မေန႔ညေနက အြန္လိုင္းမွာ မမလုလု နဲ႔ ေလေပါ ေနရင္းနဲ႔ ညေနစာစားခ်င္စိတ္မရွိတဲ့အေၾကာင္းေျပာေတာ့ မမလု က ေခါက္ဆြဲသုပ္စားပါလားလို႔ အၾကံေပးတယ္။ သူလဲေခါက္ဆြဲသုပ္စားေနတာ အရမ္းေကာင္းတယ္ ရွလြတ္ ဆိုေတာ့ ကူးကူးက ဒီဘက္ကေနဗိုက္ဆာလွပီ.. မလုေရ ေခါက္ဆြဲသုပ္ဖို႔ ၾကက္သားမရွိဘူးဆိုေတာ့ သူက ၾကက္သားမလိုဘူး..ေျပာျပမယ္ဆိုပီး သုပ္နည္းေလးေျပာျပပါတယ္။ ကူးကူးထပ္အတြန္႔တက္ပါေသးတယ္.. ပဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ရင္ ညွီမွာေပါ့... အဲဒီအနံ႕ၾကီး မၾကိဳက္ဘူး ဆိုေတာ့ မလု က ပုဇြန္ေျခာက္ေလးကို ဒယ္အိုးေလးနဲ႔ ေလွာ္လိုက္ေလ..ပိုေတာင္ေမႊးသြားေသးတယ္တဲ့။
ကဲဒီေတာ့ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးလုပ္ဖို႔ စိတ္ကဆံုးျဖတ္ပီးသားျဖစ္သြားေရာ။ မမဂ်ာမုန္း လဲေခါက္ဆြဲေတြသုပ္ထားတာ အားရပါးရဘဲ။ အဲဒီကတည္းကစားခ်င္စိတ္က တစ္ဖြားဖြားေပၚေနတာ... ၀လာတာလဲ မဆန္းပါဘူး။ ဟင္းခ်က္တဲ့ဘေလာ့ေတြမွာဘဲ လိုက္က်င္လည္ေနတာကိုး။ ေခါက္ဆြဲသုပ္မယ္လုပ္မွ စပါဂတီလုပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္က ပိုးတက္ေနပီ.. စားလို႔မရေတာ့ဘူး။ ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္အေျခာက္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေလးသုပ္စားဖို႔ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
မုန္႔ဖတ္က်က္ရင္ေတာ့ ဇကာထဲေရစစ္ပီး၊ ေရေအးေလးနဲ႔ထပ္ေဆးလိုက္ပါတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ အဆာပလာေလးေတြ အကုန္ထည့္ပီး သမေအာင္ လက္နဲ႔စိတ္ၾကိဳက္နယ္ေပေတာ့။ ပီးရင္ေတာ့ ဟင္းခါးကိုစိတ္ၾကိဳက္ခ်က္ပီး တြဲစားပါေလ။
ေကာင္းမွေကာင္း... ကူးကူးေတာ့ ၾကက္သြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါတြဲစားလိုက္ပါတယ္ေလ...
အသုပ္ဆို အကုန္ၾကိဳက္ပီး ေလာေလာဆယ္ ဘံုေပ်ာက္ေနတဲ့ ညီမေလး ေထာပတ္သီး နဲ႕ ကူးခ်စ္သူလဲ ပံုေလးငမ္းႏိုင္ပါေစေနာ္.. ဟိဟိ ေနာက္မွ ကိုယ္တိုင္သုပ္ေကၽြးမယ္။
ကဲဒီေတာ့ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးလုပ္ဖို႔ စိတ္ကဆံုးျဖတ္ပီးသားျဖစ္သြားေရာ။ မမဂ်ာမုန္း လဲေခါက္ဆြဲေတြသုပ္ထားတာ အားရပါးရဘဲ။ အဲဒီကတည္းကစားခ်င္စိတ္က တစ္ဖြားဖြားေပၚေနတာ... ၀လာတာလဲ မဆန္းပါဘူး။ ဟင္းခ်က္တဲ့ဘေလာ့ေတြမွာဘဲ လိုက္က်င္လည္ေနတာကိုး။ ေခါက္ဆြဲသုပ္မယ္လုပ္မွ စပါဂတီလုပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္က ပိုးတက္ေနပီ.. စားလို႔မရေတာ့ဘူး။ ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္အေျခာက္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေလးသုပ္စားဖို႔ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
ဆန္ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္
ၾကက္သြန္၊ျဖဴ၊နီ ငရုတ္သီးအနီေလးေတြပါ -ေတာက္ေတာက္စင္းပီး နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ ဆီခ်က္လုပ္ (ဆီခ်က္ေတြခပ္ထားပီး)
ပုဇြန္ေျခာက္ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ေျမပဲဆန္ေလးေတြ ထည့္ေလွာ္
ေဂၚဖီပါးပါးလွီးပီး ေရေဆးပီးစစ္ထား
ပဲမႈန္႔အက်က္
သံပုရာသီးေလး ၂လံုး (မန္က်ည္းမွည့္ရွိရင္ပိုေကာင္းမွာေနာ္.. ကၽြန္မမွာမန္က်ည္းမွည့္မရွိေတာ့လို႔)
မုန္႔ဖတ္က်က္ရင္ေတာ့ ဇကာထဲေရစစ္ပီး၊ ေရေအးေလးနဲ႔ထပ္ေဆးလိုက္ပါတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ အဆာပလာေလးေတြ အကုန္ထည့္ပီး သမေအာင္ လက္နဲ႔စိတ္ၾကိဳက္နယ္ေပေတာ့။ ပီးရင္ေတာ့ ဟင္းခါးကိုစိတ္ၾကိဳက္ခ်က္ပီး တြဲစားပါေလ။
ေကာင္းမွေကာင္း... ကူးကူးေတာ့ ၾကက္သြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါတြဲစားလိုက္ပါတယ္ေလ...
ဒါက အစိမ့္ သုပ္
ဒါေလးကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္္္္
မကူး ရက္စက္တယ္ စက္ရက္တယ္ အဟင့္ ....ၾကိဳက္တယ္ ခုညစာမစားပဲ ညဘက္မွာ မကူး မလု နဲ့ မမိုးေကာင္းသူ မမဂ်ာမုန္းဒန္းဘေလာ့ခ္ဖတ္ၿပီးေတာ့ ဗိုက္ထဲကဆာလိုက္တာေလ မေၿပာနဲ့ေတာ့ ....ဘီစကစ္စားၿပီးေရပဲေသာက္ေတာ့မယ္ အဟင့္ အစိမ့္သုတ္လည္းတပြဲအကုန္စားသြားတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္လည္း ရႈးရႈးရွဲရွဲနဲ့အကုန္စားသြားတယ္ အၿပင္မွာေတြ့ရင္ တကယ္သုတ္ေကၽြးရမယ္ေနာ္ :)
ReplyDeleteကူးကူးစ္ ္ ္ ္ ္္
ReplyDeleteမိုးလင္းလင္း ခ်င္းလာစားတယ္သိလား
ခင္တဲ့
ျမဴးစ ္ ္ ္ ္ ္္
ပုတ္နဲ ့တူလာေတာ့မယ္။
ReplyDeleteကူးကူး...
ReplyDeleteခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္ေလးႀကိဳက္တယ္...
စားလို ့ေကာင္းမွာဘဲေနာ္...
တို ့လည္း ဘာသုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲဘဲ စဥ္းစားေနတတ္တာ...
ဆီခ်က္လုပ္နည္း အသစ္အဆန္းတစ္ခု သိသြားၿပီ... ေဟေဟ့ လုပ္ဦးမယ္...
ReplyDeleteသိုင္းက်ဴး စပါယ္ရွယ္ မကူးစ္...