွနဲ႔ အရသာေလးနက္လွပါတယ္။ ဆားမပါဘဲအေၿခာက္ခံထားတဲ့အတြက္ ေၾကာ္စားစား၊ ေရေႏြး နဲ႔စိမ္ၿပီးဆီဆား နဲ႔နယ္စားစား အရမ္းစားလို႔အရသာရွိပါတယ္။ ေတာင္ေပၚေဒသမွာအေၿခာက္ခံထားတဲ့ပဲပုပ္ေစ့ ေလးေတြ၊ ေၿပာင္းဖူးေစ့ေတြနဲ႔ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတြကိုအရမ္းေအးၿပီး အပင္ေတြစိုက္ပ်ိဳးလို႔မရေတာ့အတဲ့အခ်ိန္ ထိသိမ္း ထားၿပီးစားေလ့ရွိတယ္။ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ့ပဲပုပ္ေစ့ေတြလိုငံက်ိက်ိနဲ႕အရသာမေပါ့ပါဘူး။ကၽြန္မေတာ့ ရလာတဲ့ ပဲပုပ္ေလးေတြနဲ႔ငရုတ္သီးေၿခာက္ေလးေတြကိုေၾကာ္စားပါတယ္။
နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕... ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္... စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္... မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...
ကူကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ
ဒီေန ့ပဲစဥ္းစားေနတာ
သြား၀ယ္ျပီး ပဲပုပ္လုပ္မယ္လို ့
ေက်းဇူးေနာ္....ဒီတိုင္းေလးခ်က္စားမယ္
ေကြ်းမယ္သိလား...ကူကူးကိုေလးေနာ္
ပဲပုတ္ႀကိဳက္တယ္။ စားခ်င္တယ္ေနာ္။
ReplyDelete