Skip to main content

ေကာ္ၿပန္႕ မလိပ္တလိပ္ေၾကာ္

ေကာ္ၿပန္႕ေၾကာ္လို႔ေခၚရင္ေကာင္းမလား၊ ေကာ္ေၾကမႊေၾကာ္လို႔ေခၚရမလားေတာ့မသိဘူး။
စားပြဲတိုင္းမွာအေခ်ာင္းေလးေတြေသသပ္သပ္ေလးလိပ္ေၾကာ္ထားတာေတြ႔တိုင္းသေဘာ
က်တာနဲ႔စမ္းၾကည့္မယ္ဆိုၿပီး ဒီမွာေတာ့ Lumpia လို႔ေခၚတယ္။ wrapper ..လိပ္တဲ့အရြက္
ေတြ၀ယ္လာၿပီး အစာပလာအတြက္ဆန္ၾကာဇံ၊ ေၿပာင္းဖူးနဲ႔မုန္လာဥနီေတြၿပင္ဆင္ေၾကာ္
ၿပီးေတာ့စလိပ္တာနဲ႔စတာ၊ ခြာရတာခက္လို႔ အပူေပးလဲမရ၊ေရဆြတ္လဲမရ၊ အားလံုးေပါက္
ၿပဲကုန္တာနဲ႔ေလးငါးရြက္ေပါင္းၿပီးတစ္လိပ္လုပ္လိုက္တာတစ္ထုပ္လံုးကိုအေၾကာ္ငါးေခ်ာင္း
ဘဲရပါတယ္။ အဲေလာက္ေတာ့ခက္မယ္မထင္ဘူး၊ နည္းလမ္းေတာ့ရွိမွာပါ။ ဆရာမၿပနည္း
မက်ဆိုသလို youtube မွာၾကည့္ေတာ့လြယ္လိုက္တာ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ
မယ့္မလွဘူးေလ။ အစားေသာက္မွာၿပင္ဆင္တာအေရးၾကီးတယ္မဟုတ္လားေနာ္။ ရုပ္
ဆိုးဆိုးၾကီးဆိုေတာ့သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်လွဘူး။ ေနာက္မွထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။



Comments

  1. ၾကာဇံေတြက အမ်ားၾကီးပါလား

    ReplyDelete
  2. ရီပါ..မမKOM ရီပါ.. း( ဟီးဟီး

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္တယ္စုဘူးအိမ္ေရ..
    မခန္႔မွန္းတတ္ေတာ့အမ်ားၾကီးၿဖစ္သြားတယ္။...
    နည္းနည္းေလးသာထည့္လိပ္ရတာေနာ္အမွန္ဆိုရင္..
    ခုေတာ့စားမကုန္..အလဟသၿဖစ္..း(

    ReplyDelete
  4. ခြာတာ လြယ္ခ်င္ရင္ လက္သုပ္ပဝါကုိ ေရစြတ္ ၿပီးေတာ့ ေရကုန္ေအာင္ညွစ္ၿပီး အေပၚမွာ အုပ္ထားပါ၊ တစ္ခ်ပ္ခ်င္းဆီယူၿပီး ျပန္အုပ္ထားပါ၊

    အမေတာ့ အစာကုိ အသားစင္းေကာလဲ ထည့္တယ္၊ သက္သတ္လြတ္ဆုိရင္ေတာ့ ေဂၚဖီနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ဥနီနဲ႔ ျခစ္ၿပီးထည့္ပါတယ္၊ က်စ္က်စ္လိပ္ရင္ မေပါက္ဘူး၊

    ReplyDelete
  5. Mae ေရ.. အုပ္ထားတယ္..ရဘူး..ခြာလို႔... မလုပ္တတ္လို႔ျဖစ္မွာ.. း(

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