ပဲၾကီးႏွပ္စားရေအာင္။ ကၽြန္မေန႔လည္ထမင္းစားၿပန္ခ်ိန္ ၁၂နာရီဆိုထမင္းအၿမန္တည္ပီး
မိနစ္၃၀ ဆိုက်က္ေလာက္တဲ့အၿမန္ဟင္းေတြသာခ်က္စားေလ့ရွိတာမို႔ ဒီေန႔လဲပဲၾကီးေစ့
လို႔ေခၚမလား၊ ေထာပတ္ပဲလို႔ေခၚလားေတာ့အေသခ်ာမသိဘူး။ အခြံႏုႏုေလးေတြမို႔မႏႊာ
ဘဲေရာခ်က္လိုက္ပါတယ္။
ပဲၾကီးေစ့ - ၁ ထုပ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းပီးသား
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းအနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး
ငါးငံၿပာရည္
ဆီပူမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာကိုဆီသတ္၊ မီးေအးေအးနဲ႔ၾကက္သြန္မၾကြပ္ခင္
မွာပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ေလးေတြပါထပ္ထည့္ၿပီးနဲနဲေမႊၿပီးတာနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးစိတ္ထား
တာကိုထည့္၊ငါးငံၿပာရည္ထည့္ၿပီးပဲပါေရာထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မီးေအးေအး
နဲ႕ေရလိုရင္လိုသေလာက္အနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးပဲႏူးေလာက္ၿပီးေရလဲခန္းၿပီဆိုရင္ေတာ့
အေပ့ါငံၿမည္းၿပီးအဆင္သင့္စားလို႔ရပါၿပီး။ ႏူးညံ့ၿပီးစိမ့္ေနတဲ့ပဲၾကီးႏွပ္၊ေတာ္ေတာ့ကိုစား
လို႔ေကာင္းပါတယ္။
မိနစ္၃၀ ဆိုက်က္ေလာက္တဲ့အၿမန္ဟင္းေတြသာခ်က္စားေလ့ရွိတာမို႔ ဒီေန႔လဲပဲၾကီးေစ့
လို႔ေခၚမလား၊ ေထာပတ္ပဲလို႔ေခၚလားေတာ့အေသခ်ာမသိဘူး။ အခြံႏုႏုေလးေတြမို႔မႏႊာ
ဘဲေရာခ်က္လိုက္ပါတယ္။
ပဲၾကီးေစ့ - ၁ ထုပ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းပီးသား
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းအနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး
ငါးငံၿပာရည္
ဆီပူမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာကိုဆီသတ္၊ မီးေအးေအးနဲ႔ၾကက္သြန္မၾကြပ္ခင္
မွာပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ေလးေတြပါထပ္ထည့္ၿပီးနဲနဲေမႊၿပီးတာနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးစိတ္ထား
တာကိုထည့္၊ငါးငံၿပာရည္ထည့္ၿပီးပဲပါေရာထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မီးေအးေအး
နဲ႕ေရလိုရင္လိုသေလာက္အနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးပဲႏူးေလာက္ၿပီးေရလဲခန္းၿပီဆိုရင္ေတာ့
အေပ့ါငံၿမည္းၿပီးအဆင္သင့္စားလို႔ရပါၿပီး။ ႏူးညံ့ၿပီးစိမ့္ေနတဲ့ပဲၾကီးႏွပ္၊ေတာ္ေတာ့ကိုစား
လို႔ေကာင္းပါတယ္။
အဲဒါ ပဲလိပ္ျပာ လို႔ေခၚပါတယ္။ ႐ွမ္းျပည္ကလာတာ။
ReplyDelete