Skip to main content

သစ္တိုသီးရာသီ

သစ္တိုသီးရာသီ ေရာက္လာပါပီ။ ကၽြန္မေနတဲ့ျခံထဲမွာသစ္တိုသီးပင္ေတြအမ်ားၾကီးရွိတယ္။ မိုးမိျပီးတဲ့သစ္တိုသီးေတြကခ်ိဳတယ္။ ခ်ိဳတယ္ဆိုေပမယ့္ခ်ိဳခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလးပါ။ အပင္ရဲ႕အရြက္ကိုၾကည့္ရတယ္၊ အရြက္မွာ အဖုထစ္ေတြနဲ႔ အသားပိုေတြတက္ ေနတဲ့အရြက္ေတြရွိတဲ့အပင္ဆိုရင္အသီးကပိုခ်ိဳတယ္။
ဒီေန႔လဲ အေညာင္းေျပလမ္းေလွ်ာက္ရင္းနဲ႔ သစ္တိုသီးပင္ေအာက္ကိုေရာက္သြားတယ္။ အသီးေတြမ်ားၾကီးဘဲ။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတာ့မမွည့္ေသးဘူး။ မွည့္ပီးေၾကြက်ေနတဲ့အသီးေတြကစားလို႔ရပီ။ ျမက္ခင္းေပၚထိုင္ပီး အသီးေတြခြာစား တာ ဗိုက္က ကြီကြီ ေအာ္ေတာ့မွရပ္ေတာ့တယ္။ အပင္ေပၚကအသီးတစ္လံုးခူးစားၾကည့္တာ ခ်ဥ္စုပ္.. အခ်ဥ္ၾကိဳက္ တဲ့ ကၽြန္မေတာင္ ပါးက်ိန္းတယ္။
သစ္တိုသီးကိုအခြံႏႊာၿပီး အထဲကအႏွစ္ေတြမပါ၊ အသားဖတ္ေတြခ်ည္းငပိခ်က္ ခ်က္စားရင္ေကာင္းသလို၊ ဒီကစားေသာက္ဆိုင္တစ္ခ်ိဳ႕မွာေတာ့ အုန္းႏို႔နဲ႔ အခ်ိဳခ်က္ၾကတယ္။ super market မွာလဲ အသီးေရာင္းတဲ့ section မွာအခိ်န္မေရြး၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကူးကူးက ေတာ့အလကားရတဲ့အသီးမို႔ မ၀ယ္စားပါဘူး. ေၾကြက်ေနတာကိုဘဲသြားေကာက္စားပါတယ္။ ျခံထဲမွာ ကေလးလဲမရွိဘူး၊ အဲဒီအသီးကို တစ္ကူးတစ္က လာေကာက္စားေနၾကတဲ့သူလဲမရွိတာမို႔.. း)


Comments

  1. ခုမွ မန္႔ရမဲ႔ေနရာေတြ႔တယ္။ တစ္ခါမွ မစားဖူးလို႕ သစ္တိုသီး လာစားသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. တခါမွမစားဖူးဘူး... နာမည္ၾကားဘူးေပမဲ႔ သစ္ေတာ္သီးနဲ႔မွားေနတယ္...

    ReplyDelete
  3. သစ္တိုသီးမစားဖူးဘူး။ ခုမွ ဓါတ္ပံုေလးၾကည့္ၿပီး စဥ္းစားေနရတယ္ :)

    ReplyDelete
  4. ကူကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
    သစ္တိုသီးမစားဖူးဘူး
    စားခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  5. သစ္တိုသီးတစ္ခါမွမစားဖူးဘူး
    စားခ်င္လိုက္တာ အရမ္းဘဲ.

    ReplyDelete
  6. သစ္တို သီး ေရာ သစ္တိုသီး ငပိခ်က္ ေရာ စားဖူးတယ္..
    ၾကိုက္တယ္...ကူး ကိုင္ထားတာ ေလာက္ ေတာ့ မၾကီးဘူး..သိပ္မစားနဲ့ ခ်မ္းပီးမယ္.

    ReplyDelete
  7. သစ္တိုသီးငပိခ်က္က သိပ္ေကာင္းတယ္လို႕ ၾကားဖူးတယ္... သစ္တိုသီးကိုေတာ့ အျပင္မွာတစ္ခါမွ မစားဖူး မျမင္ဖူးပါ။

    ReplyDelete
  8. သစ္တုိသီး ငါးပိခ်က္ေတာ႔ စားဖူးဘူး ကူးကူးေရ။

    ReplyDelete
  9. သစ္တိုသီးငပိခ်က္ကို သတိရသြားျပီ

    ဒီမွာ၀ယ္လို႔ မရဘူးကြယ္...။

    ReplyDelete
  10. အခုမ်ိဳးရာသီမွာ
    သစ္တိုသီးကို ငစင္ရိုင္းနဲ့
    ဟင္းခ်က္ရင္ရွယ္ပဲဗ်ာ
    အိမ္ကိုေတာင္လြမ္းလာျပီ...

    ReplyDelete
  11. သစ္တိုသီး...အသီးေလးေတၢက လွတယ္ေနာ္..
    ငပိခ်က္ေတာ့ ျမည္းစမ္းၾကည့္ခ်င္မိပါရဲ႕...
    ေပ်ာ္ပါေစ

    ReplyDelete
  12. ေတာင္ေပၚေနတုန္းက မအယ္တို ့အိမ္မွာလည္း သစ္တိုသီးပင္ရွိတယ္။

    ခ်ိဳတယ္။ သူ ့ကို ငပိက်က္လည္းခ်က္တယ္။ သရက္သီးငပိက်က္လို အရသာေလး။
    ၀က္သားနဲ ့လည္းခ်က္တယ္။ အအီေၿပတာေပါ့။

    တခ်ိန္လံုးေႀကြက်ေနတာပဲ။ လိုက္သိမ္းရတာေတာင္ ေမာတယ္။

    မအယ္

    ReplyDelete
  13. သစ္တိုသီးကို english လိုသိခ်င္ပါတယ္ခင္ဗ်ုာ... :)

    ReplyDelete
  14. သစ္တိုသီး English လို Wild Mangosteen လို႔လဲေခၚၾကပါတယ္။

    ReplyDelete
  15. သစ္တိုုသီးအရမ္းၾကိဳက္။ ကူးေနရာေလးကမိုုက္တယ္ကြာ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4