Pages

Friday, November 7, 2008

ခ၀ဲသီးအသားေၿခာက္ခ်က္

ၱကၽြန္မငယ္ငယ္ကလံုး၀မစားတဲ့အစားထဲမွာ ခ၀ဲသီးခ်က္နဲ႔ ပဲၿမစ္ၿပဳပ္၊ ဘာေၾကာင့္မွန္းေတာ့
မသိဘူး၊ ဒါေပမယ့္အနံ႕ေတာင္ခံလို႔မရဘူး။ ဒုတိယႏွစ္ေလာက္ေရာက္မွအလိုလိုၿပန္စား
တတ္သြားၿပီးေတာ့အခုဆိုအၾကိဳက္ဆံုးထဲမွာပါတယ္။ ပဲၿမစ္၊ ထန္းၿမစ္ အကုန္ၾကိဳက္တယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ခ၀ဲသီးကိုအိမ္ကပို႔ထားေပးတဲ့အသားေၿခာက္ေလးနဲ႔ခ်က္စားမလို႔ပါ။
ခ၀ဲသီးကိုေတာ့အခြံေသခ်ာခြာထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ အတုံးၾကီးၾကီးလွီးၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားတယ္။
(ကန္ဇြန္းရြက္တို႔၊ ခ၀ဲသီး၊မႈိ အဲဒါေတြေၾကာ္ခ်က္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံ႕ေလးအထဲထိစိမ့္၀င္
ေနမွစားရတာအရသာရွိတယ္လို႔ကၽြန္မကေတာ့သတ္မွတ္ထားတယ္)
ဆီနဲနဲသံုးၿပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဆီသတ္၊ ပဲငံၿပာရည္ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ၿပီး
နႏြင္းနဲနဲထည့္ဆီသတ္ၿပီးၾကက္သြန္နဲနဲႏြမ္းတာနဲ႔ခ၀ဲသီးကိုထည့္၊ အသားေၿခာက္ကိုထည့္။
ဆားလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ ၿပီးခ၀ဲသီးက်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ ထမင္းနဲ႔စားဖို႔အဆင္သင့္
ၿဖစ္ေနပါပီ။



ဆားေၿပာမွ မေလးေရာက္တုန္းကယူလာခဲ့တဲ့ (ဟုတ္မဟုတ္ေတာ့ မသိ)
ဟီမာေလးယား ေတာင္ေ
ပၚက ေက်ာက္ဆား rock salt၊ ေသြးတိုးသမား
ေတြအတြက္အသင့္ေတာ္ ဆံုးဆားလို႔ေတာ့ေၿပာတာဘဲ၊ ဟင္းကဆားမပါရင္အရသာမရွိဘူး၊ အရသာမရွိရင္မစားခ်င္ဘူး။ မစားခ်င္ေတာ့အားမရွိဘူး၊ အားမရွိေတာ့လူကပိုဆိုးတယ္။ ဆားေလးကေတာ့အပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ ေဖ်ာ့ေလးပါ။

1 Comments:

PAUK said...

ကူးကူးေရ...
ခ၀ဲသီးေလးက စားခ်င္စရာ..
ၾကက္ဥနဲဳ႔ေၾကာ္စားလည္းေကာင္းတယ္..ေျပာတယ္..

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger