ေကာ္ၿပန္႕ေၾကာ္လို႔ေခၚရင္ေကာင္းမလား၊ ေကာ္ေၾကမႊေၾကာ္လို႔ေခၚရမလားေတာ့မသိဘူး။
စားပြဲတိုင္းမွာအေခ်ာင္းေလးေတြေသသပ္သပ္ေလးလိပ္ေၾကာ္ထားတာေတြ႔တိုင္းသေဘာ
က်တာနဲ႔စမ္းၾကည့္မယ္ဆိုၿပီး ဒီမွာေတာ့ Lumpia လို႔ေခၚတယ္။ wrapper ..လိပ္တဲ့အရြက္
ေတြ၀ယ္လာၿပီး အစာပလာအတြက္ဆန္ၾကာဇံ၊ ေၿပာင္းဖူးနဲ႔မုန္လာဥနီေတြၿပင္ဆင္ေၾကာ္
ၿပီးေတာ့စလိပ္တာနဲ႔စတာ၊ ခြာရတာခက္လို႔ အပူေပးလဲမရ၊ေရဆြတ္လဲမရ၊ အားလံုးေပါက္
ၿပဲကုန္တာနဲ႔ေလးငါးရြက္ေပါင္းၿပီးတစ္လိပ္လုပ္လိုက္တာတစ္ထုပ္လံုးကိုအေၾကာ္ငါးေခ်ာင္း
ဘဲရပါတယ္။ အဲေလာက္ေတာ့ခက္မယ္မထင္ဘူး၊ နည္းလမ္းေတာ့ရွိမွာပါ။ ဆရာမၿပနည္း
မက်ဆိုသလို youtube မွာၾကည့္ေတာ့လြယ္လိုက္တာ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ
မယ့္မလွဘူးေလ။ အစားေသာက္မွာၿပင္ဆင္တာအေရးၾကီးတယ္မဟုတ္လားေနာ္။ ရုပ္
ဆိုးဆိုးၾကီးဆိုေတာ့သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်လွဘူး။ ေနာက္မွထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။
စားပြဲတိုင္းမွာအေခ်ာင္းေလးေတြေသသပ္သပ္ေလးလိပ္ေၾကာ္ထားတာေတြ႔တိုင္းသေဘာ
က်တာနဲ႔စမ္းၾကည့္မယ္ဆိုၿပီး ဒီမွာေတာ့ Lumpia လို႔ေခၚတယ္။ wrapper ..လိပ္တဲ့အရြက္
ေတြ၀ယ္လာၿပီး အစာပလာအတြက္ဆန္ၾကာဇံ၊ ေၿပာင္းဖူးနဲ႔မုန္လာဥနီေတြၿပင္ဆင္ေၾကာ္
ၿပီးေတာ့စလိပ္တာနဲ႔စတာ၊ ခြာရတာခက္လို႔ အပူေပးလဲမရ၊ေရဆြတ္လဲမရ၊ အားလံုးေပါက္
ၿပဲကုန္တာနဲ႔ေလးငါးရြက္ေပါင္းၿပီးတစ္လိပ္လုပ္လိုက္တာတစ္ထုပ္လံုးကိုအေၾကာ္ငါးေခ်ာင္း
ဘဲရပါတယ္။ အဲေလာက္ေတာ့ခက္မယ္မထင္ဘူး၊ နည္းလမ္းေတာ့ရွိမွာပါ။ ဆရာမၿပနည္း
မက်ဆိုသလို youtube မွာၾကည့္ေတာ့လြယ္လိုက္တာ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ
မယ့္မလွဘူးေလ။ အစားေသာက္မွာၿပင္ဆင္တာအေရးၾကီးတယ္မဟုတ္လားေနာ္။ ရုပ္
ဆိုးဆိုးၾကီးဆိုေတာ့သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်လွဘူး။ ေနာက္မွထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။
အာ..ဟ.. :P
ReplyDeleteၾကာဇံေတြက အမ်ားၾကီးပါလား
ReplyDeleteရီပါ..မမKOM ရီပါ.. း( ဟီးဟီး
ReplyDeleteဟုတ္တယ္စုဘူးအိမ္ေရ..
ReplyDeleteမခန္႔မွန္းတတ္ေတာ့အမ်ားၾကီးၿဖစ္သြားတယ္။...
နည္းနည္းေလးသာထည့္လိပ္ရတာေနာ္အမွန္ဆိုရင္..
ခုေတာ့စားမကုန္..အလဟသၿဖစ္..း(
Seems Delicious :P
ReplyDeleteခြာတာ လြယ္ခ်င္ရင္ လက္သုပ္ပဝါကုိ ေရစြတ္ ၿပီးေတာ့ ေရကုန္ေအာင္ညွစ္ၿပီး အေပၚမွာ အုပ္ထားပါ၊ တစ္ခ်ပ္ခ်င္းဆီယူၿပီး ျပန္အုပ္ထားပါ၊
ReplyDeleteအမေတာ့ အစာကုိ အသားစင္းေကာလဲ ထည့္တယ္၊ သက္သတ္လြတ္ဆုိရင္ေတာ့ ေဂၚဖီနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ဥနီနဲ႔ ျခစ္ၿပီးထည့္ပါတယ္၊ က်စ္က်စ္လိပ္ရင္ မေပါက္ဘူး၊
Mae ေရ.. အုပ္ထားတယ္..ရဘူး..ခြာလို႔... မလုပ္တတ္လို႔ျဖစ္မွာ.. း(
ReplyDelete