Skip to main content

ၾကက္ေကာင္လံုးကင္

ၾကက္သား native ၾကက္ဆိုပဲ supermarket မွာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္အသားခ်က္စားေလ့ မရွိေပမယ့္ဒီလိုၾကက္မ်ိဳးကရခဲတယ္။အျပန္လမ္းတစ္ေလွ်ာက္မွာၾကက္ကာလသဟင္းခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား။ ၾကာဇံခ်က္ဘဲလုပ္ရင္ေကာင္းမလား၊ ၾကက္ေၾကာ္...ၾကက္တစ္ေကာင္နဲ႔စိတ္ကူးေတြကအမ်ားၾကီး.. ျမဴးစ္ ္ ္လိုၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ေလးေရာေကာင္း မလား...နဲ႔အေတြးေပါင္းမ်ားစြာ.. ကားအေကြ႔ ၾကက္ကင္ေတြေရာင္းတဲ့ဆိုင္ ကိုမ်က္စိေရာက္သြားေတာ့ ၾကက္ကင္စားမယ္ဆိုပီးဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ကင္ဆိုင္ဒီကေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား က၀က္သားနဲ႔တြဲကင္လို႔တစ္ခါမွမ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး။ စားခ်င္တာေတာ့ၾကာပါပီ။ တစ္ခါမွလဲမကင္ဖူးပါဘူး။ ပထမဆံုး အၾကိမ္စမ္းသပ္တဲ့သေဘာပါ။ ၾကက္ကင္အတြက္ အဓိကက်တဲ့ အႏွစ္ကိုေတာ့ ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက်အရသာတိုင္း ရေအာင္စပ္ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ေတာ့.. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ (အေစ့မပါ)ကို ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားပါတယ္။ ဲဲျပီးရင္ေတာ့...ခြက္ေလးထဲထည့္ပီး၊ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း ပါထည့္ျပီး ရွလကာရည္နဲနဲထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆားနဲနဲနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ကိုထပ္ထည့္ၿပီး သမေနေအာင္ေမႊ၊ ဆီလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ အႏွစ္အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ၾကက္ေကာင္လံုးကုိအႏွစ္ရည္ေတြသုတ္လိမ္း ျပီး၊ ဗိုက္ထဲမွာလဲအႏွစ္ေတြကိုထည့္လိုက္ပီးရင္ေတာ့၊ ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကို ေငြေရာင္စကၠဴခံံျပီး ၾကက္ေကာင္လံုး ကိုထည့္၊ အေပၚကေန သံလြင္ဆီေလးကိုလိုက္သုတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပီးရင္ေတာ့ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီ ေလာက္ၾကာေအာင္ ဖုတ္ရပါတယ္။ နဲနဲကၽြတ္ကၽြတ္ေလးၾကိဳက္ေတာ့ ၁နာရီ ၁၅မိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ၾကက္ကင္အနံ႔ကတစ္အိမ္လံုးကိုပ်ံ႕ေနပါေတာ့တယ္။ အရသာကိုအရမ္းျမည္းခ်င္လို႔ ပူေနတာ ကို မေစာင့္ဘဲ ဖဲ့စားၾကည့္ပါတယ္။ ၾကက္အေရခြံကၾကြပ္ရြေနပီးအရသာကလဲ စိမ့္ေနေအာင္ကိုေကာင္းလွပါတယ္။ အသားကိုစားၾကည့္ေတာ့ ပါးစပ္ထဲမွာ အေရေပ်ာ္သြားသလိုဘဲဆိုသလို.. အရမ္းကိုစားေကာင္းတယ္။ ငတ္ေနတာ ၾကာလို႔လားေတာ့မသိပါ။ စိတ္၀င္စားရင္ကူးကူးနည္းအတိုင္းစမ္းၾကည့္လို႔ရပါတယ္။ း)

ဖုတ္/ကင္ရန္အဆင္သင့္အႏွစ္ရည္

Comments

  1. စားခ်င္လုိ္က္တာေနာ္။ခုေတာ႔ ထမင္းဘူးဘဲေရွ႔ခ်လို႔ မ်က္စိအဆာေကၽြးရတယ္။ ေနာက္တခါဆိုေခၚေနာ္။လာစားမယ္။ဟိဟိ

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ ေကာင္းလွခ်ည္လား။ လုပ္စားၾကည့္မယ္။ ၾကက္ဗိုက္ထဲကိုေရာ အဲဒီအႏွစ္ေတြဘဲ ထည့္တာလား

    ReplyDelete
  3. ၾကိဳက္တယ္...စမ္းၾကည္႕အုန္းမယ္...

    ReplyDelete
  4. တေကာင္လုံး စားပလုိက္မယ္။ ဒီကလဲ ငတ္ႀကီးက်တယ္။ ဟီးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  5. အားးးးးးးးးး မမိုးေကာင္းသူ လာလုစားေနတယ္
    ဒီမွာ C Box မွာကတည္းက တစ္ေကာင္
    လံုးစာၿပီးသားဗ် အရိုးဘဲ က်န္ေတာ.တယ္ :P

    ReplyDelete
  6. ေမေလး.. မိုးေကာင္းသူ..မိုးစက္အိမ္.. ေက်းဇူးပါး..
    စုဘူးေရ.. အႏွစ္ေတြဗိုက္ထဲလဲထည့္ပါတယ္.. း)

    ReplyDelete
  7. ကူကူးးစ္္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္ ္္ ္္

    ဟီးးးျမဴးစ္္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ တြက္က်န္ေတာ့ဖူးရယ္ေလ
    ျမဴးကၾကက္ကင္ၾကိဳက္တယ္ေလ
    ကူးးးေရ.........ထိုင္းမွာလဲေလအဲ့လိုကင္တယ္သိလား
    သူတို ့ကေတာ့ေလ ဒပါလင္ပါထည့္ၾကီတ္တယ္
    ငရုပ္ေကာင္းလဲအေစ့လိုက္တထည့္တယ္
    အႏွစ္အမ်ားၾကီးကို ဗိုက္ထဲထည့္တာပဲ
    အီးးးးးးးးးစာခ်င္လိုက္တာ အဲ့
    ကိုမိုးစက္နဲ ့မမမိုးေကာင္းသူေပါ့
    သမီးဖို ့ေတာင္ခ်န္ထားခဲ့ဖူး နည္းနည္းေလးမွ


    ခင္တဲ့
    ျမဴးးစ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။