Pages

Sunday, November 9, 2008

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ

ေနနဲနဲေကာင္းလာတာနဲ႔ၿငိမ္ၿငိမ္မေနႏိုင္ဘဲ ဘာစားရင္ေကာင္မလဲေခ်ာင္းေနတတ္တာ
ကၽြန္မအက်င့္ပါ။ ၿမန္မာအစားေသာက္ေတြကလဲတစ္ေယာက္တည္းစားရင္မေကာင္း
ဘူး၊ အဖြဲ႔ေလးနဲ႔မွ။ မေန႔ေန႔လည္ကၽြန္မဆရာ့ဇနီးနဲ႔ဂ်ီေတာ့မွာchat ေနရင္းနဲ႔ ကၽြန္မေၿပာ
တယ္ No Head, No leg စားခ်င္တယ္လို႔။ အၿဖစ္ကဒီလို ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးက
အခ်က္ၿပဳတ္အရမ္းေတာ္တယ္။ တစ္ရက္သူတို႔အိမ္သစ္တက္ပြဲလုပ္ေတာ့အုန္းႏို႔ေခါက္
ဆြဲခ်က္တယ္။ ဒီမွာမုန္႔ဟင္းခါးသာလုပ္စားၾကတာမ်ားတယ္၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကေတာ့
တစ္ကူးတစ္ကလုပ္စားတာနဲတယ္။ ဒီမွာေရာက္ေနတဲ့ၿမန္မာလူနည္းစုကလဲစိတ္၀င္
တစားနဲ႔သြားစားၾကတာေပါ့၊ အုန္းႏို႔ဟင္းရည္ကအရမ္းကိုေကာင္းတယ္ဆိုဘဲ၊ ဒါေပမယ့္
ၾကက္ေခါင္း၊ ၾကက္လည္ပင္း၊ ၾကက္ေၿခေထာက္ေတြနဲ႔ဘဲခ်က္ထားေတာ့အထူးဆန္း
ၿဖစ္ၿပီးသြားစားခဲ့တဲ့သူေတြကကၽြန္မကိုေၿပာၿပၾကတယ္။ ကၽြန္မကမသြားၿဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဘာ
ေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့အုန္းႏို႔က ေသြးတက္စာမို႔၊ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့အစာလဲၿဖစ္ေနေတာ့
အနံ႔ရရင္မစားရမေနႏိုင္၊ စားမိရင္ကိုယ္ဘဲခံရမွာမို႔စိတ္ထိန္းထားတာ။ ကၽြန္မဆရာက
အရမ္းအစေနာက္သန္တယ္။ တစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ မက္ေဆ့ဂ်္ ပို႔ရင္ မင္းကို
ေၿမြ
လႊတ္ေပးလိုက္တာ.. ဆိုရင္ putting snake အဲလိုေၿပာင္ေစပ်က္ေစသံုးတတ္တယ္။
တစ္ရက္ ကိုၾကီးကၿမန္မအဖြဲ႔ကိုသူခရီးမသြားခင္ေလးဘုရားလာဆုေတာင္းေပးပါေခၚ
တယ္။ ဆရာကသူ႔ကိုေနာက္ၿပီး ဆုေတာင္းေပးတာေတာ့ရပါတယ္ but no head, no
legs လို႔မက္ေဆ့ပို႔လုိက္ေတာ့ကိုၾကီးကစိတ္မေကာင္းေတြၿဖစ္၊ သူ႕႕ကို ေခါင္းမရွိဘူးလို႔
ေၿပာတယ္လို႔သူထင္သြားတာ။ အမွန္ကဆရာကသူအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္တုန္းက ၾကက္
ေခါင္းၾကက္ေၿခေထာက္ေတြနဲ႔ခ်က္တာကို၊ ဆုေတာင္းေပးလို႔ရတယ္ အထူးေထြဘာမွ
မခ်က္နဲ႔လို႔ဆိုလိုတာ။ ေတာ္ေတာ္ရီရတယ္။ ကိုၾကီးတို႔မ်ား။
အဲဒါနဲ႔ no head no leg ေခါက္ဆြဲစားခ်င္တာနဲ႔တုိင္ပင္ၿပီး ညေနပိုင္းေလာက္မွေစ်းကို
အၿမန္ေၿပးရတာ၊ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းစာအုပ္တစ္အုပ္နဲ႔။ ကၽြန္မအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲမစားတာ
