Skip to main content

အင္း၀မွအႏုလက္ရာ


အင္း၀ေရာက္ေတာ့ ကၽြန္းနဲ႔ထြင္းထားတဲ့ပန္းအိုးပုံအရစ္ေလးေတြကိုေတြ႔ေတာ့လက္ေဆာင္ေပး
ဖို႕ေကာင္းတာနဲ႔၀ယ္ၿဖစ္ခဲ့တယ္။ ကၽြန္မအုတ္ေက်ာင္းေဆာင္ေပၚကဆင္းလာေတာ့ေရာင္းတဲ့သူ
ေတြကအဂၤလိပ္လိုေၿပာတယ္၊ မိတ္ တအိ(make teak) တဲ့။ ၁၅၀၀၀ တဲ့..ကၽြန္မကၿမန္မာလို႔ေၿပာ
ပါလို႕ေၿပာေတာ့..သူတို႔မွာဟာသ၀ိုင္းလိုအခ်င္းခ်င္း၀ိုင္းရီပီး ႏိုင္ငံၿခားသားထင္လို႔တဲ့။။
ကၽြန္မကေၿပာတယ္ ဆံပင္အေရာင္နီေၾကာင္ေၾကာင္၊အရပ္ရွည္ရွည္မို႔ႏိုင္ငံၿခားသားမထင္ပါနဲ႔။
မ်က္ႏွာကိုၾကည့္ပါၿမန္မာစစ္စစ္ပါလို႔။။ ဒီေနရာမွာေတာ့ၿမန္မာၿဖစ္ရတာကိုဂုဏ္ယူလိုက္စမ္းပါ
ေၿပာရမလို ဟာ..ၿမန္မာလား။...ဒါဆို ၄၅၀၀ နဲ႔ယူတဲ့။ ေကာင္းေရာ..
ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္အရမ္းကိုတန္ပါတယ္။ လက္နဲ႔ထြင္းတာမို႔လုပ္တဲ့သူဘယ္ေလာက္အခ်ိန္ၾကာယူထား
လဲဆိုတာရယ္၊ တဆင့္ေရာင္းသူေတြေနပူၾကဲၾကဲမွာသနပ္ခါးပါးကြက္ၾကားနဲ႔တစ္ေနကုန္ထေရာင္း
ေနတာရယ္။အဲဒါေတြေတြးၾကည့္ရင္ပိုၿပီးတန္ဖိုးရွိတယ္။ ကၽြန္မ၃ ခု၀ယ္လာၿပီးကၽြန္မဆရာေတြကို
လက္ေဆာင္ေပးေတာ..တစ္ေယာက္ဆို ဘယ္လိုမ်ားထြင္းသလဲဆိုၿပီးတစ္မိသားစုလံုးစားပြဲေပၚမွာ
တင္ၿပီးစဥ္းစားၾကသတဲ့။ ေနာက္တစ္ေယာက္ရဲ႔ meeting အခန္းအလည္မွာတင္ထားတာ၊ က်က္သ
ေရရွိေလၿခင္း.။။ ကၽြန္မတို႕ၿမန္မာ့အလွလက္ရာေတြအရမ္းကိုဂုဏ္ယူဖို႔ေကာင္းပါတယ္ေနာ္။

Comments

  1. တို ့အရင္ လာဖတ္တာေနာ္ :)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ
    ကူးကူးကေတာ့ လည္ျဖစ္တယ္..
    ေပါက္ကေတာ့ တကယ့္ကိုအိမ္ျပန္တာသက္သက္ပဲ..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။