Pages

Thursday, November 13, 2008

ေကာက္ညွင္းဌက္ေပ်ာဖုတ္

မေန႔ညကနယ္စပ္မွာေနတဲ့သူငယ္ခ်င္းကိုဖုန္းဆက္ေတာ့.. ဘာလုပ္ေနလဲလို႔ကၽြန္မေမး
ေတာ့ေကာက္ညွင္းထုပ္ထားစားေနတယ္တဲ့။ သူေၿပာမွဟုတ္သားဘဲ ငါလဲအဲဒါစားခ်င္
ေနတာလို႔။ ဒါေပမယ့္ေကာက္ညွင္းထုပ္ဆိုတာအထမ္းသည္ဆီက၀ယ္စားဖူးရံုကလြဲလို႔
ဘယ္ကဘယ္လိုစၿပီးလုပ္ရမလဲမွမသိတာ။ ေကာက္ညွင္းဆန္ပါတာေတာ့ေသခ်ာတယ္။
ၿပီးေတာ့ငွက္ေပ်ာသီး။ ပဲနဲ႔ထုပ္တဲ့ေကာက္ညွင္းထုပ္နဲ႔အုန္းသီးနဲ႔ဟာကိုေတာ့ကၽြန္မ
မၾကိဳက္လို႔တစ္ခါမွမစားဘူး။ ဌက္ေပ်ာသီးအထဲမွာနီနီေလးနဲ႔ေကာက္ညွင္းထုပ္ကို
ေတာ့အရမ္းၾကိဳက္၊ အေသၾကိဳက္။ အိမ္ကလွမ္းမွာလို႔မရတဲ့အရာဆိုေတာ့ကိုယ့္ဘာ
သာကိုယ္ဘဲလက္တည့္စမ္းဖို႔အၾကံထုတ္ရေတာ့တယ္။ ဒီမွာကခက္တာေကာက္ညွင္း
ဆန္စစ္စစ္မရွိဘူး။ ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္တူတာေလးစားရလဲမဆိုးဘူးေလ..အဲဒါနဲ႔ glutinous
rice တစ္ထုပ္၀ယ္၊ ဌက္ေပ်ာသီးကလဲဖီးၾကမ္းဘဲရွိတာမို႔အဲဒါေလးေတြနဲ႔ဘဲ။ ဌက္ေပ်ာ
ရြက္ကိုတစ္ၿခံလံုးပတ္ရွာရေသးတယ္။ ေတြ႔ေတာ့လဲအပင္ကေသးေသးေတြ၊ အရြက္
ေတြအကုန္ခုတ္လာခဲ့တယ္။ ၿခံၿပင္မွာေတာ့ဌက္ေပ်ာပင္ေတြအမ်ားၾကီးပါ၊ သြားခုတ္
ရမွာရွက္လို႔။ ရွိတာမွဒီၿခံေနထဲမွာေနတာ ၿမန္မာဆိုလို႔တစ္ေယာက္တည္း၊ ဒီၿမန္မာမ
ဘာစိတ္ကူးေပါက္လို႔အရြက္ေတြလိုက္ခုတ္ေနလဲဆိုပီးေမးရင္ေၿဖရတာရွည္တယ္။
ေကာက္ညွင္းကိုေရစိမ္၊ ဆားနဲနဲသၾကားနဲနဲထည့္နယ္ထားၿပီး ဌက္ေပ်ာရြကိုေရေဆး
ထုပ္ေတာ့မယ္ေပါ့၊ အဲဒီအထိကဟုတ္ေနတာဘဲ ကိုယ့္ကိုကိုယ္၀ါရင့္စားဖိုမွဴးလို႔ထင္
လာမိေသးတယ္။ တစ္ကယ္စထုပ္ေတာ့ဌက္ေပ်ာရြက္ကက်ိဳး၊ ေပါက္ၿပီးဆန္ေတြက
ထြက္ခ်ည္လို႔လဲမရ၊ အၾကိမ္ၾကိမ္ၾကိဳးစားလဲမေအာင္ၿမင္တဲ့အဆံုး၊ မထူးေတာ့ပါဘူး
ဆိုၿပီး ဖုတ္တဲ့ခြက္အၿပားထဲမွာေအာက္ေၿခတစ္ထပ္ ေၾကြစကၠဴ foil ခံၿပီးေတာ့ ဌက္
ေပ်ာရြက္ေတြကိုခင္းလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ေကာက္ညွင္းဆန္၊ ဌက္ေပ်ာသီး၊ သၾကား
ဆားနဲနဲ နဲ႔ သီဟိုေစ့ကိုပါအကုန္ေရာသမေမႊၿပီးခင္းထည့္လိုက္တယ္။ ဌက္ေပ်ာရြက္
အေပၚကထပ္အုပ္ၿပီး ေၾကြစကၠဴ foil ကိုအေပၚကအပီးသတ္လံုေအာင္ပိတ္လိုက္
တယ္။ ဆန္နယ္တုန္းကထြက္လာတဲ့ေရနဲနဲကိုပါေရာထည့္ထားတယ္။ ၿပီးတာနဲ႔
ovan ထဲထည့္ၿပီး 180 ေလာက္နဲ႔ တစ္နာရီေလာက္ဖုတ္ထားလိုက္တာ၊ ၿပီးတာနဲ႔
ထုတ္ၾကည့္လိုက္ေတာ့... ေတြလား... အရမ္းေတာ့မစီးဘူး၊ ဒါေပမယ့္ ဌက္ေပ်ာ
ရြက္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႔ ဌက္ေပ်ာသီးေကာက္ညွင္းဖုတ္ (ေပါင္းအိုးမွမရွိတာ း(
ရပါပီ။ မနက္ၿဖန္ေတာ့ရံုးကအမၾကီးေတြကိုအတင္းသြားေၾကြးအံုးမွ၊ တစ္ေယာက္
တည္းစားလို႔ကုန္ဘူးေလ။ ဟီးဟီး

4 Comments:

Anonymous said...

good လဲ မ good ဘဲ နဲ ့

sin dan lar said...

အဲ..ၾကိဳက္ေလာက္တယ္။ တစ္ခါမွေတာ့မစားဖူးဘူး၊ ေကာက္ညွင္းျပန္ေပါင္းကို
ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းနဲ့ေရာနယ္ထားသလိုမ်ိဳးျဖစ္မလားပဲ...
စားခ်င္ပါတယ္....

ဇင္ေယာ္ said...

အင္း ေရာသမေမႊ ေကာက္ညွင္းေပါ့ေလ။ ၾကည့္ရတာ စားေကာင္းမယ့္ပံုပါပဲ။ ပိုေနရင္ေတာ့ လႊင့္မပစ္ပါနဲ ့။ ႏွေၿမာစရာၾကီး။ ( အြန္လိုင္းကေန လွမ္းပို ့လိုက္ပါ။ ) ( မွတ္ခ်က္ expire မ်ား၊ မယ္လမင္းပါေသာ အစားအစာမ်ား လက္မခံပါခင္ဗ်ား။ )

Kyaw Kyaw Tun said...

စားမယ္စားမယ္ ဒါမ်ိဳးဆိုရင္ အိုင္ကအရမ္းၾကိဳက္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger