ၾကက္သား native ၾကက္ဆိုပဲ supermarket မွာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္အသားခ်က္စားေလ့ မရွိေပမယ့္ဒီလိုၾကက္မ်ိဳးကရခဲတယ္။အျပန္လမ္းတစ္ေလွ်ာက္မွာၾကက္ကာလသဟင္းခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား။ ၾကာဇံခ်က္ဘဲလုပ္ရင္ေကာင္းမလား၊ ၾကက္ေၾကာ္...ၾကက္တစ္ေကာင္နဲ႔စိတ္ကူးေတြကအမ်ားၾကီး.. ျမဴးစ္ ္ ္လိုၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ေလးေရာေကာင္း မလား...နဲ႔အေတြးေပါင္းမ်ားစြာ.. ကားအေကြ႔ ၾကက္ကင္ေတြေရာင္းတဲ့ဆိုင္ ကိုမ်က္စိေရာက္သြားေတာ့ ၾကက္ကင္စားမယ္ဆိုပီးဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ကင္ဆိုင္ဒီကေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား က၀က္သားနဲ႔တြဲကင္လို႔တစ္ခါမွမ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး။ စားခ်င္တာေတာ့ၾကာပါပီ။ တစ္ခါမွလဲမကင္ဖူးပါဘူး။ ပထမဆံုး အၾကိမ္စမ္းသပ္တဲ့သေဘာပါ။ ၾကက္ကင္အတြက္ အဓိကက်တဲ့ အႏွစ္ကိုေတာ့ ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက်အရသာတိုင္း ရေအာင္စပ္ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ေတာ့.. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ (အေစ့မပါ)ကို ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားပါတယ္။ ဲဲျပီးရင္ေတာ့...ခြက္ေလးထဲထည့္ပီး၊ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း ပါထည့္ျပီး ရွလကာရည္နဲနဲထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆားနဲနဲနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ကိုထပ္ထည့္ၿပီး သမေနေအာင္ေမႊ၊ ဆီလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ အႏွစ္အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ၾကက္ေကာင္လံုးကုိအႏွစ္ရည္ေတြသုတ္လိမ္း ျပီး၊ ဗိုက္ထဲမွာလဲအႏွစ္ေတြကိုထည့္လိုက္ပီးရင္ေတာ့၊ ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကို ေငြေရာင္စကၠဴခံံျပီး ၾကက္ေကာင္လံုး ကိုထည့္၊ အေပၚကေန သံလြင္ဆီေလးကိုလိုက္သုတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပီးရင္ေတာ့ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီ ေလာက္ၾကာေအာင္ ဖုတ္ရပါတယ္။ နဲနဲကၽြတ္ကၽြတ္ေလးၾကိဳက္ေတာ့ ၁နာရီ ၁၅မိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ၾကက္ကင္အနံ႔ကတစ္အိမ္လံုးကိုပ်ံ႕ေနပါေတာ့တယ္။ အရသာကိုအရမ္းျမည္းခ်င္လို႔ ပူေနတာ ကို မေစာင့္ဘဲ ဖဲ့စားၾကည့္ပါတယ္။ ၾကက္အေရခြံကၾကြပ္ရြေနပီးအရသာကလဲ စိမ့္ေနေအာင္ကိုေကာင္းလွပါတယ္။ အသားကိုစားၾကည့္ေတာ့ ပါးစပ္ထဲမွာ အေရေပ်ာ္သြားသလိုဘဲဆိုသလို.. အရမ္းကိုစားေကာင္းတယ္။ ငတ္ေနတာ ၾကာလို႔လားေတာ့မသိပါ။ စိတ္၀င္စားရင္ကူးကူးနည္းအတိုင္းစမ္းၾကည့္လို႔ရပါတယ္။ း)
ဖုတ္/ကင္ရန္အဆင္သင့္အႏွစ္ရည္
