Skip to main content

ေရႊဖရံုပြင့္ခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ

အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ေရႊဖရံုႏြယ္ေတြကကၽြန္မတစ္ကူးတစ္ကစိုက္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြ
ထက္ပိုသန္ပါတယ္။ ေရႊဖရံုရြက္ေတြစိမ္းေမွာင္ထြားၾကိဳင္းေနတာအပြင့္ေလးေတြ၀ါထိန္ထိန္
နဲ႔ ကၽြန္မမ်က္လံုးကေရႊဖရံုပြင့္ေတြနဲ႔အသီးေသးေသးေလးေတြဆီေရာက္သြားပါတယ္။ တစ္
ခ်ိဳ႕ကိုေတာ့အသီးၾကီးေအာင္ထားမယ္၊ က်န္တဲ့ဟာေတြကိုေတာ့ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္မယ္
လို႔စိတ္ကူးရတာနဲ႔.. အညြန္႔ေလးငါးခက္နဲ႔အပြင့္ရိုးတံကေန၆ပြင့္ေလာက္ၿဖတ္၊ တစ္ခ်ိဳ႕အပြင့္
ေလးေတြေအာက္မွာအသီးေလးေတာင္တရုတ္ဆီးသီးအရြယ္ေလာက္ကိုၾကီးေနပီ။ ၿပီးေတာ့
အမွ်င္ေလးေတြသင္ၿပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ေရႊဖရံုပန္းအခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳေလးခ်က္ေသာက္
ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္အနီေတြကိုညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးေရေႏြးအိုးထဲ
ကိုထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ေတာ့ ေနာ knorr ၾကက္သားခဲတစ္၀က္ကိုထည့္လိုက္တယ္။
တံုယမ္အႏွစ္ေလးကအဆင့္သင့္ရွိေတာ့ ဇြန္းတစ္၀က္ေလာက္ထည့္လိုက္ေသးတယ္။
သင္ထားတဲ့ေရႊဖရံုပန္းေလးေတြနဲ႔အညြန္႔ေလးေတြထည့္ၿပီးပြက္ေအာင္ထပ္တည္ၿပီးဆားနဲနဲ
ထည့္လိုက္တယ္။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္လို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နည္းနည္းကိုပါညွပ္ၿပီးအိုးခ်ခါနီးအုပ္လိုက္
ေသးတယ္။ အရမ္းလဲမခ်ဥ္ဘူး၊ ပန္းပြင့္၀ါ၀ါေလးေတြ၊ ေရႊဖရံုသီးေသးေသးေလးေတြစိတ္
ထားတဲအခါစိမ့္ထြက္လာတဲ့အခ်ိဳရယ္၊ အစိမ့္ရယ္..အစပ္ေလးလဲပါ... ေသာက္လို႔ေတာ္
ေတာ့ကိုေကာင္းပါတယ္။(အမွန္ကအခုရက္ပုိင္းေသြးတက္တာမ်ားေနလို႔စားခ်င္တာေတြစိတ္ထိန္းၿပီးဟင္းခ်ိဳနဲ႔
ဒန္႔သလြန္ရြက္ေၾကာ္..ႏွစ္ပါးသြားေနရတာ..ေနႏွင့္ဦးေပါ့ကြာ.. )
******************************************************************
ေဆာင္း ကစီေဘာက္ ထဲမွာ ဖရံုပင္မၿမင္ဖူးလို႔ပံုတင္ေပးပါဆိုလို႔..ရိုက္ၿပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေရႊဖရံုသီးေသးေသးေလးပါပါတယ္။ ေတြ႔လား.....

Comments

  1. သေဘာက်လိုက္တာ အဲဒီျခံကို ဟုိတစ္ခါလဲ ႏွင္းဆီအိုးေလး ျပဘူးတယ္ေနာ္။ ျပန္ရွင္တာတဲ့ အပင္ေလ။ အေမက ေျပာတယ္။ ဖရံဳရြက္က သိပ္ခ်ဳိတာတဲ့

    ီDeeDar

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...