Skip to main content

ဆန္ေခါက္ဆြဲသုပ္

မေန႔ညေနက အြန္လိုင္းမွာ မမလုလု နဲ႔ ေလေပါ ေနရင္းနဲ႔ ညေနစာစားခ်င္စိတ္မရွိတဲ့အေၾကာင္းေျပာေတာ့ မမလု က ေခါက္ဆြဲသုပ္စားပါလားလို႔ အၾကံေပးတယ္။ သူလဲေခါက္ဆြဲသုပ္စားေနတာ အရမ္းေကာင္းတယ္ ရွလြတ္ ဆိုေတာ့ ကူးကူးက ဒီဘက္ကေနဗိုက္ဆာလွပီ.. မလုေရ ေခါက္ဆြဲသုပ္ဖို႔ ၾကက္သားမရွိဘူးဆိုေတာ့ သူက ၾကက္သားမလိုဘူး..ေျပာျပမယ္ဆိုပီး သုပ္နည္းေလးေျပာျပပါတယ္။ ကူးကူးထပ္အတြန္႔တက္ပါေသးတယ္.. ပဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ရင္ ညွီမွာေပါ့... အဲဒီအနံ႕ၾကီး မၾကိဳက္ဘူး ဆိုေတာ့ မလု က ပုဇြန္ေျခာက္ေလးကို ဒယ္အိုးေလးနဲ႔ ေလွာ္လိုက္ေလ..ပိုေတာင္ေမႊးသြားေသးတယ္တဲ့။
ကဲဒီေတာ့ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးလုပ္ဖို႔ စိတ္ကဆံုးျဖတ္ပီးသားျဖစ္သြားေရာ။ မမဂ်ာမုန္း လဲေခါက္ဆြဲေတြသုပ္ထားတာ အားရပါးရဘဲ။ အဲဒီကတည္းကစားခ်င္စိတ္က တစ္ဖြားဖြားေပၚေနတာ... ၀လာတာလဲ မဆန္းပါဘူး။ ဟင္းခ်က္တဲ့ဘေလာ့ေတြမွာဘဲ လိုက္က်င္လည္ေနတာကိုး။ ေခါက္ဆြဲသုပ္မယ္လုပ္မွ စပါဂတီလုပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္က ပိုးတက္ေနပီ.. စားလို႔မရေတာ့ဘူး။ ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္အေျခာက္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေလးသုပ္စားဖို႔ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။

ဆန္ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္
ၾကက္သြန္၊ျဖဴ၊နီ ငရုတ္သီးအနီေလးေတြပါ -ေတာက္ေတာက္စင္းပီး နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ ဆီခ်က္လုပ္ (ဆီခ်က္ေတြခပ္ထားပီး)
ပုဇြန္ေျခာက္ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ေျမပဲဆန္ေလးေတြ ထည့္ေလွာ္
ေဂၚဖီပါးပါးလွီးပီး ေရေဆးပီးစစ္ထား
ပဲမႈန္႔အက်က္
သံပုရာသီးေလး ၂လံုး (မန္က်ည္းမွည့္ရွိရင္ပိုေကာင္းမွာေနာ္.. ကၽြန္မမွာမန္က်ည္းမွည့္မရွိေတာ့လို႔)

မုန္႔ဖတ္က်က္ရင္ေတာ့ ဇကာထဲေရစစ္ပီး၊ ေရေအးေလးနဲ႔ထပ္ေဆးလိုက္ပါတယ္။ ပီးရင္ေတာ့ အဆာပလာေလးေတြ အကုန္ထည့္ပီး သမေအာင္ လက္နဲ႔စိတ္ၾကိဳက္နယ္ေပေတာ့။ ပီးရင္ေတာ့ ဟင္းခါးကိုစိတ္ၾကိဳက္ခ်က္ပီး တြဲစားပါေလ။
ေကာင္းမွေကာင္း... ကူးကူးေတာ့ ၾကက္သြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးပါတြဲစားလိုက္ပါတယ္ေလ...

ဒါက အစိမ့္ သုပ္

ဒါေလးကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္္္္



အသုပ္ဆို အကုန္ၾကိဳက္ပီး ေလာေလာဆယ္ ဘံုေပ်ာက္ေနတဲ့ ညီမေလး ေထာပတ္သီး နဲ႕ ကူးခ်စ္သူလဲ ပံုေလးငမ္းႏိုင္ပါေစေနာ္.. ဟိဟိ ေနာက္မွ ကိုယ္တိုင္သုပ္ေကၽြးမယ္။

Comments

  1. မကူး ရက္စက္တယ္ စက္ရက္တယ္ အဟင့္ ....ၾကိဳက္တယ္ ခုညစာမစားပဲ ညဘက္မွာ မကူး မလု နဲ့ မမိုးေကာင္းသူ မမဂ်ာမုန္းဒန္းဘေလာ့ခ္ဖတ္ၿပီးေတာ့ ဗိုက္ထဲကဆာလိုက္တာေလ မေၿပာနဲ့ေတာ့ ....ဘီစကစ္စားၿပီးေရပဲေသာက္ေတာ့မယ္ အဟင့္ အစိမ့္သုတ္လည္းတပြဲအကုန္စားသြားတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္လည္း ရႈးရႈးရွဲရွဲနဲ့အကုန္စားသြားတယ္ အၿပင္မွာေတြ့ရင္ တကယ္သုတ္ေကၽြးရမယ္ေနာ္ :)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးစ္ ္ ္ ္ ္္
    မိုးလင္းလင္း ခ်င္းလာစားတယ္သိလား

    ခင္တဲ့
    ျမဴးစ ္ ္ ္ ္ ္္

    ReplyDelete
  3. ခ်စ္အုန္းေဖSeptember 27, 2009 at 3:01 PM

    ပုတ္နဲ ့တူလာေတာ့မယ္။

    ReplyDelete
  4. ကူးကူး...
    ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္ေလးႀကိဳက္တယ္...
    စားလို ့ေကာင္းမွာဘဲေနာ္...
    တို ့လည္း ဘာသုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲဘဲ စဥ္းစားေနတတ္တာ...

    ReplyDelete
  5. ဆီခ်က္လုပ္နည္း အသစ္အဆန္းတစ္ခု သိသြားၿပီ... ေဟေဟ့ လုပ္ဦးမယ္...
    သိုင္းက်ဴး စပါယ္ရွယ္ မကူးစ္...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။