ေကာက္ေကြးညြန္႔ေလးေတြကိုေရေႏြးေဖ်ာပီးသုပ္စားရေအာင္...
ေကာက္ေကြးညြန္႔ကိုအဖြားတို႔ရြာေရာက္ရင္တို႔စရာအျဖစ္ခဏခဏစားဖူးေပမယ့္ရန္ကုန္မွာေရာ၊ဒီေရာက္ကတည္းကပါတစ္ခါမွမစား
ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။တနဂၤေႏြေန႔ကေစ်းထဲေရာက္ေတာ့အညြန္႔ေကာက္ေကာက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ ေကာက္ေကြးညြန္႔ဟုတ္မဟုတ္အရင္သူမ်ားကိုေမးခဲ့ေသးတယ္။သူငယ္ခ်င္းကဟုတ္တယ္အဲဒါfernတဲ့။ေရေႏြးေဖ်ာတို႔စားဖို႔စဥ္းစားမိ
ေပမယ့္တို႔စရာဆိုတာလဲငပိခ်က္ေလး၊ငံျပည္ခ်က္ေလးနဲ႔မွျမိန္တာမို႔သုပ္စားဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္
တည္ထားပီးအညြန္႔ေတြကိုေရေသခ်ာေဆးေၾကာအေနေတာ္ခ်ိဳးဆိတ္ျပီးေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတဲ့အထဲကိုဆားနဲနဲထည့္လိုက္ပီးအရြက္
ေတြကိုပါထည့္လိုက္ပါတယ္။ဇြန္းနဲ႔နဲနဲေမႊလိုက္ပီးရင္ေတာ့စိမ္းစိမ္းအေနထားမွာဘဲခ်က္ခ်င္းမီးဖိုကခ်ပီးေရေတြသြန္ပစ္လိုက္ပါတယ္။
ေရအမ်ားၾကီးမထည့္တာပိုေကာင္းပါတယ္။ဟင္းသီးရြက္အဟာရလဲမေပ်ာက္ေတာ့ဘူးေပါ့။ျပီးရင္ဇကာနဲ႔ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။
အသုပ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး
သံပုရာသီးတစ္လံုး
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး(ၾကိဳက္ရင္)တစ္လံုးေလာက္ဆိုရပါပီ။
လြယ္လဲလြယ္၊ျမန္လဲျမန္တဲ့ အရြက္စိမ္းခ်ဥ္စပ္အသုပ္ေလးတစ္ပြဲပါ။
အားလံုးေရာနယ္အပီး...ေကာက္ေကြးညြန္႔
ေကာက္ေကြးညြန္႔ကိုအဖြားတို႔ရြာေရာက္ရင္တို႔စရာအျဖစ္ခဏခဏစားဖူးေပမယ့္ရန္ကုန္မွာေရာ၊ဒီေရာက္ကတည္းကပါတစ္ခါမွမစား
ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။တနဂၤေႏြေန႔ကေစ်းထဲေရာက္ေတာ့အညြန္႔ေကာက္ေကာက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ ေကာက္ေကြးညြန္႔ဟုတ္မဟုတ္အရင္သူမ်ားကိုေမးခဲ့ေသးတယ္။သူငယ္ခ်င္းကဟုတ္တယ္အဲဒါfernတဲ့။ေရေႏြးေဖ်ာတို႔စားဖို႔စဥ္းစားမိ
ေပမယ့္တို႔စရာဆိုတာလဲငပိခ်က္ေလး၊ငံျပည္ခ်က္ေလးနဲ႔မွျမိန္တာမို႔သုပ္စားဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္
တည္ထားပီးအညြန္႔ေတြကိုေရေသခ်ာေဆးေၾကာအေနေတာ္ခ်ိဳးဆိတ္ျပီးေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတဲ့အထဲကိုဆားနဲနဲထည့္လိုက္ပီးအရြက္
ေတြကိုပါထည့္လိုက္ပါတယ္။ဇြန္းနဲ႔နဲနဲေမႊလိုက္ပီးရင္ေတာ့စိမ္းစိမ္းအေနထားမွာဘဲခ်က္ခ်င္းမီးဖိုကခ်ပီးေရေတြသြန္ပစ္လိုက္ပါတယ္။
ေရအမ်ားၾကီးမထည့္တာပိုေကာင္းပါတယ္။ဟင္းသီးရြက္အဟာရလဲမေပ်ာက္ေတာ့ဘူးေပါ့။ျပီးရင္ဇကာနဲ႔ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။
အသုပ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး
သံပုရာသီးတစ္လံုး
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး(ၾကိဳက္ရင္)တစ္လံုးေလာက္ဆိုရပါပီ။
လြယ္လဲလြယ္၊ျမန္လဲျမန္တဲ့ အရြက္စိမ္းခ်ဥ္စပ္အသုပ္ေလးတစ္ပြဲပါ။
အားလံုးေရာနယ္အပီး...ေကာက္ေကြးညြန္႔
တခါမွ မစားဖူးဘူး ေကာင္းမယ့္ပံုေလးပဲ..
