ပဲ၀ါသီးစံုဟင္းအတြက္ေတာ့.
ပဲ၀ါေလးကိုေရ ၁ နာရီေလာက္စိမ္ထားေပးပါ..
ၾကိဳက္တဲ့အသီးႏွံထည့္လို႔ရပါတယ္။ ကူးကူးကေတာ့ရွိတာေလးနဲ႔ဘဲအဆင္ေျပေအာင္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
အားလံုးကိုအခြံႏႊာထားပါ။
ဘူးသီး
ခါၾကက္ဥ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ခ၀ဲသီး
မန္းက်ဥ္းသီး
အားလံုးကိုလွီးျဖတ္ပီးေတာ့အိုးထဲထည့္ဆီသတ္ပါတယ္။ ေမႊးပီးနဲနဲႏြမ္းလာရင္ေတာ့ပဲ၀ါကိုထည့္... မီးေအးေအးနဲ႔ ေရစိမ္ပီးပြေနတဲ့ပဲ၀ါေလးေတြကိုအသီးရြက္ေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။
ဂ်င္းကိုေထာင္းပီးေရညွစ္ထည့္ပါ၊ မန္က်ည္းသီးေရစိမ္ထားပီးအရည္ကိုအခ်ဥ္ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ။
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးလဲထည့္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုးေနာ္.. က်က္ခါနီးဆိုရင္ေတာ့ မဆလာေလးနဲနဲအုပ္လိုက္ပါ။
အရမ္းးးးး ကိုစားေကာင္းတဲ့ ပဲသီးစံုခ်ဥ္ေရေလးရပါပီ။ ပဲကအစိမ့္ ၊ အသီးႏွံေတြကလဲသဘာ၀အရသာကိုက ခ်ိဳတဲ့အတြက္ အအီေျပတဲ့ အခ်ဥ္ေလးဖက္ လိုက္မွေတာ့ ထမင္းျမိန္ပီေပါ့။
ပဲ၀ါေလးကိုေရ ၁ နာရီေလာက္စိမ္ထားေပးပါ..
ၾကိဳက္တဲ့အသီးႏွံထည့္လို႔ရပါတယ္။ ကူးကူးကေတာ့ရွိတာေလးနဲ႔ဘဲအဆင္ေျပေအာင္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
အားလံုးကိုအခြံႏႊာထားပါ။
ဘူးသီး
ခါၾကက္ဥ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ခ၀ဲသီး
မန္းက်ဥ္းသီး
အားလံုးကိုလွီးျဖတ္ပီးေတာ့အိုးထဲထည့္ဆီသတ္ပါတယ္။ ေမႊးပီးနဲနဲႏြမ္းလာရင္ေတာ့ပဲ၀ါကိုထည့္... မီးေအးေအးနဲ႔ ေရစိမ္ပီးပြေနတဲ့ပဲ၀ါေလးေတြကိုအသီးရြက္ေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။
ဂ်င္းကိုေထာင္းပီးေရညွစ္ထည့္ပါ၊ မန္က်ည္းသီးေရစိမ္ထားပီးအရည္ကိုအခ်ဥ္ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ။
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးလဲထည့္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုးေနာ္.. က်က္ခါနီးဆိုရင္ေတာ့ မဆလာေလးနဲနဲအုပ္လိုက္ပါ။
အရမ္းးးးး ကိုစားေကာင္းတဲ့ ပဲသီးစံုခ်ဥ္ေရေလးရပါပီ။ ပဲကအစိမ့္ ၊ အသီးႏွံေတြကလဲသဘာ၀အရသာကိုက ခ်ိဳတဲ့အတြက္ အအီေျပတဲ့ အခ်ဥ္ေလးဖက္ လိုက္မွေတာ့ ထမင္းျမိန္ပီေပါ့။
ခ်င္းကိုေထာင္းတဲ႔အရည္ေလးဘဲညွစ္ထည္႔တာ ၾကိဳက္တယ္... ခ်င္းအရသာမၾကိဳက္တဲ႔ဒို႔အတြက္ အနံ႔ရရံုေလးအဲလိုထည္႔ရတာၾကိဳက္တယ္...
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလးကူးကူးရယ္။ ငရုတ္သီးေထာင္းေလးနဲ့စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteကူးးးးးးးးကူးးးးစ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္ လြမ္းတယ္
ဟီးဟီး
ခင္တဲ့
ျမဴးေလး
ဒီတစ္ပတ္ပိတ္ရက္မွာ အပီကုိ ဆြဲျပီ ေဒၚေလးကူးေရ။ ငွဲငွဲ။
ReplyDeleteပဲ၀ါ သီစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း ကေထာေထာအၾကိဳက္ တအားၾကိဳက္တယ္ ငါးေၾကာ္ၾကြပ္၂ေလးနဲ့စားရင္တအားေကာင္း :)
ReplyDeleteအခ်က္ေတာ္လိုက္တဲ႔ ညီမငယ္၊
ReplyDeleteအိမ္ဘယ္နားလဲ သိခ်င္တယ္။
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ဟုိအပတ္ကတင္ သီးစုံခ်ည္ဟင္းခ်က္စားေသးတယ္။ ခ၀ဲသီးထည္႔ရမွန္း မသိဘူး။ ေနာက္ဆုိ ထည္႔စားမယ္။ ကူးကူးခ်က္တာဆုိ ႀကိဳက္ၿပီးသားပဲ။
ReplyDeleteဟင္းေလးက ေတာ္ေတာ္ အရသာရွိမဲ.ပံုဘဲဗ်
ReplyDeleteစေကးေကာင္းေတာ.လည္း လုပ္ၾကေပါ.ဗ်ာ :)
rose of sharon: ဟုတ္..ကူးလဲစားေနရင္းဂ်င္းဖတ္ ကိုက္မိရင္မၾကိဳက္ဘူး.. ဟိ အနံ႔သာၾကိဳက္တာ..
ReplyDeleteစုဘူး၊ ျမဴးစ္ ္ ္ ္္ ၊ ေထာပတ္သီးေလး.. ေက်းဇူးပါ.. လိုက္ဖက္တဲ့ဟင္းေလးေတြတြဲေပးလို႔..
မမမိုးခ်ိဳသင္း.. လာလည္တာေက်းဇူးပါ။။။ အိမ္ကနဲနဲေ၀းတယ္မမေရ.. ေလလြင့္ေနရတာပိုမ်ားေနတယ္။ း)
မိုးေကာင္းသူ.. ခ၀ဲသီးမပါလဲအလုပ္ျဖစ္ပါတယ္ေနာ္.. း) ကူးကရွိတာထည့္တာ..
မိုးစက္အိမ္... အရသာကေတာ့တအားကိုရွိတာ.. း)လမ္းၾကံဳရင္ ထမင္းစားဖိတ္ပါအံုးမယ္.. း)
စားခ်င္တယ္အခ်ဥ္ဟင္းကြယ္။
ReplyDeleteအိမ္အတြက္ပါသယ္မယ္ကြယ္။
ၾကက္ဥ၊ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္လဲစားမယ္ကြယ္။
ပါဆယ္ေလးကိုဆြဲသြားပါရေစ။
ခ်စ္တဲ့
အစ္မဂ်ာမုန္း
စားခ်င္တယ္အခ်ဥ္ဟင္းကြယ္။
ReplyDeleteအိမ္အတြက္ပါသယ္မယ္ကြယ္။
ၾကက္ဥ၊ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္လဲစားမယ္ကြယ္။
ပါဆယ္ေလးကိုဆြဲသြားပါရေစ။
ခ်စ္တဲ့
အစ္မဂ်ာမုန္း