Skip to main content

ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔

ေထာပတ္သီးေပၚခ်ိန္ေရာက္လာျပန္တဲ့အခါ၊ ေထာပတ္သီးမွည့္ကို ပလိန္းထိုင္စားတယ္။ နံနက္စာအေနနဲ႔ေပါင္မုန္႔ နဲ႔သုတ္စားတယ္။ အခြံနားကပ္ေနတဲ့ေထာပတ္သီးအသားဖတ္ေတြေခ်ပီးေတာ့မ်က္ႏွာမွာလိမ္းတယ္။ ေထာပတ္သီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္တယ္။ အသုပ္ထဲထည့္သုပ္တယ္။ စံုေနေအာင္လုပ္စားပါတယ္။ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ေထာပတ္သီးကေတာ့ ခဲထားရင္လဲ ၁-၂ ရက္သာအထားခံတာမို႔ေရွရွည္စားလို႔ရေအာင္စီမံကိန္းခ်ရပါတယ္။ ဒီေတာ့ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔ လုပ္ထားဖို႔စိတ္ကူးရလိုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔လုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊သၾကား၊ႏြားနို႔နဲ႔ ႏို႔ဆီအသင့္ရွိ တာမို႕ Nestle Cream တစ္ဗူးဘဲ၀ယ္စရာလိုပါတယ္။ ေထာပတ္သီးကိုအသားေတြခပ္ထုပ္ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊ သၾကား၊ ႏြားႏို႔ ( readymade) နဲ႔ ႏို႔ဆီ ဘလန္ဒါ ထဲထည့္ပီး ကိုသင့္တင့္ေအာင္ ထည့္ပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္သမေအာင္ေမႊထားလိုက္ ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ခြက္ၾကီးၾကီးတစ္လံုးမွာေလာင္းထည့္ထားပီးေတာ့ ခရင္မ္ ကိုတစ္ဗူးလံုးထည့္ၿပီး ၾကက္ဥေမႊနဲ႔ အတံနဲ႔ ေမႊပါေလေတာ့.. အားလံုးအရမ္းသမသြားပီဆိုရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္အကန္႔ထဲမွာ (၄) နာရီေလာက္ထည့္ ထားလိုက္ပါ။ နဲနဲစီးပီးပ်စ္လာပီဆိုရင္ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ထုပ္ၿပီး နာနာထပ္ေမႊရပါတယ္။ ေမႊလို႔ႏွံ႕ပီးနဲနဲပြလာရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ (ခဲတဲ့ေနရာမွာ) ထည့္ထားလိုက္ပါေတာ့.. စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ အျပင္ခဏထုတ္ထား၊ သိပ္မၾကာဘူး.. ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္စား.. ေအးျမျမနဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ျပည့္၀ ပီးစိမ့္ေနတဲ့ ေရခဲမုန္႔ေလး..စိတ္တိုင္းက်ၾကမွာပါ..
(ကၽြန္မသံုးတဲ့ Nestle cream က vanilla အနံ႕ေလးပါပါတယ္။ Almond အေစ့ေလးေတြလဲ ေနာက္ဆံုးမွာ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။ )


စုဘူး ကပံုတင္ေပးပါေျပာလို႔ cream ဗူး ပံုပါတင္လိုက္တယ္..

Comments

  1. ေထာပတ္သီးေရခဲမုန့္ စားခ်င္တယ္ ေထာပတ္သီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္ မ်က္ႏွာေပၚမွာလည္းေပါင္းတင္တယ္ :)

    ReplyDelete
  2. cream အထုတ္ပံုေလး တင္ေပးပါလားဟင္လြယ္ရင္ေလ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။

    ReplyDelete
  5. မကူးေရ ေထာပတ္သီးၾကိဳက္တာနဲ.
    အေတာ္ဘဲဗ်ာ စားလို.ေကာင္းမဲ.ပံုဘဲဗ်ာ
    သီဟိုေစ. ၾကိဳက္လို. ေရြးစားသြားတယ္ :P

    ReplyDelete
  6. ကူးကူးစ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္ ္ ္

    ခုပဲလာေကြ်းသိလား
    ရက္စက္တယ္ေနာ္
    စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးး

    ခ်စ္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ...

    လုပ္လည္းလုပ္တတ္တယ္ေနာ္.. ေတာ္တယ္ ကူးကူး

    ReplyDelete
  8. စမ္းသပ္ၾကည္႔မယ္ ကူးကူးေရ။ ျဖစ္ပါ႔မလားေတာ႔ မသိဘူး။ :D

    ReplyDelete
  9. အားပါး
    ေကာင္းလုိက္တာ။ ရွလြတ္။ =)

    ReplyDelete
  10. ေရခဲမုန္႔ကို တမင္ေမ႔ထားပါတယ္ဆို..
    အဟင႔္

    ReplyDelete
  11. ရက္စက္လိုက္တာကြယ္..ေရခဲမုန္႔စားခ်င္တာ အၿပင္သြားရမွာ ပ်င္းလို႔ အိမ္မွာ ကုပ္ေနပါတယ္ဆို...ရွိတဲ႔ အေအးပဲေသာက္မယ္ကြာ...ဟူး

    ReplyDelete
  12. အစ္မေရ ၾကက္ဥအနွစ္ကိုုထည္႕တယ္ဆိုုေတာ႕ မညီွသြားဘူးလားဟင္။ အနံ႕ေျပာက္ေအာင္ ဘယ္လိုုလုုပ္တယ္ဆိုုတာပါ ေျပာျပပါအံုုးေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။