Pages

Saturday, November 15, 2008

ၾကက္ဟင္းခါးရြက္၊ငါးေၿခာက္၊အုန္းႏုရည္

ဒီေန႕ဆိုရင္ေစ်းေန႔ေပါ့။ ေစ်းသြားမယ္စိတ္ကူးထားေပမယ့္အိပ္ရာႏိုးေတာ့ မနက္ ၁၀ နာရီ
ရွိေနပီ။ ဒါနဲ႕ေစ်းကိုလမ္းေလွ်ာက္သြားၿပီး ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကေသြးအရမ္းတက္ထားေတာ့ ၾကက္
ဟင္းခါးရြက္ကိုဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္မယ္စိတ္ကူးထားတာ၊ ဒီေန႔ေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္
ေတြ႔တာနဲ႔၀ယ္လာခဲ့တယ္။ အေရးထဲမွာ ဆားမပါငါးေၿခာက္ေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔၀ယ္လာ
ေသးတယ္။ ငါးေၿခာက္ဆိုတာဆားငံမွငါးေၿခာက္ၿဖစ္ေပမယ့္ေသြးတိုးရွိတဲ့သူအတြက္ေတာ့စား
ခ်င္လြန္းေတာ့ေက်နပ္ရံုေလာက္ေပါ့။ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကိုေခၽြထားၿပီး
ဂ်ဳံမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း (၂)ဇြန္း
ငါးၿပဳတ္ နဲနဲ
Knorr ၾကက္သားခဲတစ္၀က္
ဂ်ဳံမႈန္႔ကိုအေရေဖ်ာ္ၿပီးအိုးထဲမွာတင္လိုက္ပါတယ္။ ေတာ္ေတာ္ေလးပြက္ပြက္ဆူေနမွ ၾကက္သြန္
ၿဖဴနီေထာင္းထားတာထည့္၊ ဆားနဲနဲထည့္ ငါးၿပဳတ္ထားတာကိုေခ်ၿပီးထည့္၊ ၾကက္သားခဲတစ္
၀က္ကိုထည့္ ၿပီးမွ ၾကက္ဟင္းခါးအရြက္ေတြကိုထည့္ အၾကာၾကီးထပ္တည္စရာမလိုေတာ့ဘူး။
ေသာက္လို႔ရပီ။ ေကာင္းမွေကာင္း၊ ခါးခါးေလး... ခါးသက္သက္ေလး... း)
ငါးေၿခာက္ကိုေရထပ္ေဆးၿပီးေၾကာ္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးေၿခာက္အေတာင့္ေလးေတြပါေရာၿပီး
ကိုက္စားလို႔ရေအာင္ငါးေၿခာက္ေၾကာ္တဲ့ဆီနဲ႔ဘဲေၾကာ္လိုက္တယ္။ အဲဒီငရုတ္သီးေၿခာက္ေတြ
ကေရႊ၊ ဒီမွာ ကုလားဆိုင္ကိုတစ္ကူးတစ္ကသြား၀ယ္ရတယ္။ ရွားမွရွား.. ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္
လုပ္လဲမေကာင္းဘူးေလ ေနမွမပူတာ။
ကၽြန္းဆိုေတာ့အုန္းသီးကေပါမွေပါ။ ေပါတယ္ဆိုတာအုန္းသီး၊ ေစ်းကေတာ့ေပါပါဘူး။ ေရႊ၀ါ
ေရာင္အုန္းနီနီေလးေတြလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေသာက္ဖို႔၀ယ္လာေသးတယ္။ ခုေတာ့ဗိုက္
တင္းပီ။ အြန္လိုင္းမွာလဲရန္လိုက္ၿဖစ္လို႔၀ပီ။ ၿပန္အိပ္ေတာ့မယ္။

4 Comments:

sin dan lar said...

ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ဟင္းခ်ိဳက အေငြ႕ေထာင္းေထာင္းနဲ့ပါလား.. အရြက္ဦးစားေပး..ပန္းကန္မပါေတာ့ဘူးေပါ့..
ထမင္းအရင္သြားစားလိုက္ဦးမယ္။ ၾကည့္ရင္းဗိုက္ဆာလာၿပီ

khin oo may said...

ေသြးက်ခ်င္လုိ႕ ၿကက္ဟင္းခါးရြက္စားၿပီး ငါးေၿခာက္ေၿက္စားတယ္။ :P

စႏၵကူးေမ said...

မမ kom ေရ.. ငါးေျခာက္က ဆားနဲနဲမွမပါပါဘူး.. ကူးငါးေျခာက္အရမ္းၾကိဳက္လို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္ကလုပ္ထားေပးတာပါ... ဆားလံုး၀နီးပါးကိုမပါတာပါ..

Ye said...

I like this blog.Your blog is very interesting.

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger