Skip to main content

မုန္႔လံုးေလး ႏွင့္ မုန္႔ၾကာစိ

အရင္တစ္ခါမုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္တုန္းက ဆန္မႈန္႔နဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုယ္တိုင္အမႈန္႔လုပ္ေတာ့သိပ္အဆင္ မေျပဘူး ျဖစ္ေနတာ။ အခုတစ္ခါေတာ့ ဆိုင္က ဆန္မႈန္႔နဲ႔ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ၀ယ္ပီးလုပ္ေတာ့မွအေတာ္ ေလးဟန္က်တယ္။ မုန္႔ႏွစ္ၾကိတ္ဖို႔မလြယ္တဲ့သူေတြအတြက္လဲ လြယ္လြယ္နဲ႔ ျမန္ျမန္လုပ္စားႏိုင္တဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚ၊ မုန္႔ၾကာစိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအကုန္လုပ္ႏုိင္ပါပီ။ Supermarket မွာ Rice flour နဲ႔ Glutinous Rice Flour ႏွစ္ထုပ္ ၀ယ္လိုက္ပါ။ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏူးညံ့ညံ့ေလးစားခ်င္ရင္ေတာ့ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ပိုထည့္ပါ၊
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ၂ ခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ပီး ေရနဲ႔သမေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အ၀တ္ပါးေလးထဲကိုထည့္ပီး ေလးတဲ့ဟာတစ္ခုခု ဖိထားပါ။ တစ္ညေလာက္ဆိုရပါပီ။ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ လံုးလို႔ ေကာင္းမယ့္အေနထားမုန္႔ႏွစ္စီးစီးေလးရေနပါပီ။ ၂။ ေရေႏြးပြက္ေအာင္တည္၊ မုန္႔ေလးေတြအေနေတာ္လံုးပီး ခ်က္ခ်င္းေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ၊ လံုးလိုက္ထည့္ လိုက္၊ မုန္႔လံုးေလးေတြ အေပၚကိုေပါေလာေပၚလာရင္ေတာ့ဆယ္ပီး ေရေအးထဲမွာခဏထည့္ထားပါ။ ၃။ ထညက္ခဲေလးေတြခြဲပီး ထည့္လံုးလို႔ရေပမယ့္ ကူးကူး ကေတာ့ အခ်ိန္မရတာတစ္ေၾကာင္း၊ ထညက္ခဲ လဲ နဲနဲဘဲက်န္ေတာ့တာမို႔ေခၽြတာေရးေလးလုပ္ရပါတယ္။ ထညက္ခဲကိုေထာင္း၊ အုန္းသီးဖတ္ေတြနဲ႔ ေရာေမႊ ပီး မုန္႔လံုးေလးေတြကို ထည့္လံုးပီးစားပါတယ္။ အရမ္းးးးး ကိုေကာင္းပါတယ္။ ႏူးညံ့ပီး အိေနတာ စားၾကည့္မွ သိမွာမို႔ စိတ္၀င္စားရင္ flour ေလးေတြ၀ယ္ပီးလုပ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။