အႏွစ္အတြက္ေတာ့.. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ (အေစ့မပါ)ကို ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားပါတယ္။ ဲဲျပီးရင္ေတာ့...ခြက္ေလးထဲထည့္ပီး၊ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း ပါထည့္ျပီး ရွလကာရည္နဲနဲထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆားနဲနဲနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ကိုထပ္ထည့္ၿပီး သမေနေအာင္ေမႊ၊ ဆီလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ အႏွစ္အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ၾကက္ေကာင္လံုးကုိအႏွစ္ရည္ေတြသုတ္လိမ္း ျပီး၊ ဗိုက္ထဲမွာလဲအႏွစ္ေတြကိုထည့္လိုက္ပီးရင္ေတာ့၊ ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကို ေငြေရာင္စကၠဴခံံျပီး ၾကက္ေကာင္လံုး ကိုထည့္၊ အေပၚကေန သံလြင္ဆီေလးကိုလိုက္သုတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပီးရင္ေတာ့ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီ ေလာက္ၾကာေအာင္ ဖုတ္ရပါတယ္။ နဲနဲကၽြတ္ကၽြတ္ေလးၾကိဳက္ေတာ့ ၁နာရီ ၁၅မိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ၾကက္ကင္အနံ႔ကတစ္အိမ္လံုးကိုပ်ံ႕ေနပါေတာ့တယ္။ အရသာကိုအရမ္းျမည္းခ်င္လို႔ ပူေနတာ ကို မေစာင့္ဘဲ ဖဲ့စားၾကည့္ပါတယ္။ ၾကက္အေရခြံကၾကြပ္ရြေနပီးအရသာကလဲ စိမ့္ေနေအာင္ကိုေကာင္းလွပါတယ္။ အသားကိုစားၾကည့္ေတာ့ ပါးစပ္ထဲမွာ အေရေပ်ာ္သြားသလိုဘဲဆိုသလို.. အရမ္းကိုစားေကာင္းတယ္။ ငတ္ေနတာ ၾကာလို႔လားေတာ့မသိပါ။ စိတ္၀င္စားရင္ကူးကူးနည္းအတိုင္းစမ္းၾကည့္လို႔ရပါတယ္။ း)
ဖုတ္/ကင္ရန္အဆင္သင့္အႏွစ္ရည္
စားခ်င္လုိ္က္တာေနာ္။ခုေတာ႔ ထမင္းဘူးဘဲေရွ႔ခ်လို႔ မ်က္စိအဆာေကၽြးရတယ္။ ေနာက္တခါဆိုေခၚေနာ္။လာစားမယ္။ဟိဟိ
ReplyDeleteကူးကူးေရ ေကာင္းလွခ်ည္လား။ လုပ္စားၾကည့္မယ္။ ၾကက္ဗိုက္ထဲကိုေရာ အဲဒီအႏွစ္ေတြဘဲ ထည့္တာလား
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္...စမ္းၾကည္႕အုန္းမယ္...
ReplyDeleteတေကာင္လုံး စားပလုိက္မယ္။ ဒီကလဲ ငတ္ႀကီးက်တယ္။ ဟီးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteအားးးးးးးးးး မမိုးေကာင္းသူ လာလုစားေနတယ္
ReplyDeleteဒီမွာ C Box မွာကတည္းက တစ္ေကာင္
လံုးစာၿပီးသားဗ် အရိုးဘဲ က်န္ေတာ.တယ္ :P
ေမေလး.. မိုးေကာင္းသူ..မိုးစက္အိမ္.. ေက်းဇူးပါး..
ReplyDeleteစုဘူးေရ.. အႏွစ္ေတြဗိုက္ထဲလဲထည့္ပါတယ္.. း)
ကူကူးးစ္္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္ ္္ ္္
ReplyDeleteဟီးးးျမဴးစ္္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ တြက္က်န္ေတာ့ဖူးရယ္ေလ
ျမဴးကၾကက္ကင္ၾကိဳက္တယ္ေလ
ကူးးးေရ.........ထိုင္းမွာလဲေလအဲ့လိုကင္တယ္သိလား
သူတို ့ကေတာ့ေလ ဒပါလင္ပါထည့္ၾကီတ္တယ္
ငရုပ္ေကာင္းလဲအေစ့လိုက္တထည့္တယ္
အႏွစ္အမ်ားၾကီးကို ဗိုက္ထဲထည့္တာပဲ
အီးးးးးးးးးစာခ်င္လိုက္တာ အဲ့
ကိုမိုးစက္နဲ ့မမမိုးေကာင္းသူေပါ့
သမီးဖို ့ေတာင္ခ်န္ထားခဲ့ဖူး နည္းနည္းေလးမွ
ခင္တဲ့
ျမဴးးစ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္