အရင္တစ္ခါမုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္တုန္းက ဆန္မႈန္႔နဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုယ္တိုင္အမႈန္႔လုပ္ေတာ့သိပ္အဆင္ မေျပဘူး ျဖစ္ေနတာ။ အခုတစ္ခါေတာ့ ဆိုင္က ဆန္မႈန္႔နဲ႔ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ၀ယ္ပီးလုပ္ေတာ့မွအေတာ္ ေလးဟန္က်တယ္။ မုန္႔ႏွစ္ၾကိတ္ဖို႔မလြယ္တဲ့သူေတြအတြက္လဲ လြယ္လြယ္နဲ႔ ျမန္ျမန္လုပ္စားႏိုင္တဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚ၊ မုန္႔ၾကာစိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအကုန္လုပ္ႏုိင္ပါပီ။ Supermarket မွာ Rice flour နဲ႔ Glutinous Rice Flour ႏွစ္ထုပ္ ၀ယ္လိုက္ပါ။ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ႏူးညံ့ညံ့ေလးစားခ်င္ရင္ေတာ့ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ပိုထည့္ပါ၊
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ၂ ခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ပီး ေရနဲ႔သမေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အ၀တ္ပါးေလးထဲကိုထည့္ပီး ေလးတဲ့ဟာတစ္ခုခု ဖိထားပါ။ တစ္ညေလာက္ဆိုရပါပီ။ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ လံုးလို႔ ေကာင္းမယ့္အေနထားမုန္႔ႏွစ္စီးစီးေလးရေနပါပီ။ ၂။ ေရေႏြးပြက္ေအာင္တည္၊ မုန္႔ေလးေတြအေနေတာ္လံုးပီး ခ်က္ခ်င္းေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ၊ လံုးလိုက္ထည့္ လိုက္၊ မုန္႔လံုးေလးေတြ အေပၚကိုေပါေလာေပၚလာရင္ေတာ့ဆယ္ပီး ေရေအးထဲမွာခဏထည့္ထားပါ။ ၃။ ထညက္ခဲေလးေတြခြဲပီး ထည့္လံုးလို႔ရေပမယ့္ ကူးကူး ကေတာ့ အခ်ိန္မရတာတစ္ေၾကာင္း၊ ထညက္ခဲ လဲ နဲနဲဘဲက်န္ေတာ့တာမို႔ေခၽြတာေရးေလးလုပ္ရပါတယ္။ ထညက္ခဲကိုေထာင္း၊ အုန္းသီးဖတ္ေတြနဲ႔ ေရာေမႊ ပီး မုန္႔လံုးေလးေတြကို ထည့္လံုးပီးစားပါတယ္။ အရမ္းးးးး ကိုေကာင္းပါတယ္။ ႏူးညံ့ပီး အိေနတာ စားၾကည့္မွ သိမွာမို႔ စိတ္၀င္စားရင္ flour ေလးေတြ၀ယ္ပီးလုပ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။
မုန္႔ၾကာစိ အတြက္ေတာ့ မုန္႔လံုးတဲ့အခါ ေသးႏိုင္သေလာက္ေသးေအာင္လံုးလိုက္ရင္ရပါပီ။ ကူး လံုးထားတဲ့ အလံုး ေတြကေတာ့ ေသးလိုက္ၾကီးလိုက္ျဖစ္ေနပါတယ္ း)
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ထညက္ခဲ ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုး အုန္းသီး ဆားအနည္းငယ္ မုန္႔ လံုး ပိစိေလးေတြပါ။
ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုးကို အတံုးေသးေလးေတြလွီးထား၊ တစ္ခ်ိဳ႕႕ ကို အျခစ္နဲ႔ ေသးေသးေလးရေအာင္ျခစ္ထား အုန္းသီးတစ္လံုးအရည္ညွစ္ထား၊ အုန္းဖတ္နဲနဲ သတ္သတ္ ဖယ္ထားပါ။ ေရေႏြးပြက္ပြက္မွာ ကန္ဇြန္းဥ အတံုးေလးေတြအရင္ထည့္ျပဳပ္၊ ဆားနဲနဲထည့္ က်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ အုန္းႏို႔ထည့္ ျခစ္ထားတဲ့ ကန္ဇြန္းဥမွ်င္ေလးေတြထည့္ ထညက္ကို အရည္က်ိဳပီး ဇကာေလးနဲ႔စစ္ထည့္ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြကိုေတာ့စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲထည့္စားပါ။ ေကာင္းမွေကာင္း၊ အခ်ိဳအတြက္ေတာ့ ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို ထညက္အနည္းမ်ား ခန္႔မွန္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
သာကူေစ့ထည့္ၾကတယ္လို႔လဲေျပာပါတယ္။ ကူးကူး ကေတာ့ ကိုယ္ဘဲစားမွာမို႔ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
အဟာရလဲရွိ၊ အရသာလဲ စိမ့္ေနတာမို႔ ျမန္မာ့အစားစာ တမ္းတမ္းစြဲ ျဖစ္မယ္ဆိုလဲ ျဖစ္ေလာက္ပါတယ္။ း)
(မုန္႔ၾကာစိ recipie ေပးတဲ့ ဦးေလးၾကီး kkmg ေက်းဇူးပါ)
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္မႈန္႔ ၂ ခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ပီး ေရနဲ႔သမေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အ၀တ္ပါးေလးထဲကိုထည့္ပီး ေလးတဲ့ဟာတစ္ခုခု ဖိထားပါ။ တစ္ညေလာက္ဆိုရပါပီ။ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ လံုးလို႔ ေကာင္းမယ့္အေနထားမုန္႔ႏွစ္စီးစီးေလးရေနပါပီ။ ၂။ ေရေႏြးပြက္ေအာင္တည္၊ မုန္႔ေလးေတြအေနေတာ္လံုးပီး ခ်က္ခ်င္းေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ၊ လံုးလိုက္ထည့္ လိုက္၊ မုန္႔လံုးေလးေတြ အေပၚကိုေပါေလာေပၚလာရင္ေတာ့ဆယ္ပီး ေရေအးထဲမွာခဏထည့္ထားပါ။ ၃။ ထညက္ခဲေလးေတြခြဲပီး ထည့္လံုးလို႔ရေပမယ့္ ကူးကူး ကေတာ့ အခ်ိန္မရတာတစ္ေၾကာင္း၊ ထညက္ခဲ လဲ နဲနဲဘဲက်န္ေတာ့တာမို႔ေခၽြတာေရးေလးလုပ္ရပါတယ္။ ထညက္ခဲကိုေထာင္း၊ အုန္းသီးဖတ္ေတြနဲ႔ ေရာေမႊ ပီး မုန္႔လံုးေလးေတြကို ထည့္လံုးပီးစားပါတယ္။ အရမ္းးးးး ကိုေကာင္းပါတယ္။ ႏူးညံ့ပီး အိေနတာ စားၾကည့္မွ သိမွာမို႔ စိတ္၀င္စားရင္ flour ေလးေတြ၀ယ္ပီးလုပ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။
မုန္႔ၾကာစိ အတြက္ေတာ့ မုန္႔လံုးတဲ့အခါ ေသးႏိုင္သေလာက္ေသးေအာင္လံုးလိုက္ရင္ရပါပီ။ ကူး လံုးထားတဲ့ အလံုး ေတြကေတာ့ ေသးလိုက္ၾကီးလိုက္ျဖစ္ေနပါတယ္ း)
