ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ရေအာင္။
အုန္းသီးႏုႏု ၿခစ္ပီးသားအနည္းငယ္
ပန္းသီးနီ တစ္လံုး
ဂ်ယ္လီအနီတံုးေလးေတြ
ႏို႔ဆီနဲ႔သၾကား
ပထမဦးဆံုးႏို႔ဆီနဲ႔သၾကားကုိေရေႏြးနဲ႔အရင္ေဖ်ာ္ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့အသင့္ၿပင္ထားတဲ့
ပန္းသီးအတံုးေသးေသးေလးေတြ၊ အုန္းသီးဖတ္ႏုႏုေလးေတြနဲ႔ဂ်ယ္လီအနီတံုးေလးေတြ
ကိုေရာထည့္ေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္လဲလြယ္တယ္။ ဧည့္သည့္ေတြလာရင္လဲရိုးရိုးေဖ်ာ္ရည္
ေတြထက္ပိုၿပီးလွတပတေလးလဲအရသာရွိရွိဧည့္ခံလို႔ရတယ္။ ေဖ်ာ္ထားၿပီးေရခဲေသတၱာထဲ
ထည့္ထားလိုက္ရံုပါဘဲ။ ေအးေအးေလးနဲ႔အုန္းသီးဖတ္၊ပန္းသီးဖတ္ေလးေတြနဲ႔အရမ္းေသာက္
လို႔ေကာင္းပါတယ္။ နဲနဲေလးခ်င္ရင္ေတာ့ဆားနဲနဲထည့္လိုက္ရံုဘဲ။ ကၽြန္မလဲဒါပထမဦးဆံုး
လုပ္ဖူးတာပါ။ သူမ်ားအိမ္မွာေတာ့ခဏခဏေသာက္ဖူးပါတယ္။
အုန္းသီးႏုႏု ၿခစ္ပီးသားအနည္းငယ္
ပန္းသီးနီ တစ္လံုး
ဂ်ယ္လီအနီတံုးေလးေတြ
ႏို႔ဆီနဲ႔သၾကား
ပထမဦးဆံုးႏို႔ဆီနဲ႔သၾကားကုိေရေႏြးနဲ႔အရင္ေဖ်ာ္ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့အသင့္ၿပင္ထားတဲ့
ပန္းသီးအတံုးေသးေသးေလးေတြ၊ အုန္းသီးဖတ္ႏုႏုေလးေတြနဲ႔ဂ်ယ္လီအနီတံုးေလးေတြ
ကိုေရာထည့္ေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္လဲလြယ္တယ္။ ဧည့္သည့္ေတြလာရင္လဲရိုးရိုးေဖ်ာ္ရည္
ေတြထက္ပိုၿပီးလွတပတေလးလဲအရသာရွိရွိဧည့္ခံလို႔ရတယ္။ ေဖ်ာ္ထားၿပီးေရခဲေသတၱာထဲ
ထည့္ထားလိုက္ရံုပါဘဲ။ ေအးေအးေလးနဲ႔အုန္းသီးဖတ္၊ပန္းသီးဖတ္ေလးေတြနဲ႔အရမ္းေသာက္
လို႔ေကာင္းပါတယ္။ နဲနဲေလးခ်င္ရင္ေတာ့ဆားနဲနဲထည့္လိုက္ရံုဘဲ။ ကၽြန္မလဲဒါပထမဦးဆံုး
လုပ္ဖူးတာပါ။ သူမ်ားအိမ္မွာေတာ့ခဏခဏေသာက္ဖူးပါတယ္။
ေသာက္ခ်င္စရာေလး
ReplyDeleteေကာင္းပါေလ႕
ReplyDeleteအုန္းသီေဖ်ာ္ရည္ ဗ်ူးဝယ္ေသာက္ၿပီး ပန္းသီးကိုက္စားလုိက္တယ္။
ReplyDeleteေအးေရာ
ReplyDelete