ReplyDeleteစိမ္းေစာ္ ေရာ နံလားဟင္
ဓရင္ေကာက္နဲ ့တူတူဘဲလားဟင္ မစားဖူးဘူး
ReplyDeleteကားဖူးသလို ပဲ အမ ျမဴး ဆီမွာ
ReplyDeleteစားသြားတယ္ အမ
ပုံေလးက အရသာရွိလိုက္တာ
တစ္ခါမွသုတ္မစားၾကည့္မိဘူး။
ReplyDeleteတို ့စားတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ျပဳတ္တို ့တယ္။
ခုေစ်းသြားမယ္။ ေတြ ့ရင္၀ယ္ခဲ့မယ္။ လုပ္စားၾကည့္မယ္ေနာ္။
း)
ခင္တဲ့
ေက်ာပိုးအိတ္
အဲဒါ ဒရင္ေကာက္ပင္လို႔လဲ ေခၚတာလားဟင္ ေမာ္လျမိဳင္ဘက္မွာ ရတတ္ တယ္ေလ
ReplyDeleteကူးကူး တို.လုပ္လိုက္ရင္ စားခ်င္စရာ
ReplyDeleteေတြခ်ည္းဘဲဗ်ာ ... ဒီအသုတ္လဲ
ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းမွာဘဲဗ်ာ...
ေကာက္ေကြးညြန္႔ဆိုတာတခါမွမစားဖူးဘူး... အဲဒီအညြန္႔ကိုတၿခားအေခၚရွိေသးလားဟင္
ReplyDeleteစားတယ္ ၾကိဳက္တယ္။ အရင္တုန္းက ေစ်းထဲမွာ အဲဒီ အညြန္႔ေတြေတြ႔ေတာ႔ ဘာလုပ္စားရမွန္း မသိဘူး ။ ခုမွ သိတယ္။ ေကာက္ေကြ႔ညြန္႔တဲ႔။ ေကာက္ေကြးကူး သုပ္တဲ႔ ေကာက္ေကြးညြန္႔...စားလို႔ေကာင္း အဟီး
ReplyDeleteမီးခ်စ္ ---- စိမ္းေစာ္မနံပါဘူး..စားလို႔ေကာင္းတယ္.. အနံ႔ရယ္လို႔မရွိပါဘူး..ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ရင္ရပ
ReplyDeleteစုဘူး/ MKT... ဓရင္ေကာက္ရြက္နဲ႔တူမတူေတာ့ကူးလဲ မသိဘူး.. မမလုကိုသြားေမးရမယ္..
ၾကယ္ကေလး.. ျမဴးစ္ ္ ္ ္ ္ လဲ ေကာက္ေကြးညြန္႔ ခ်က္သလား.. မသိလိုက္ဘူး.. ျမဴးစ္ ္ ္ ္ခ်က္ရင္ ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္..
ေက်ာပိုးအိတ္.... စမ္းၾကည့္ပါ.. ဟိဟိ... စားလို႔ေကာင္းရင္ လက္တို႔ဖို႔မေမ့နဲ႔ေနာ္..
မိုးစက္အိမ္... အျမဲလာအားေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္..
rose of sharon.. ေသခ်ာေတာ့မသိဘူး.. ဓရင္ေကာက္ ရြက္ဟုတ္မဟုတ္ ေမးရအံုးမယ္.. english လိုေတာ့ fern လို႔ေခၚတယ္။
မဟာဆန္.... ေကာက္ေကြးကူး.. ဟားဟား.. နာမည္ၾကိဳက္သြားပီ.. း)
တို႕ေခၚတာကလည္း ဓရင္ေကာက္႐ြက္ပဲ
ReplyDeleteၾကားဖူးဘူးေတာ္ေရ။ အဆန္းခ်ည္းပဲ။
ReplyDeleteတကယ္ အားက်ပါတယ္။
ဒရင္ေကာက္နဲ႔တူတယ္ထင္တာပဲေနာ္။ ဟီး
ReplyDeleteစားလုိ႔အရမ္းေကာင္းတယ္ေနာ္႔။
ေနာင့္တို႕ရြာမွာ အဲ့ဒါကို ေကာက္ေကာက္ညႊန္႕လုိ႕ေခၚတယ္... မသုတ္စားဖူးဘူး...ငပိရည္နဲ႕တုိ႕စားတာေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္း.... ရြာေနာက္ေဖး ဥယာဥ္ထဲမွာ အမ်ားၾကီး အေလ့က်ေပါက္တယ္... လြမ္းလုိက္တာ...
ReplyDeleteခင္တဲ့
ေမဇင္