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ထညက္ခဲ ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုး အုန္းသီး ဆားအနည္းငယ္ မုန္႔ လံုး ပိစိေလးေတြပါ။
ကန္ဇြန္းဥ ႏွစ္လံုးကို အတံုးေသးေလးေတြလွီးထား၊ တစ္ခ်ိဳ႕႕ ကို အျခစ္နဲ႔ ေသးေသးေလးရေအာင္ျခစ္ထား အုန္းသီးတစ္လံုးအရည္ညွစ္ထား၊ အုန္းဖတ္နဲနဲ သတ္သတ္ ဖယ္ထားပါ။ ေရေႏြးပြက္ပြက္မွာ ကန္ဇြန္းဥ အတံုးေလးေတြအရင္ထည့္ျပဳပ္၊ ဆားနဲနဲထည့္ က်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ အုန္းႏို႔ထည့္ ျခစ္ထားတဲ့ ကန္ဇြန္းဥမွ်င္ေလးေတြထည့္ ထညက္ကို အရည္က်ိဳပီး ဇကာေလးနဲ႔စစ္ထည့္ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြကိုေတာ့စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲထည့္စားပါ။ ေကာင္းမွေကာင္း၊ အခ်ိဳအတြက္ေတာ့ ကိုယ္ႏွစ္သက္သလို ထညက္အနည္းမ်ား ခန္႔မွန္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
သာကူေစ့ထည့္ၾကတယ္လို႔လဲေျပာပါတယ္။ ကူးကူး ကေတာ့ ကိုယ္ဘဲစားမွာမို႔ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။
အဟာရလဲရွိ၊ အရသာလဲ စိမ့္ေနတာမို႔ ျမန္မာ့အစားစာ တမ္းတမ္းစြဲ ျဖစ္မယ္ဆိုလဲ ျဖစ္ေလာက္ပါတယ္။ း)
(မုန္႔ၾကာစိ recipie ေပးတဲ့ ဦးေလးၾကီး kkmg ေက်းဇူးပါ)
အုန္းနို ့ေရာပါဘူးလား.. ကိုယ္သာ မခ်က္တက္တယ္ သူမ်ားခ်က္တာကို လာဂ်ီးမ်ားတာ ဟိဟိ
ReplyDeleteပါတယ္ ဟ ...မန္ ့ခ်င္ေဇာ နဲ ့ ရွမ္းသြားတယ္ အဟိ
ReplyDeleteကူးကူးတို ့လည္းလုပ္စားၾကည္ ့မယ္
ReplyDeleteေကာက္ညွင္းမွုန္ ့ေတာ့ဝယ္ရမယ္ ဆန္မွုန္ ့ေတာ့ရွိတယ္
မီးၿခစ္ရယ္ေခါက္ဆြဲပဲသြားေၾကာ္ပါဟယ္
ကိုကိုခ်စ္ကုိေနာက္တမ်ိဴးနွိပ္စက္အံုးမလို ့လား ဟိဟိ
ကူးေရ စားခ်င္စရာဘဲ အိမ္နားနီးရင္ လာေတာင္းစားပါတယ္ ဟဲဟဲ ။
ReplyDeleteအလုပ္မ်ားေနလို ့လစ္ၿပီ တာ့တာ
ေတာ္လိုက္တာ ကူးကူးရယ္
ReplyDeleteစားလုိ႔ေကာင္းမယ္႔ပုံပဲ :)
ReplyDeleteကူးးးးးးးးးးးးးးကူးးးးးးးစ္္ ္ ္ ္
ReplyDeleteမုန္ ့ၾကာေစ့စားဖူးဘူး
သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က လုပ္ေကြ်းခိုင္းဖူးတယ္သိလား
လုပ္တတ္ဖူးရယ္ေလ ခုေတာ့သိျပီ လုပ္ၾကည့္အံုးမွ
သူလည္းလာစားမယ္ထင္တာပဲ
ဒီပဲလြတ္စားခိုင္းရမယ္
ကူးကူးကေတာ္လိုက္တာ...
ReplyDeleteဒီလိုမုန္ ့ေတြလည္းလုပ္တတ္တာဘဲကိုး...
ေက်းဇူး..လုပ္စားၾကည့္အူန္းမယ္..ကူးကူးေရ..
ReplyDeleteမုန္႔ၾကာေစ့ကိုေတာင္..ဒီတစ္ခါျပန္မွ စားဖူးတာ..
ေပါက္
ေအာင္မေလး သြားရည္ေတြက်ကုန္ၿပီ... ဒုကၡပဲ...
ReplyDeleteေအာင္မေလး သြားရည္ေတြက်ကုန္ၿပီ... ဒုကၡပဲ...
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ
ReplyDelete