Pages

Tuesday, November 11, 2008

အသီးရြက္သုပ္

ဒီမွာ Potluck ရွိတိုင္းေခါင္းစားတာအရမ္းဘဲ။ သတ္သတ္လြတ္ကလဲကိုယ္စားခ်င္သလို
သာခ်က္တတ္တာမွ စကားအရေၿပာရရင္ေရာင္းတန္း၀င္ေတာ့မဟုတ္ဘူးေလ။ လူအမ်ား
နဲ႔၀ိုင္းစားၾကမယ့္အခါေတာ့ ၾကည့္ေကာင္းေလာက္ေအာင္ခ်က္တတ္အံုးမွ။ ဒီတစ္ခါေတာ့
ဘာအၾကံမွမထြက္လာတဲ့အဆံုးအသီးေတြဘဲသုပ္ဖို႔အတြက္ supermarket ကိုသြားၿပီး
အသုပ္သုပ္ဖို႔၀ယ္လာခဲ့တယ္။
ပန္းသီး - ၂ လံုး
Pear - ၂ လံုး (ၿမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိဘူး၊ အရသာကသစ္ေတာ္သီးလို)
Lettuce - အလံုးေသးတစ္ထုပ္ (ေဂၚဖီထုပ္လိုပါဘဲ၊ ဒါေပမယ့္ပြပြရြရြေလးပါ)
စိမ္းစားဥ - ၁ လံုး (ဒီကစိမ္းစားဥေတြကဖရဲသီးအေသးစားနီးပါးရွိတယ္)
မုန္လာဥနီ ခါၾကက္ဥ - ၃ ေတာင့္ (ၿခစ္တဲ့ဟာေလးနဲ႔ေသးေသးရေအာင္ၿခစ္ထား)
ဆလတ္ပင္ - ၂ ထုပ္
ငရုတ္ပြအနီၾကီး - ၃ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီးအေၿမာင္းလိုက္လွီးထားပါ)
စပ်စ္သီး seedless - ကီလို၀က္
လိေမၼာ္သီး - ၅ လံုး
Salad Dressing with Olive oil'
အားလံုးကိုအဆင္ေၿပသလို၊ကိုယ္ႏွစ္သက္သလိုလွီးထားၿပီးေတာ့ ဟင္းသီးရြက္သုပ္တဲ့
ေနရာမွာသံုးတဲ့အဆီ ကိုေရာေမႊလိုက္တာနဲ႔ western အၾကိဳက္အသုပ္ရပါၿပီ။
ကၽြန္မတို႔လဲအၿမဲစားေပးႏိုင္ရင္ေကာင္းပါတယ္။ က်မ္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္တယ္ေလ။
ညေနပိုင္းဆို whole wheat bread တစ္ခ်ပ္နဲ႔ အသီးရြက္သုပ္နဲ႔ေပါ့။ ၿမန္မာသုပ္
ခ်ဥ္ငံစပ္ေလာက္ေတာ့အ၇သာမရွိပါဘူး။ ကၽြန္မအသုပ္ေတြမ်ားလြန္းလို႔ဒီမွာ
ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ၿမန္မာေက်ာင္းသားေတြကိုေပးလိုက္တာသူတို႔ကအိမ္ေရာက္
ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔သံပုရာထပ္ညွစ္၊ ဆားထပ္ထည့္ၿပီးၿပန္ၿပဳၿပင္မြမ္းမံသုပ္စား
တာေကာင္းမွေကာင္းဆိုဘဲ။ :P

Pear, Lettuce, Salad dressing

1 Comments:

PAUK said...

ကူးကူး...ဆလပ္ စားသြားတယ္..
စားျပီးေတာ့..လူက က်မၼာေရးေကာင္းလာသလိုပဲ..
ဟီးး

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger