Skip to main content

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ

ေနနဲနဲေကာင္းလာတာနဲ႔ၿငိမ္ၿငိမ္မေနႏိုင္ဘဲ ဘာစားရင္ေကာင္မလဲေခ်ာင္းေနတတ္တာ
ကၽြန္မအက်င့္ပါ။ ၿမန္မာအစားေသာက္ေတြကလဲတစ္ေယာက္တည္းစားရင္မေကာင္း
ဘူး၊ အဖြဲ႔ေလးနဲ႔မွ။ မေန႔ေန႔လည္ကၽြန္မဆရာ့ဇနီးနဲ႔ဂ်ီေတာ့မွာchat ေနရင္းနဲ႔ ကၽြန္မေၿပာ
တယ္ No Head, No leg စားခ်င္တယ္လို႔။ အၿဖစ္ကဒီလို ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးက
အခ်က္ၿပဳတ္အရမ္းေတာ္တယ္။ တစ္ရက္သူတို႔အိမ္သစ္တက္ပြဲလုပ္ေတာ့အုန္းႏို႔ေခါက္
ဆြဲခ်က္တယ္။ ဒီမွာမုန္႔ဟင္းခါးသာလုပ္စားၾကတာမ်ားတယ္၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကေတာ့
တစ္ကူးတစ္ကလုပ္စားတာနဲတယ္။ ဒီမွာေရာက္ေနတဲ့ၿမန္မာလူနည္းစုကလဲစိတ္၀င္
တစားနဲ႔သြားစားၾကတာေပါ့၊ အုန္းႏို႔ဟင္းရည္ကအရမ္းကိုေကာင္းတယ္ဆိုဘဲ၊ ဒါေပမယ့္
ၾကက္ေခါင္း၊ ၾကက္လည္ပင္း၊ ၾကက္ေၿခေထာက္ေတြနဲ႔ဘဲခ်က္ထားေတာ့အထူးဆန္း
ၿဖစ္ၿပီးသြားစားခဲ့တဲ့သူေတြကကၽြန္မကိုေၿပာၿပၾကတယ္။ ကၽြန္မကမသြားၿဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဘာ
ေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့အုန္းႏို႔က ေသြးတက္စာမို႔၊ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့အစာလဲၿဖစ္ေနေတာ့
အနံ႔ရရင္မစားရမေနႏိုင္၊ စားမိရင္ကိုယ္ဘဲခံရမွာမို႔စိတ္ထိန္းထားတာ။ ကၽြန္မဆရာက
အရမ္းအစေနာက္သန္တယ္။ တစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ မက္ေဆ့ဂ်္ ပို႔ရင္ မင္းကို
ေၿမြ
လႊတ္ေပးလိုက္တာ.. ဆိုရင္ putting snake အဲလိုေၿပာင္ေစပ်က္ေစသံုးတတ္တယ္။
တစ္ရက္ ကိုၾကီးကၿမန္မအဖြဲ႔ကိုသူခရီးမသြားခင္ေလးဘုရားလာဆုေတာင္းေပးပါေခၚ
တယ္။ ဆရာကသူ႔ကိုေနာက္ၿပီး ဆုေတာင္းေပးတာေတာ့ရပါတယ္ but no head, no
legs လို႔မက္ေဆ့ပို႔လုိက္ေတာ့ကိုၾကီးကစိတ္မေကာင္းေတြၿဖစ္၊ သူ႕႕ကို ေခါင္းမရွိဘူးလို႔
ေၿပာတယ္လို႔သူထင္သြားတာ။ အမွန္ကဆရာကသူအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္တုန္းက ၾကက္
ေခါင္းၾကက္ေၿခေထာက္ေတြနဲ႔ခ်က္တာကို၊ ဆုေတာင္းေပးလို႔ရတယ္ အထူးေထြဘာမွ
မခ်က္နဲ႔လို႔ဆိုလိုတာ။ ေတာ္ေတာ္ရီရတယ္။ ကိုၾကီးတို႔မ်ား။
အဲဒါနဲ႔ no head no leg ေခါက္ဆြဲစားခ်င္တာနဲ႔တုိင္ပင္ၿပီး ညေနပိုင္းေလာက္မွေစ်းကို
အၿမန္ေၿပးရတာ၊ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းစာအုပ္တစ္အုပ္နဲ႔။ ကၽြန္မအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲမစားတာ
(၃) ႏွစ္ေလာက္ရွိေတာ့မယ္။ေစ်းေရာက္တာနဲ႔ ဘာေတြ၀ယ္လဲဆိုေတာ့..
ၾကက္သြန္နီအလတ္ - ၁ ကီလို
အုန္းသီးၿခစ္ပီးသား - ၂ လံုး (အုန္းသီး၀ယ္ေတာ့တစ္လံုးကအထဲမွာပန္းခ်ီေသြးပါလို႔စား
လိုက္ရေသးတယ္။ အရမ္းၾကိဳက္တာဘဲ)
ပန္းသံပရာ - ၃၀ လံုး (စားၿပီးရင္ခ်ဥ္စုတ္ေနေအာင္ေဖ်ာ္ေသာက္ရအံုးမယ္)
ၾကက္သား - ၁.၅ ကီလို
ငံၿပာရည္ - ၁ ပုလင္း
ေခါက္ဆြဲေၿခာက္ထုပ္ၾကးီ - ၂ ထုပ္ (ေခါက္ဆြဲကဒီမွာလတ္ဆတ္တဲ့ဟာေတြမရွိဘူး)
ၾကက္ဥ နဲ႔ ဘဲဥ - ၅ လံုးစီ
ႏို႔စိမ္း - ၂ ဗူး (အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္မရလဲ ႏို႔စိမ္းနဲ႔ခ်က္မယ္ဆိုတဲ့အေတြးနဲ႔၊ ေနာက္ေတာ့မွအုန္း
ႏို႔ေခါက္ဆြဲကအုန္းႏို႔နံ႕မရရင္ ဘယ္ၿဖစ္မလဲေနာ္၊ မသံုးၿဖစ္ေတာ့ဘူး)
ကုလားပဲကလဲကုလားဆိုင္ကလြဲလို႔ဘယ္မွာမွမရွိတာမို႔၊ ေက်ာ္ေက်ာ္ ကိုလွမ္းေမးၿပီး သူ႔မွာ
တစ္ထုတ္က်န္ေသးတာနဲ႔ ပဲကို ႏူးေအာင္ၿပဳတ္၊ ဘလန္ဒါနဲ႔ေၿခ (ပဲမႈန္႔မရွိေတာ့လဲၾကံဖန္ရ
တာေပါ့)
မုန္႔ၾကြပ္အတြက္ကေတာ့ ဘယာေၾကာ္စမ္းေၾကာ္တုန္းကမၿဖစ္ေၿမာက္တဲ့အေၾကာ္ေလးေတြ
ကိုထုေခ်ထားလိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးမႈန္႔ကေတာ့ အိမ္ကပို႔ေပးထားတာ။ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ
ခ်က္နည္းကိုေတာ့လူတိုင္းသိလို႔အေသးစိတ္မေရးေတာ့ပါဘူး။ ပထမဆံုးအၾကိမ္စမ္းခ်က္
တာၿဖစ္ေပမယ့္အရသာကေတာ့ဘာနဲ႔မွလဲမရေအာင္ေကာင္းလွပါတယ္။


Comments

  1. ေကာင္းလြန္းလို႕ စိတ္မထိန္းနိုင္ဘဲစားလိုက္ ၿပီးမွ ဓါတ္ပံဳ ရုိက္ဘိုႈ႔ သတိရတယ္လိဲ႔ဳဳ႕ နားလည္ လိုက္ပါတတယ္။ :P

    ReplyDelete
  2. ဒါေၾကာင့္လည္း KOM ဆိုၿပီး နံမည္ ၁ လံုး..အဲ ..၃ လံုးနဲ့
    ဟိုးဟိုးေက်ာ္ေနတာကိုး

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးေရ...
    မမေကအိုအမ္နဲ႔ မစန္ဒါလင္းဆီက လုစားလိုက္ျပီ..
    ေကာင္းမွ ေကာင္း

    ReplyDelete
  4. Today, I went to the beach front with my children.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is entirely off
    topic but I had to tell someone!

    Also visit my web page; ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