(၃) ႏွစ္ေလာက္ရွိေတာ့မယ္။ေစ်းေရာက္တာနဲ႔ ဘာေတြ၀ယ္လဲဆိုေတာ့..
ၾကက္သြန္နီအလတ္ - ၁ ကီလို
အုန္းသီးၿခစ္ပီးသား - ၂ လံုး (အုန္းသီး၀ယ္ေတာ့တစ္လံုးကအထဲမွာပန္းခ်ီေသြးပါလို႔စား
လိုက္ရေသးတယ္။ အရမ္းၾကိဳက္တာဘဲ)
ပန္းသံပရာ - ၃၀ လံုး (စားၿပီးရင္ခ်ဥ္စုတ္ေနေအာင္ေဖ်ာ္ေသာက္ရအံုးမယ္)
ၾကက္သား - ၁.၅ ကီလို
ငံၿပာရည္ - ၁ ပုလင္း
ေခါက္ဆြဲေၿခာက္ထုပ္ၾကးီ - ၂ ထုပ္ (ေခါက္ဆြဲကဒီမွာလတ္ဆတ္တဲ့ဟာေတြမရွိဘူး)
ၾကက္ဥ နဲ႔ ဘဲဥ - ၅ လံုးစီ
ႏို႔စိမ္း - ၂ ဗူး (အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္မရလဲ ႏို႔စိမ္းနဲ႔ခ်က္မယ္ဆိုတဲ့အေတြးနဲ႔၊ ေနာက္ေတာ့မွအုန္း
ႏို႔ေခါက္ဆြဲကအုန္းႏို႔နံ႕မရရင္ ဘယ္ၿဖစ္မလဲေနာ္၊ မသံုးၿဖစ္ေတာ့ဘူး)
ကုလားပဲကလဲကုလားဆိုင္ကလြဲလို႔ဘယ္မွာမွမရွိတာမို႔၊ ေက်ာ္ေက်ာ္ ကိုလွမ္းေမးၿပီး သူ႔မွာ
တစ္ထုတ္က်န္ေသးတာနဲ႔ ပဲကို ႏူးေအာင္ၿပဳတ္၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ေၿခ (ပဲမႈန္႔မရွိေတာ့လဲၾကံဖန္ရ
တာေပါ့)
မုန္႔ၾကြပ္အတြက္ကေတာ့ ဘယာေၾကာ္စမ္းေၾကာ္တုန္းကမၿဖစ္ေၿမာက္တဲ့အေၾကာ္ေလးေတြ
ကိုထုေခ်ထားလိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးမႈန္႔ကေတာ့ အိမ္ကပို႔ေပးထားတာ။ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ
ခ်က္နည္းကိုေတာ့လူတိုင္းသိလို႔အေသးစိတ္မေရးေတာ့ပါဘူး။ ပထမဆံုးအၾကိမ္စမ္းခ်က္
တာၿဖစ္ေပမယ့္အရသာကေတာ့ဘာနဲ႔မွလဲမရေအာင္ေကာင္းလွပါတယ္။


4 Comments:

khin oo may said...

ေကာင္းလြန္းလို႕ စိတ္မထိန္းနိုင္ဘဲစားလိုက္ ၿပီးမွ ဓါတ္ပံဳ ရုိက္ဘိုႈ႔ သတိရတယ္လိဲ႔ဳဳ႕ နားလည္ လိုက္ပါတတယ္။ :P

sin dan lar said...

ဒါေၾကာင့္လည္း KOM ဆိုၿပီး နံမည္ ၁ လံုး..အဲ ..၃ လံုးနဲ့
ဟိုးဟိုးေက်ာ္ေနတာကိုး

PAUK said...

ကူးကူးေရ...
မမေကအိုအမ္နဲ႔ မစန္ဒါလင္းဆီက လုစားလိုက္ျပီ..
ေကာင္းမွ ေကာင္း

Anonymous said...

Today, I went to the beach front with my children.
I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed.
There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
She never wants to go back! LoL I know this is entirely off
topic but I had to tell someone!

Also visit my web page; ranger forum

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger