Skip to main content

ေရႊဖရံု၀ါ၀ါ

ေရႊဖရံုသီးကိုကၽြန္မအရမ္းၾကိဳက္တယ္။ဟင္းေတြနဲနဲခ်ိဳရင္မစားႏိုင္ေပမယ့္သဘာ၀အသီးအရသာခ်ိဳ
တာကိုေတာ့ ကၽြန္မေတာ္ေတာ္သေဘာက်တယ္။ supermarketေတြမွာအခြံႏႊာထားၿပီးအတုံးေလး
ေတြတုံးပီး သားေရာင္းတာကိုေတြ႕တယ္။ဒါေပမယ့္ကၽြန္မသိသေလာက္ေတာ့သူတို႔ၿဖတ္ညွပ္ကပ္ လုပ္ထားတဲ့အရန္သင့္ဟင္းခ်က္သီးႏွံေတြဟာတစ္ပိုင္းပုပ္သြားတာတုိ႔အၿမင္မလွတာတို႔၊အဲဒီထဲက
ေကာင္းတဲ့အပိုင္းေတြၿဖတ္လွီးၿပီးတင္ထားတာမို႔မ၀ယ္ဘူး။ေရႊဖရံုသီးရင့္မွစီးတာလို႔ေၿပာတယ္ရန္ကုန္
မွာေစ်းထဲသြားရင္ေရႊဖရံုသီးစီးစီးေလးေတြရမယ္လို႔ေအာ္တဲ့အသံၾကား ေယာင္တုန္းဘဲ။ေရႊဖရံုသီးက စီးမွစားေကာင္းတာေလ။ဒီမွာေတာ့ရင့္မယ္ထင္တာ၀ယ္လာလိုက္တာဘဲ။စီးတာေတာ့သိပ္မစီးပါဘူး။ ဒါေပမယ့္စားလို႔ေတာ့ေကာင္းပါတယ္။အခြံႏႊာရတာေတာ့ေတာ္ေတာ္လက္၀င္တယ္။အခြံႏႊာတဲ ့အၿခစ္
ေလး နဲ႔ၿခစ္တာေတာင္လက္ရွေသးတယ္။အတုံးေလးေတြတုန္းၿပီး ခ်က္ဖို႔အသင့္ၿပင္လိုက္ေတာ့ တယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ၾကက္သြန္နီနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ေတြကိုဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္ၿပီးဗူးေလးတစ္ဗူးထဲထည့္
ပိတ္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားတယ္။ဟင္းခ်က္ခ်င္ရင္အဆင့္သင့္ၿဖစ္ေအာင္။ဆီသတ္ပီးေတာ့ပုဇြန
္မႈန္႔ ေလးေတြ ပါထည့္ဆီသတ္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ငါးငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ၿပီးထပ္ဆီသတ္၊ၿပီးတာနဲ႔ ေရႊဖရံုသီးေလးေတြကိုထည့္ အရင္လံုးၿပီးေမႊထား၊ ေရနဲနဲထည့္၊ ဆားနဲနဲထည့္ၿပီးႏြမ္းသြားမွေရထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ေပေတာ့ဘဲ။
ပါးပါးကိုသတိရတယ္။ သူကဟင္းခ်က္တာအရမ္းေတာ္တာ။ ေရႊဖရံုသီးကိုဘယ္လိုခ်က္လဲေတာ့မသိ
ဘူးအိုးကပ္ ေၿခာက္ေၿခာက္ေလးခ်က္တာ။ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့အဆင္ေၿပသလို႔ခ်က္လိုက္တာပါဘဲ။ စားလို႔ေတာ့အရမ္းေကာင္းတယ္။ၾကိဳက္တာကိုး။။
အစားေသာက္ဂ်ီးမ်ားတာလဲမိဘနဲ႔ဆိုင္မယ္ထင္တယ္။ အေမေဖကအခ်က္ေကာင္းေတာ့ငယ္ငယ္က
သူတို႔လက္ရာေတြနဲ႔သာရင္းႏွီးေနတာမို႔ေတာ္ရံုအရသာမရွိရင္ကၽြန္မကဟန္ေဆာင္ပီးေတာင္မစားဘူး။
ဗုိက္ၿပည့္ရင္ၿပီးေရာဆိုၿပီးၿဖစ္သလိုလဲမစားတတ္ၿပန္ဘူး။ဒါေၾကာင့္ခရီးထြက္ရင္အငတ္ခံရတာမ်ားတယ္။


Comments

  1. ဗီဲဳ႔႕က္ဆာေနတာ...

    ReplyDelete
  2. ဟယ္...ဟယ္.....ဟယ္......မန္က်ည္းသီးစိမ္းေၾကာ္ေလးနဲ႕..ရွလြတ္...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။