Pages

Thursday, November 6, 2008

ေရႊဖရံုပြင့္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ

အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ေရႊဖရံုႏြယ္ေတြကကၽြန္မတစ္ကူးတစ္ကစိုက္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြ
ထက္ပိုသန္ပါတယ္။ ေရႊဖရံုရြက္ေတြစိမ္းေမွာင္ထြားၾကိဳင္းေနတာအပြင့္ေလးေတြ၀ါထိန္ထိန္
နဲ႔ ကၽြန္မမ်က္လံုးကေရႊဖရံုပြင့္ေတြနဲ႔အသီးေသးေသးေလးေတြဆီေရာက္သြားပါတယ္။ တစ္
ခ်ိဳ႕ကိုေတာ့အသီးၾကီးေအာင္ထားမယ္၊ က်န္တဲ့ဟာေတြကိုေတာ့ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္မယ္
လို႔စိတ္ကူးရတာနဲ႔.. အညြန္႔ေလးငါးခက္နဲ႔အပြင့္ရိုးတံကေန၆ပြင့္ေလာက္ၿဖတ္၊ တစ္ခ်ိဳ႕အပြင့္
ေလးေတြေအာက္မွာအသီးေလးေတာင္တရုတ္ဆီးသီးအရြယ္ေလာက္ကိုၾကီးေနပီ။ ၿပီးေတာ့
အမွ်င္ေလးေတြသင္ၿပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ေရႊဖရံုပန္းအခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳေလးခ်က္ေသာက္
ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္အနီေတြကိုညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးေရေႏြးအိုးထဲ
ကိုထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ေနာ knorr ၾကက္သားခဲတစ္၀က္ကိုထည့္လိုက္တယ္။
တံုယမ္အႏွစ္ေလးကအဆင့္သင့္ရွိေတာ့ ဇြန္းတစ္၀က္ေလာက္ထည့္လိုက္ေသးတယ္။
သင္ထားတဲ့ေရႊဖရံုပန္းေလးေတြနဲ႔အညြန္႔ေလးေတြထည့္ၿပီးပြက္ေအာင္ထပ္တည္ၿပီးဆားနဲနဲ
ထည့္လိုက္တယ္။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္လို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နည္းနည္းကိုပါညွပ္ၿပီးအိုးခ်ခါနီးအုပ္လိုက္
ေသးတယ္။ အရမ္းလဲမခ်ဥ္ဘူး၊ ပန္းပြင့္၀ါ၀ါေလးေတြ၊ ေရႊဖရံုသီးေသးေသးေလးေတြစိတ္
ထားတဲအခါစိမ့္ထြက္လာတဲ့အခ်ိဳရယ္၊ အစိမ့္ရယ္..အစပ္ေလးလဲပါ... ေသာက္လို႔ေတာ္
ေတာ့ကိုေကာင္းပါတယ္။(အမွန္ကအခုရက္ပုိင္းေသြးတက္တာမ်ားေနလို႔စားခ်င္တာေတြစိတ္ထိန္းၿပီးဟင္းခ်ိဳနဲ႔
ဒန္႔သလြန္ရြက္ေၾကာ္..ႏွစ္ပါးသြားေနရတာ..ေနႏွင့္ဦးေပါ့ကြာ.. )
******************************************************************
ေဆာင္း ကစီေဘာက္ ထဲမွာ ဖရံုပင္မၿမင္ဖူးလို႔ပံုတင္ေပးပါဆိုလို႔..ရိုက္ၿပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေရႊဖရံုသီးေသးေသးေလးပါပါတယ္။ ေတြ႔လား.....

1 Comments:

Anonymous said...

သေဘာက်လိုက္တာ အဲဒီျခံကို ဟုိတစ္ခါလဲ ႏွင္းဆီအိုးေလး ျပဘူးတယ္ေနာ္။ ျပန္ရွင္တာတဲ့ အပင္ေလ။ အေမက ေျပာတယ္။ ဖရံဳရြက္က သိပ္ခ်ဳိတာတဲ့

ီDeeDar

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger