Skip to main content

ေကာက္ေကြးညြန္႔သုပ္

ေကာက္ေကြးညြန္႔ေလးေတြကိုေရေႏြးေဖ်ာပီးသုပ္စားရေအာင္...
ေကာက္ေကြးညြန္႔ကိုအဖြားတို႔ရြာေရာက္ရင္တို႔စရာအျဖစ္ခဏခဏစားဖူးေပမယ့္ရန္ကုန္မွာေရာ၊ဒီေရာက္ကတည္းကပါတစ္ခါမွမစား
ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။တနဂၤေႏြေန႔ကေစ်းထဲေရာက္ေတာ့အညြန္႔ေကာက္ေကာက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ ေကာက္ေကြးညြန္႔ဟုတ္မဟုတ္အရင္သူမ်ားကိုေမးခဲ့ေသးတယ္။သူငယ္ခ်င္းကဟုတ္တယ္အဲဒါfernတဲ့။ေရေႏြးေဖ်ာတို႔စားဖို႔စဥ္းစားမိ
ေပမယ့္တို႔စရာဆိုတာလဲငပိခ်က္ေလး၊ငံျပည္ခ်က္ေလးနဲ႔မွျမိန္တာမို႔သုပ္စားဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္
တည္ထားပီးအညြန္႔ေတြကိုေရေသခ်ာေဆးေၾကာအေနေတာ္ခ်ိဳးဆိတ္ျပီးေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတဲ့အထဲကိုဆားနဲနဲထည့္လိုက္ပီးအရြက္
ေတြကိုပါထည့္လိုက္ပါတယ္။ဇြန္းနဲ႔နဲနဲေမႊလိုက္ပီးရင္ေတာ့စိမ္းစိမ္းအေနထားမွာဘဲခ်က္ခ်င္းမီးဖိုကခ်ပီးေရေတြသြန္ပစ္လိုက္ပါတယ္။
ေရအမ်ားၾကီးမထည့္တာပိုေကာင္းပါတယ္။ဟင္းသီးရြက္အဟာရလဲမေပ်ာက္ေတာ့ဘူးေပါ့။ျပီးရင္ဇကာနဲ႔ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။
အသုပ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး
သံပုရာသီးတစ္လံုး
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး(ၾကိဳက္ရင္)တစ္လံုးေလာက္ဆိုရပါပီ။
လြယ္လဲလြယ္၊ျမန္လဲျမန္တဲ့ အရြက္စိမ္းခ်ဥ္စပ္အသုပ္ေလးတစ္ပြဲပါ။
အားလံုးေရာနယ္အပီး...ေကာက္ေကြးညြန္႔

Comments

  1. တခါမွ မစားဖူးဘူး ေကာင္းမယ့္ပံုေလးပဲ..
    စိမ္းေစာ္ ေရာ နံလားဟင္

    ReplyDelete
  2. ဓရင္ေကာက္နဲ ့တူတူဘဲလားဟင္ မစားဖူးဘူး

    ReplyDelete
  3. ကားဖူးသလို ပဲ အမ ျမဴး ဆီမွာ

    စားသြားတယ္ အမ
    ပုံေလးက အရသာရွိလိုက္တာ

    ReplyDelete
  4. တစ္ခါမွသုတ္မစားၾကည့္မိဘူး။

    တို ့စားတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ျပဳတ္တို ့တယ္။

    ခုေစ်းသြားမယ္။ ေတြ ့ရင္၀ယ္ခဲ့မယ္။ လုပ္စားၾကည့္မယ္ေနာ္။
    း)

    ခင္တဲ့
    ေက်ာပိုးအိတ္

    ReplyDelete
  5. အဲဒါ ဒရင္ေကာက္ပင္လို႔လဲ ေခၚတာလားဟင္ ေမာ္လျမိဳင္ဘက္မွာ ရတတ္ တယ္ေလ

    ReplyDelete
  6. ကူးကူး တို.လုပ္လိုက္ရင္ စားခ်င္စရာ
    ေတြခ်ည္းဘဲဗ်ာ ... ဒီအသုတ္လဲ
    ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းမွာဘဲဗ်ာ...

    ReplyDelete
  7. ေကာက္ေကြးညြန္႔ဆိုတာတခါမွမစားဖူးဘူး... အဲဒီအညြန္႔ကိုတၿခားအေခၚရွိေသးလားဟင္

    ReplyDelete
  8. စားတယ္ ၾကိဳက္တယ္။ အရင္တုန္းက ေစ်းထဲမွာ အဲဒီ အညြန္႔ေတြေတြ႔ေတာ႔ ဘာလုပ္စားရမွန္း မသိဘူး ။ ခုမွ သိတယ္။ ေကာက္ေကြ႔ညြန္႔တဲ႔။ ေကာက္ေကြးကူး သုပ္တဲ႔ ေကာက္ေကြးညြန္႔...စားလို႔ေကာင္း အဟီး

    ReplyDelete
  9. မီးခ်စ္ ---- စိမ္းေစာ္မနံပါဘူး..စားလို႔ေကာင္းတယ္.. အနံ႔ရယ္လို႔မရွိပါဘူး..ေရေႏြးေဖ်ာလိုက္ရင္ရပ

    စုဘူး/ MKT... ဓရင္ေကာက္ရြက္နဲ႔တူမတူေတာ့ကူးလဲ မသိဘူး.. မမလုကိုသြားေမးရမယ္..

    ၾကယ္ကေလး.. ျမဴးစ္ ္ ္ ္ ္ လဲ ေကာက္ေကြးညြန္႔ ခ်က္သလား.. မသိလိုက္ဘူး.. ျမဴးစ္ ္ ္ ္ခ်က္ရင္ ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္..

    ေက်ာပိုးအိတ္.... စမ္းၾကည့္ပါ.. ဟိဟိ... စားလို႔ေကာင္းရင္ လက္တို႔ဖို႔မေမ့နဲ႔ေနာ္..
    မိုးစက္အိမ္... အျမဲလာအားေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္..

    rose of sharon.. ေသခ်ာေတာ့မသိဘူး.. ဓရင္ေကာက္ ရြက္ဟုတ္မဟုတ္ ေမးရအံုးမယ္.. english လိုေတာ့ fern လို႔ေခၚတယ္။

    မဟာဆန္.... ေကာက္ေကြးကူး.. ဟားဟား.. နာမည္ၾကိဳက္သြားပီ.. း)

    ReplyDelete
  10. တို႕ေခၚတာကလည္း ဓရင္ေကာက္႐ြက္ပဲ

    ReplyDelete
  11. ၾကားဖူးဘူးေတာ္ေရ။ အဆန္းခ်ည္းပဲ။

    တကယ္ အားက်ပါတယ္။

    ReplyDelete
  12. ဒရင္ေကာက္နဲ႔တူတယ္ထင္တာပဲေနာ္။ ဟီး
    စားလုိ႔အရမ္းေကာင္းတယ္ေနာ္႔။

    ReplyDelete
  13. ေနာင့္တို႕ရြာမွာ အဲ့ဒါကို ေကာက္ေကာက္ညႊန္႕လုိ႕ေခၚတယ္... မသုတ္စားဖူးဘူး...ငပိရည္နဲ႕တုိ႕စားတာေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္း.... ရြာေနာက္ေဖး ဥယာဥ္ထဲမွာ အမ်ားၾကီး အေလ့က်ေပါက္တယ္... လြမ္းလုိက္တာ...


    ခင္တဲ့
    ေမဇင္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။