အရင္အပတ္ေရာက္ကတည္းကအခါးစားခ်င္တာေစ်းမသြားႏိုင္ေသးေတာ့စိတ္ကိုခဏထိမ္းထားရ
တယ္။ အခါးရြက္၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကလဲေစ်းေန႔ေတြမွာသာေစ်းမွာ၀ယ္လို႔ရတယ္။ supermarket
ေတြမွာမေရာင္းဘူး။ ဒီေန႔မနက္ေတာ့ေစ်းထဲသြားၿပီးအရြက္ေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား၀ယ္ခဲ့တယ္။
အရင္အပတ္ကေသြးတက္ေနေတာ့အၿမင္ေတြေ၀၀ါးေနတာအရြက္ေတြဘဲၿပဳပ္စားၿဖစ္ေတာ့အရြက္
မပါရင္မစားတတ္ေအာင္အရသာေတြ႔ေနပီ။ အရင္ကေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကိုဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္
ေပမယ့္ http://loveluvv.blogspot.com/2008/11/blog-post_1527.html ဒီေန႔ေတာ့ ပဲနီေလး
ဟင္းရည္ခ်က္ပီးသားမို႔အရဲစြန္႔ေၾကာ္စားၿဖစ္တယ္။ ၾကက္သြန္ကိုေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အနီဥ ေသေသးေလးေတြ (ပံုတြင္ရႈ)မ်ားမ်ားသံုးေၾကာ္တယ္။ ခ်ိဳတာအရမ္းဘဲေကာင္းလဲေကာင္းတယ္။
ၾကက္သြန္နီ ဥကိုလွီးပီးဆီပူထဲထည့္၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ေခၽြထားတာကိုထည့္ဆားနဲနဲ၊အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲ
ထည့္ၿပီး အရြက္မႏြမ္းခင္မွာၾကက္ဥေဖာက္ထည့္လိုက္ၿပီးေမႊရင္းနဲ႔က်က္ေလာက္တဲ့အခါၾကက္ဥ
အသားေလးေတြကၾကက္ဟင္းခါးရြက္ေလးေတြငံုထားသလိုၿဖစ္ၿပီးစားလိုက္ရင္ခါးသက္သက္စိမ့္
့ၿပီးအားလံုးၾကိဳက္မယ့့္အရသာေလးပါ။ ေနာက္လဲခဏခဏေၾကာ္စားၿဖစ္မွာက်ိန္းေသတယ္။
တယ္။ အခါးရြက္၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကလဲေစ်းေန႔ေတြမွာသာေစ်းမွာ၀ယ္လို႔ရတယ္။ supermarket
ေတြမွာမေရာင္းဘူး။ ဒီေန႔မနက္ေတာ့ေစ်းထဲသြားၿပီးအရြက္ေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား၀ယ္ခဲ့တယ္။
အရင္အပတ္ကေသြးတက္ေနေတာ့အၿမင္ေတြေ၀၀ါးေနတာအရြက္ေတြဘဲၿပဳပ္စားၿဖစ္ေတာ့အရြက္
မပါရင္မစားတတ္ေအာင္အရသာေတြ႔ေနပီ။ အရင္ကေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကိုဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္
ေပမယ့္ http://loveluvv.blogspot.com/2008/11/blog-post_1527.html ဒီေန႔ေတာ့ ပဲနီေလး
ဟင္းရည္ခ်က္ပီးသားမို႔အရဲစြန္႔ေၾကာ္စားၿဖစ္တယ္။ ၾကက္သြန္ကိုေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အနီဥ ေသေသးေလးေတြ (ပံုတြင္ရႈ)မ်ားမ်ားသံုးေၾကာ္တယ္။ ခ်ိဳတာအရမ္းဘဲေကာင္းလဲေကာင္းတယ္။
ၾကက္သြန္နီ ဥကိုလွီးပီးဆီပူထဲထည့္၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ေခၽြထားတာကိုထည့္ဆားနဲနဲ၊အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲ
ထည့္ၿပီး အရြက္မႏြမ္းခင္မွာၾကက္ဥေဖာက္ထည့္လိုက္ၿပီးေမႊရင္းနဲ႔က်က္ေလာက္တဲ့အခါၾကက္ဥ
အသားေလးေတြကၾကက္ဟင္းခါးရြက္ေလးေတြငံုထားသလိုၿဖစ္ၿပီးစားလိုက္ရင္ခါးသက္သက္စိမ့္
့ၿပီးအားလံုးၾကိဳက္မယ့့္အရသာေလးပါ။ ေနာက္လဲခဏခဏေၾကာ္စားၿဖစ္မွာက်ိန္းေသတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကိုေၾကာ္မစားဖူးဘူး။ေက်းဇူးေနာ္
ReplyDeleteၿမင္ေတာင္မၿမင္ဘူးဘူး
ReplyDelete