Skip to main content

မႈိ မုန္႔

အရုိးသားဆံုး၀န္ခံရရင္ေတာ့လုပ္တုန္းကေတာ့ ဘိန္းမုန္႔ပါ။ ဘိန္းမုန္႔ဆိုတာလဲ ရန္ကုန္မွာတုန္းက တစ္ခါမွ ၀ယ္စားတာမဟုတ္ဘူး။ လမ္းေဘးမုန္႔ဆုိင္တန္းေတြနားျဖတ္မေလွ်ာက္ခ်င္တာ အစားေသာက္ေတြညစ္ပတ္ လို႔မဟုတ္ပါဘူး။ အဲဒီအေၾကာ္၊ အေညွာ္အနံ႕ေတြရရင္ေခါင္းက တစ္အားကုိက္ပီး နာလာလို႔ ေ၀းေ၀းေရွာင္ တာပါ။ စားခ်င္ရင္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္း အေထြးကိုေခၚပီး ၀ယ္ေပးပါလို႔ေတာင္းဆိုရပါတယ္။
ဒီရက္ပိုင္မွာဘိန္းမုန္႔အရမ္းစားခ်င္ေနတာေၾကာင့္ ပါလာတဲ့ဟင္းခ်က္စာအုပ္ေလးဖြင့္လိုက္ရွာပီး ဆန္ၾကမ္း နဲနဲသြား၀ယ္ပီး အမႈန္႔လုပ္ ထားပါတယ္။ ထညက္ေလး ၄ခဲေလာက္က်န္ေနေသးတာမို႔ ေရေႏြးနဲဲ႔ ၾကြက္မွီးတန္း ေအာင္ၾကိဳထားပါတယ္။

ဆန္ၾကမ္းမႈန္႔
ထမင္းၾကမ္းအနည္းငယ္
ဆားေဆာ္ဒါ
ထညက္
ႏွမ္းအနဲငယ္
ေျမပဲအစိမ္း
အုန္းသီးဆံ
ေထာပတ္ဆီအနည္းငယ္

ဘိန္းမုန္႔လုပ္ဖို႔ျပင္ဆင္ထားတာေတြအဆင္သင့္ျဖစ္ေနပါပီ။
ဆန္မႈန္႔ကိုအေရေဖ်ာ္၊ ထမင္းၾကမ္းလက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္နဲ႔ ေရာညက္ေအာင္ေမႊပီးမုန္႔ႏွစ္ဖတ္ရေအာင္
အ၀တ္ပါးမွာစစ္ထားပါတယ္။
ထညက္ၾကိဳထားတာလဲ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါပီ။ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့
မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲကို၊ ဆားနဲနဲ၊ ေဆာ္ဒါနဲနဲနဲ႔ ထညက္ၾကိဳထားတဲ့အရည္ေလာင္းထည့္ပီး ေမႊပီး မကပ္တဲ့ဒယ္အိုး နက္နက္ေလးကိုအပူေပး၊ ေထာပတ္အနဲငယ္အိုးမွာသုတ္လိုက္ပီးေတာ့ ေဖ်ာ္ထားတဲ့မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္၊
ေျမပဲအစိမ္းေလးေတြကိုပါးပါးလွီးထည့္၊ ႏွမ္းေလးျဖဴးထည့္ပီး အဖုံးအုပ္ထားပါတယ္။
မုန္႔က်က္ေတာ့ (ေအာက္တြင္ရႈ) ဘိန္းမုန္႔မျဖစ္လာပါဘူး။ အေပၚယံအျဖဴဆန္မႈန္႔ေလးေတြတင္းေနပီး အလယ္မွာထညက္ရည္ေတြစုေနပါတယ္... အနားစေလးေတြနဲနဲကြဲသြားေတာ့ အိုးထဲကထုတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ မႈိပြင့္ ေလးလိုျဖစ္ေနပီး.. ေတာ္ေတာ္လွတယ္လို႔ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ခ်ီးၾကဴးလိုက္ပါတယ္ေလ။
ဘိန္းမုန္႔ကိုလဲေမ့သြားပီ။ မုန္႔ေလးကို အိမ္လာလည္တဲ့ အမၾကီးတစ္ေယာက္က မႈိနဲ႔တူတယ္တဲ့။
ေနာက္ေနာက္ထပ္လုပ္လဲ အဲလိုမုန္႔ေလးေတြဘဲရပါတယ္။ နဲနဲအေအးခံပီးစားၾကည့္ေတာ့ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး နဲ႔ အရသာလဲေကာင္းပါတယ္။ ေခ်ာင္းဆိုးေနလို႔ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြမထည့္ျဖစ္ဘူး။
မႈိမႈန္႔လို႔ ကၽြန္မနာမည္ေပးထားတဲ့ မုန္႔ၾကြပ္ေလးကို စိတ္၀င္စားရင္လုပ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။ အေပၚက ဆန္မႈန္႔ ျဖဴျဖဴေလးေတြက မႊားမႊားေလးျဖစ္ေနပီး ဖုတ္ထားတဲ့အရွိန္နဲ႔ ေမႊးေနေတာ့ မုန္႕ေလးအရသာကိုပိုဆန္းေနပီး အလယ္နားေရာက္ရင္ခ်ိဳပီး စီးစီးေလးျဖစ္ေနပါတယ္။

Comments

  1. ဘိန္းမုန့္လည္းစားခ်င္တယ္။ မိႈမုန့္လည္းစားခ်င္တယ္ :)

    ReplyDelete
  2. ေၾသာ္ တို႔မႀကီးကလည္း ခုတ္ရာတျခား ရွရာတျခားေတြျဖစ္ကုန္ပါၿပီ...
    ဟား ဟား ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေကာင္းတယ္ဆိုလို႔ ပင္ပန္းရက်ိဳးနပ္တာေပါ့ ေနာ့...

    ReplyDelete
  3. ဘိန္းမုန္႔ၿဖစ္ၿဖစ္ မိႈမုန္႔ၿဖစ္ၿဖစ္ စားလို႔ေကာင္းမွာေတာ႔ ေသခ်ာတယ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။