ေထာပတ္သီးေပၚခ်ိန္ေရာက္လာျပန္တဲ့အခါ၊ ေထာပတ္သီးမွည့္ကို ပလိန္းထိုင္စားတယ္။ နံနက္စာအေနနဲ႔ေပါင္မုန္႔ နဲ႔သုတ္စားတယ္။ အခြံနားကပ္ေနတဲ့ေထာပတ္သီးအသားဖတ္ေတြေခ်ပီးေတာ့မ်က္ႏွာမွာလိမ္းတယ္။ ေထာပတ္သီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္တယ္။ အသုပ္ထဲထည့္သုပ္တယ္။ စံုေနေအာင္လုပ္စားပါတယ္။ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ေထာပတ္သီးကေတာ့ ခဲထားရင္လဲ ၁-၂ ရက္သာအထားခံတာမို႔ေရွရွည္စားလို႔ရေအာင္စီမံကိန္းခ်ရပါတယ္။ ဒီေတာ့ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔ လုပ္ထားဖို႔စိတ္ကူးရလိုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔လုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊သၾကား၊ႏြားနို႔နဲ႔ ႏို႔ဆီအသင့္ရွိ တာမို႕ Nestle Cream တစ္ဗူးဘဲ၀ယ္စရာလိုပါတယ္။ ေထာပတ္သီးကိုအသားေတြခပ္ထုပ္ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊ သၾကား၊ ႏြားႏို႔ ( readymade) နဲ႔ ႏို႔ဆီ ဘလန္ဒါ ထဲထည့္ပီး ကိုသင့္တင့္ေအာင္ ထည့္ပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္သမေအာင္ေမႊထားလိုက္ ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ခြက္ၾကီးၾကီးတစ္လံုးမွာေလာင္းထည့္ထားပီးေတာ့ ခရင္မ္ ကိုတစ္ဗူးလံုးထည့္ၿပီး ၾကက္ဥေမႊနဲ႔ အတံနဲ႔ ေမႊပါေလေတာ့.. အားလံုးအရမ္းသမသြားပီဆိုရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္အကန္႔ထဲမွာ (၄) နာရီေလာက္ထည့္ ထားလိုက္ပါ။ နဲနဲစီးပီးပ်စ္လာပီဆိုရင္ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ထုပ္ၿပီး နာနာထပ္ေမႊရပါတယ္။ ေမႊလို႔ႏွံ႕ပီးနဲနဲပြလာရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ (ခဲတဲ့ေနရာမွာ) ထည့္ထားလိုက္ပါေတာ့.. စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ အျပင္ခဏထုတ္ထား၊ သိပ္မၾကာဘူး.. ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္စား.. ေအးျမျမနဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ျပည့္၀ ပီးစိမ့္ေနတဲ့ ေရခဲမုန္႔ေလး..စိတ္တိုင္းက်ၾကမွာပါ..
(ကၽြန္မသံုးတဲ့ Nestle cream က vanilla အနံ႕ေလးပါပါတယ္။ Almond အေစ့ေလးေတြလဲ ေနာက္ဆံုးမွာ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။ )
စုဘူး ကပံုတင္ေပးပါေျပာလို႔ cream ဗူး ပံုပါတင္လိုက္တယ္..
(ကၽြန္မသံုးတဲ့ Nestle cream က vanilla အနံ႕ေလးပါပါတယ္။ Almond အေစ့ေလးေတြလဲ ေနာက္ဆံုးမွာ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။ )
စုဘူး ကပံုတင္ေပးပါေျပာလို႔ cream ဗူး ပံုပါတင္လိုက္တယ္..
ေထာပတ္သီးေရခဲမုန့္ စားခ်င္တယ္ ေထာပတ္သီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္ မ်က္ႏွာေပၚမွာလည္းေပါင္းတင္တယ္ :)
ReplyDeletecream အထုတ္ပံုေလး တင္ေပးပါလားဟင္လြယ္ရင္ေလ
ReplyDeleteကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။
ReplyDeleteကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။
ReplyDeleteမကူးေရ ေထာပတ္သီးၾကိဳက္တာနဲ.
ReplyDeleteအေတာ္ဘဲဗ်ာ စားလို.ေကာင္းမဲ.ပံုဘဲဗ်ာ
သီဟိုေစ. ၾကိဳက္လို. ေရြးစားသြားတယ္ :P
ကူးကူးစ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္ ္ ္
ReplyDeleteခုပဲလာေကြ်းသိလား
ရက္စက္တယ္ေနာ္
စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးး
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ...
ReplyDeleteလုပ္လည္းလုပ္တတ္တယ္ေနာ္.. ေတာ္တယ္ ကူးကူး
စမ္းသပ္ၾကည္႔မယ္ ကူးကူးေရ။ ျဖစ္ပါ႔မလားေတာ႔ မသိဘူး။ :D
ReplyDeleteအားပါး
ReplyDeleteေကာင္းလုိက္တာ။ ရွလြတ္။ =)
ေရခဲမုန္႔ကို တမင္ေမ႔ထားပါတယ္ဆို..
ReplyDeleteအဟင႔္
ရက္စက္လိုက္တာကြယ္..ေရခဲမုန္႔စားခ်င္တာ အၿပင္သြားရမွာ ပ်င္းလို႔ အိမ္မွာ ကုပ္ေနပါတယ္ဆို...ရွိတဲ႔ အေအးပဲေသာက္မယ္ကြာ...ဟူး
ReplyDeleteအစ္မေရ ၾကက္ဥအနွစ္ကိုုထည္႕တယ္ဆိုုေတာ႕ မညီွသြားဘူးလားဟင္။ အနံ႕ေျပာက္ေအာင္ ဘယ္လိုုလုုပ္တယ္ဆိုုတာပါ ေျပာျပပါအံုုးေနာ္။
ReplyDelete