အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ကေတာ့အခ်ဥ္ကိုမပါရင္ထမင္းမျမိန္တာအမွန္ပါ။ဒီေန႔ေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္ ေလးအေၾကာင္းေရးပါမယ္။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မရွိတဲ့ေနရာမို႔ကၽြန္မခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေလးေတြေနာက္ကပန္းျခံထဲမွာပ်ိဳးထားတာ (၃)ပင္ဘဲအသက္ရွင္က်န္ရစ္ပါတယ္။အဲဒီအပင္ေလးေတြကေတာ့ေတာ္ေတာ္သန္တယ္။အညြန္႔အရြက္ေတြခူးလဲ ဟင္းတစ္ခြက္စာရတာမို႔ မညီမညာေပါက္ေနေပမယ့္မႏုတ္ရက္ေသးဘူး။
၁။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္လက္တစ္ဆုပ္စာေလးကိုပိုခ်ဥ္သြားေအာင္အရင္က်ိဳလိုက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္က်ိဳတာကိုေတာ့အားလံုး သိၾကမွာပါ။ ေရေလးနဲနဲနဲ႔ႏြမ္းရိသြားေအာင္က်ိဳပီးခပ္ထားလိုက္ပါ။
၂။ ပီးရင္ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ ကို အေရာင္ တင္ျပင္းျပင္းနဲ႔ဆီသပ္လိုက္ပါတယ္။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေတာက္ေတာက္စင္းပီးဆီသတ္ထားတဲ့အိုးထဲကိုထည့္ လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္၊ စိမ္းစားငပိတစ္ဇြန္းထည့္၊ အားလံုးႏြမ္းသြားပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပီဆိုရင္ေတာ့
၅။ က်ိဳ ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ ကိုပါထည့္လိုက္ပီး ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။ အစပ္အတြက္ အာ၀ါးသီးတစ္လံုးအပိုပါပါတယ္။ အားလံုးအခ်ဥ္ကဲတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္ၾကပါေစ...
၁။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္လက္တစ္ဆုပ္စာေလးကိုပိုခ်ဥ္သြားေအာင္အရင္က်ိဳလိုက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္က်ိဳတာကိုေတာ့အားလံုး သိၾကမွာပါ။ ေရေလးနဲနဲနဲ႔ႏြမ္းရိသြားေအာင္က်ိဳပီးခပ္ထားလိုက္ပါ။
၂။ ပီးရင္ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ ကို အေရာင္ တင္ျပင္းျပင္းနဲ႔ဆီသပ္လိုက္ပါတယ္။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေတာက္ေတာက္စင္းပီးဆီသတ္ထားတဲ့အိုးထဲကိုထည့္ လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္၊ စိမ္းစားငပိတစ္ဇြန္းထည့္၊ အားလံုးႏြမ္းသြားပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပီဆိုရင္ေတာ့
၅။ က်ိဳ ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ ကိုပါထည့္လိုက္ပီး ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။ အစပ္အတြက္ အာ၀ါးသီးတစ္လံုးအပိုပါပါတယ္။ အားလံုးအခ်ဥ္ကဲတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္ၾကပါေစ...
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က ကိုယ္တိုင္စိုက္တာဆိုေတာ့ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္စားလို ့လြယ္တာေပါ့။ ထမင္းၿမိန္တယ္ေနာ္.ငါးေၾကာ္ေလးနဲ့ဆို လိုက္မွာဘဲ
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္စိုက္ထားတယ္ဆိုလို႔ အားက်တယ္ကြာ။ ခ်ဥ္ေပါင္ကိုအဲလို ေၿခာက္ေနေအာင္ မေၾကာ္တတ္ဘူး။ အရမ္းစားေကာင္းမွာပဲ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းမ်ားမ်ားကုန္မယ္ထင္တယ္။ စိမ္းစားငပိေလးနဲ႔ဆိုေတာ႔ ပိုေကာင္းမွာ။ ဒီမွာ သူမ်ားေတြကို အားနာလို႔ ငပိမခ်က္ရဲဘူး။ အိမ္ကပို႔လိုက္တဲ႔ ငပိဘူးက ၿမင္သာၿမင္ မၾကင္ရ ၿဖစ္ေနတယ္။
ReplyDeleteအခ်ဥ္ကဲမဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ငါးပိခ်က္လုိ႔ ေခါင္းစဥ္ျမင္သာနဲ႔တင္ တံေတြးအရင္မ်ဳိခ်ရတယ္။ အာ၀ါးသီးေကာ စုိက္ထားတာလား ကူးကူးးး။
ReplyDeleteငါးပိခ်က္ဆို အကုန္ၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteထမင္းပူပူေလးနဲ ့စားလိုက္ရရင္ အရမ္းေကာင္းမွာဘဲေနာ္။
း)
ဟင္းၾကည္.ၿပီး ပါးစပ္ေတြ က်ိန္းလာၿပီ ကူးကူးေရ
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ တခြက္ေလာက္ပို.ေပးပါလား :)
ကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးစ္ ္ ္္ ္ ္ ္ ္ ္
ReplyDeleteငရုပ္သီးေလးစားခ်င္တယ္
ရံုေလးတို ့ဆီမွာလဲေလ ရတယ္အဲ့ငရုပ္သီးေလ
ခ်ဥ္ေပါင္ခ်ဥ္၂ေလးေကြ်းပါ
ျမဴးေလး
အစ္မက ဟင္းေတာ္ေတာ္ ခ်က္တတ္တာဘဲ ... စားေကာင္းမဲ့ပံုေလးဘဲ ေနာက္မွခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္ :)
ReplyDeleteSuKyaw