ကန္ဇြန္းမတ္တပ္ေၾကာ္- ေက်ာင္းတုန္းကတစ္ခန္းထဲအတူေန၊ထမင္းအတူစားခဲ့တဲ့သူငယ္ခ်င္းကို
သတိတရေၾကာ္စားၿဖစ္တယ္။ အမွန္ကေတာ့ကန္ဇြန္းပလိန္းေၾကာ္ပါဘဲ။ အရင္ကေတာ့အရိုးတံကို
ညီညီအကုန္ခ်ိဳးၿပီးအရင္းပိုင္းအဖ်ားပိုင္းဒယ္အိုးထဲညီညီေလးၿဖစ္ေအာင္ေၾကာ္တာပါ။ အခုေနာက္
ပိုင္းေတာ့ေတာင္ကီေၾကာက္လို႔အလယ္ကေနထက္၀က္ခြဲၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲေတာ့
မသိေပမယ့္ရိုးရိုးအတိုေလးေတြၿဖတ္ပီးေၾကာ္တာထက္အရသာရိွတာေတာ့အမွန္ပါဘဲ။ ကၽြန္မမာမီ
ကေတာ့ငပ်င္းေၾကာ္နည္းလို႔ေၿပာပါတယ္။
ဆားေပါ့ငါးေၿခာက္ေလးႏွစ္ေကာင္းေၾကာ္ၿပီး ကညြတ္ေလးေတြကိုဆီနဲနဲနဲ႔လံုးထားတာပါ။ အၿပဳတ္
သေဘာလဲဟုတ္သလိုကညြတ္ရဲ႔ခ်ိဳခ်ိဳအရသာေလးကငါးေၿခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔အရမ္းလိုက္ဖတ္ပါတယ္
သတိတရေၾကာ္စားၿဖစ္တယ္။ အမွန္ကေတာ့ကန္ဇြန္းပလိန္းေၾကာ္ပါဘဲ။ အရင္ကေတာ့အရိုးတံကို
ညီညီအကုန္ခ်ိဳးၿပီးအရင္းပိုင္းအဖ်ားပိုင္းဒယ္အိုးထဲညီညီေလးၿဖစ္ေအာင္ေၾကာ္တာပါ။ အခုေနာက္
ပိုင္းေတာ့ေတာင္ကီေၾကာက္လို႔အလယ္ကေနထက္၀က္ခြဲၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲေတာ့
မသိေပမယ့္ရိုးရိုးအတိုေလးေတြၿဖတ္ပီးေၾကာ္တာထက္အရသာရိွတာေတာ့အမွန္ပါဘဲ။ ကၽြန္မမာမီ
ကေတာ့ငပ်င္းေၾကာ္နည္းလို႔ေၿပာပါတယ္။
ဆားေပါ့ငါးေၿခာက္ေလးႏွစ္ေကာင္းေၾကာ္ၿပီး ကညြတ္ေလးေတြကိုဆီနဲနဲနဲ႔လံုးထားတာပါ။ အၿပဳတ္
သေဘာလဲဟုတ္သလိုကညြတ္ရဲ႔ခ်ိဳခ်ိဳအရသာေလးကငါးေၿခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔အရမ္းလိုက္ဖတ္ပါတယ္
မတ္တပ္ပဲရပ္ရပ္၊ ဒူးပဲေထာက္ေထာက္၊ ထိုင္ၿပီးေတာ့ေၾကာ္ေၾကာ္ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ကေတာ့ လာထား ပြဲၾကီးၾကီး။ ဘယ္လို ့ေၾကာင့္ မတ္တပ္ေၾကာ္လို ့ ကင္ပြန္းတပ္ရတာတုန္းဗ်။
ReplyDelete