မုန္႔ၾကာစိ အတြက္ေတာ့ မုန္႔လံုးတဲ့အခါ ေသးႏိုင္သေလာက္ေသးေအာင္လံုးလိုက္ရင္ရပါပီ။ ကူး လံုးထားတဲ့ အလံုး ေတြကေတာ့ ေသးလိုက္ၾကီးလိုက္ျဖစ္ေနပါတယ္ း)
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ထညက္ခဲ ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုး အုန္းသီး ဆားအနည္းငယ္ မုန္႔ လံုး ပိစိေလးေတြပါ။
ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုးကို အတံုးေသးေလးေတြလွီးထား၊ တစ္ခ်ိဳ႕႕ ကို အျခစ္နဲ႔ ေသးေသးေလးရေအာင္ျခစ္ထား အုန္းသီးတစ္လံုးအရည္ညွစ္ထား၊ အုန္းဖတ္နဲနဲ သတ္သတ္ ဖယ္ထားပါ။ ေရေႏြးပြက္ပြက္မွာ ကန္ဇြန္းဥ အတံုးေလးေတြအရင္ထည့္ျပဳပ္၊ ဆားနဲနဲထည့္ က်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ အုန္းႏို႔ထည့္ ျခစ္ထားတဲ့ ကန္ဇြန္းဥမွ်င္ေလးေတြထည့္ ထညက္ကို အရည္က်ိဳပီး ဇကာေလးနဲ႔စစ္ထည့္ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြကိုေတာ့စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲထည့္စားပါ။ ေကာင္းမွေကာင္း၊ အခ်ိဳအတြက္ေတာ့ ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို ထညက္အနည္းမ်ား ခန္႔မွန္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
သာကူေစ့ထည့္ၾကတယ္လို႔လဲေျပာပါတယ္။ ကူးကူး ကေတာ့ ကိုယ္ဘဲစားမွာမို႔ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
အဟာရလဲရွိ၊ အရသာလဲ စိမ့္ေနတာမို႔ ျမန္မာ့အစားစာ တမ္းတမ္းစြဲ ျဖစ္မယ္ဆိုလဲ ျဖစ္ေလာက္ပါတယ္။ း)
(မုန္႔ၾကာစိ recipie ေပးတဲ့ ဦးေလးၾကီး kkmg ေက်းဇူးပါ)




Comments

  1. အုန္းနို ့ေရာပါဘူးလား.. ကိုယ္သာ မခ်က္တက္တယ္ သူမ်ားခ်က္တာကို လာဂ်ီးမ်ားတာ ဟိဟိ

    ReplyDelete
  2. ပါတယ္ ဟ ...မန္ ့ခ်င္ေဇာ နဲ ့ ရွမ္းသြားတယ္ အဟိ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးတို ့လည္းလုပ္စားၾကည္ ့မယ္
    ေကာက္ညွင္းမွုန္ ့ေတာ့ဝယ္ရမယ္ ဆန္မွုန္ ့ေတာ့ရွိတယ္
    မီးၿခစ္ရယ္ေခါက္ဆြဲပဲသြားေၾကာ္ပါဟယ္
    ကိုကိုခ်စ္ကုိေနာက္တမ်ိဴးနွိပ္စက္အံုးမလို ့လား ဟိဟိ

    ReplyDelete
  4. ကူးေရ စားခ်င္စရာဘဲ အိမ္နားနီးရင္ လာေတာင္းစားပါတယ္ ဟဲဟဲ ။
    အလုပ္မ်ားေနလို ့လစ္ၿပီ တာ့တာ

    ReplyDelete
  5. ေတာ္လိုက္တာ ကူးကူးရယ္

    ReplyDelete
  6. စားလုိ႔ေကာင္းမယ္႔ပုံပဲ :)

    ReplyDelete
  7. ကူးးးးးးးးးးးးးးကူးးးးးးးစ္္ ္ ္ ္
    မုန္ ့ၾကာေစ့စားဖူးဘူး
    သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က လုပ္ေကြ်းခိုင္းဖူးတယ္သိလား
    လုပ္တတ္ဖူးရယ္ေလ ခုေတာ့သိျပီ လုပ္ၾကည့္အံုးမွ
    သူလည္းလာစားမယ္ထင္တာပဲ
    ဒီပဲလြတ္စားခိုင္းရမယ္

    ReplyDelete
  8. ကူးကူးကေတာ္လိုက္တာ...
    ဒီလိုမုန္ ့ေတြလည္းလုပ္တတ္တာဘဲကိုး...

    ReplyDelete
  9. ေက်းဇူး..လုပ္စားၾကည့္အူန္းမယ္..ကူးကူးေရ..
    မုန္႔ၾကာေစ့ကိုေတာင္..ဒီတစ္ခါျပန္မွ စားဖူးတာ..


    ေပါက္

    ReplyDelete
  10. ေအာင္မေလး သြားရည္ေတြက်ကုန္ၿပီ... ဒုကၡပဲ...

    ReplyDelete
  11. ေအာင္မေလး သြားရည္ေတြက်ကုန္ၿပီ... ဒုကၡပဲ...

    ReplyDelete
  12. ၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။