Skip to main content

ပဲ စားရင္..

ပဲစားရင္အားရွိတယ္တဲ့.. ပဲဟင္းကအသားဟင္းလိုဘဲပရိုတင္းဓာတ္ရတယ္လို႔ငယ္ငယ္
တည္းကလူၾကီးသူမေတြေရာ၊ ဆရာဆရာမေတြေရာေၿပာတာၾကားေနရတယ္။ ကၽြန္မ
တို႔ေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္ကေတာ့ ငယ္ငယ္ထည္းကပဲကိုမရိုးႏိုင္ေအာင္၊ပဲေပါင္းစံုကို
စားေနရတာပါ။ ပါးပါးကအိမ္ကထမင္း၀ိုင္းမွာပဲမပါရင္ထမင္း၀ိုင္းမၿပည့္စံုသလိုမရရေအာင္
ပဲကိုပါေအာင္ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကအစားမ်ားတာ ပဲနီေလး၊ (ခ်က္ရတာၿမန္တယ္)
ၿပီးေတာ့တစ္ပတ္တစ္ခါရံုးပိတ္ရက္ေတြဆိုရင္ကုလားပဲကိုအိုးၾကီးနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီး weekendsအထူး
ရွယ္ပဲကုလားဟင္းေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ေႏြေန႔လည္ခင္းေတြမွာေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ဆင္ေခါင္းပဲၿပဳပ္
သုတ္၊ ပဲကတီပါသုပ္၊ ဗိုကိတ္ပဲ၊ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ပဲဆင္းငံု။ ေရးရင္နဲ႔ေတာင္ဗိုက္
ဆာလာၿပီ။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ပဲလံုး၀မစားခ်င္ပါဘူး။ ပါးပါးကထမင္း၀ိုင္းမွာထိုင္တာနဲ႔ ဘာ
ဟင္းမွပန္းကန္ထဲမထည့္ခ်င္ ပဲေတြကိုခြဲတန္းခ်ပီးေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္လံုးကိုထည့္ေပးပါ
တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ငိုတဲ့ေန႔ေတြငို၊ မစားဘဲဆႏၵၿပတဲ့ေန႔လဲရွိ၊ ေနာက္ဆံုးေတာ့ပဲမပါရင္
မစားတတ္သလိုၿဖစ္သြားတယ္။ ပဲရဲ႕ေကာင္းၾကိဳးလားဆိုးၾကိဳးလားေတာ့မသိ ကၽြန္မနဲ႔ေမာင္
ေလးကအရမ္းကိုထြားအရပ္ရွည္ၿပီး၊ ညီမေလးကေတာ့ပုေပမယ့္ေတာ္ေတာ္ပဲမ်ားပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ဗိုကိတ္ပဲအၿခမ္းေလးေတြကိုအထုတ္ေလးေတြနဲ႔စေရာင္းေနပီ။ အရင္ကဆိုindian
ဆိုင္မွာတစ္ကူးတစ္ကသြား၀ယ္ရတယ္။ ပဲကိုေတာ့စိမ္ထားၿပီးႏူးေအာင္ၿပဳပ္ထားရပါမယ္။
ဗိုကိတ္ပဲ
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီနဲနဲထည့္ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ဆီ
သတ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ နႏြင္းနဲနဲထည့္ၿပီး၊ ၿပဳပ္ထားတဲ့ပဲမ်ားကိုေလာင္းထည့္ၿပီးပြက္ပြက္
ဆူေအာင္ထပ္တည္ၿပီးအားလံုးသမၿပီးတစ္သားတည္းၿဖစ္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ နံနံပင္ကို
လွီးၿပီးထည့္ေမႊပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြလဲပံုမပ်က္၊ ၾကက္သြန္နီေလးေတြလဲအ
စင္းလိုက္နဲ႔နံနံပင္ေလးစိမ္းစိမ္းေလးၿမင္ေနရတဲ့အခ်ိန္မွာဘဲခ်က္ၿပဳတ္တာရပ္လို႔ရပါၿပီ။
ပဲကက်က္ၿပီးသားမဟုတ္လားေနာ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္။

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...