Pages

Saturday, November 22, 2008

အာလူးေလးအစိမ့္

စိတ္ကူးမရတဲ့အဆံုးအာလူးအလံုးေသးေလးေတြ၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ဘိုစာခ်က္ရမလား၊
ကုလားစာခ်က္ရမလား၊ ယူရို ေတြစားလို႔ရေအာင္ခ်က္ရမလားေခါင္းရႈတ္တာနဲ႔အာလူး
ကိုအရင္ၿပဳပ္လိုက္တယ္။ ၿပဳပ္ၿပီးစိတ္ရွည္လက္ရွည္အခြံႏႊာ၊
ဂ်ံဳမႈန္႕ကိုအေရေဖ်ာ္၊ ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ထူထူလွီးၿပီး ၿပင္ဦးလြင္က ေထာပတ္ဆီနဲ႔ဆီသတ္၊
ဂ်ံဳမႈန္႔အရည္ကိုထည့္၊ ပြက္တာနဲ႔ဆက္ေမႊၿပီး၊ ႏို႕စိမ္းဗူးကိုေဖာက္ထည့္ဆူေအာင္တည္။
အဲဒီအခ်ိန္ဖုတ္မယ့္ဗန္းထဲမွာ အာလူးအလံုးေလးေတြကို ေၾကြစကၠဴခံၿပီးစီထည့္၊
မုန္လာဦနီေတြအခြံႏႊာၿပီး အ၀ိုင္းထူထူလွီးထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္စိတ္ၿပီးထည့္၊
သီဟိုေစ့အၿခမ္းေလးေတြလိုက္မွ်ၿပီးစီထားတဲ့အေပၚမွာ ဆူၿပီးသားဆီသတ္ထားတဲ့ဂ်ံဳမႈန္႔
နဲ႔ႏို႔စိမ္းရည့္ကိုအေပၚကေလာင္းခ်၊ ဆားနဲနဲထည့္ၿပီး အေပၚက ေၾကြစကၠဴအုပ္ၿပီးၿပန္ဖုံး
ၿပီး မီး ၁၆၀ေလာက္နဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ oven ထဲထည့္လိုက္တာ၊ က်က္သြားပါေရာ။
ၿပီးမွအေပၚက ႏွမ္းၿဖဴေလးေတြၿဖဴး၊ ငရုတ္ေကာင္းၿဖဴးလိုက္တယ္။ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရသာ
ေလးကတစ္မ်ိဳးေလး... ခ်ဥ္ငံစပ္သာၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။ ဒါေပမယ့္
ဒီကသူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့အဲဒီအရသာကိုေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ၾကတယ္။
ဘယ္က recipe ရလဲေတာ့မေမးနဲ႔။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ထြင္ထားတာ.. ဟဟ

1 Comments:

ဇင္ေယာ္ said...

အေဟ. ပံုၾကည့္ရတာေရာ၊ ေရးထားတာ ဖတ္ရတာနဲ ့ဆို အေတာ္ဂြတ္မယ္ပံုပဲ။ ဟီး တားတားခ်ားခ်င္တာ ခ်ားလို ့ရၿပီ။ ေခ်ာင္းဆိုးေတာ့ဘူး၊ ရင္ၾကပ္ေတာ့ဘူး။ အဲဒါ အာလူးေလးအစိမ့္ အၿမန္ပို ့လိုက္ပါဗ်ိဳ.။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger