Skip to main content

ကေလာရြက္သုပ္ (ပီေလာပီနန္ရြက္)

ပီေလာပီနံရြက္၊(သို႕) ကေလာပီနန္ရြက္ကိုသုပ္စားတယ္။ အရသာကမဆိုစေလာက္ေလးခါး
သက္သက္ႏိုင္တယ္။ ကေလာပင္ရြက္ႏုေလးေတြကိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူးၿပီးၿပဳပ္၊ တို႔စရာ
အေနနဲ႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ အခုလိုသုပ္စားတာၿဖစ္ၿဖစ္၊အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ အရြက္က ေရနဲ႔ထိ
ႏူးအိသြားတာမ်ိဳးမၿဖစ္လို႔သေဘာက်တာလဲပါတယ္။ ဒီမွာကေတာ့ကေလာဥေတြအၿမဲလိုလို
ရတတ္တယ္။ သူတို႔ကေတာ့အခြံႏႊာ၊ၿဖစ္ၿပီးေတာ့ casava cake ဆိုၿပီးေရာင္းၾကတယ္။ တစ္
ခ်ိဳ႕ကေတာ့စပါးလင္၊ သၾကားနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီးသေရစာအၿဖစ္စားၾကတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့အရြက္ကို
ေစ်းက၀ယ္လာၿပီးၿပဳပ္ၿပီးသကာလ၊ ေၿမပဲဆန္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းႏွစ္၊ ငရုတ္
သီးစိမ္းနဲ႔ေကာင္းေကာင္းၾကီးကိုသုပ္စားပစ္တာပါဘဲ။
မွတ္ခ်က္။ နဲနဲၾကာၾကာၿပဳပ္ရပါတယ္၊ ၿပီးတာနဲ႔ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီးအရည္ညွစ္သုပ္စားပါ။

Comments

  1. စိတ္ဝင္စားစရာဘဲ။ ေကာင္းမဲ႕႔ပံဳ

    ReplyDelete
  2. တခါမွ မစားဖူးဘူး ကူးကူးေရ၊ အသုပ္ဆိုစားခ်င္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  3. စားလို႔အရမ္းေကာင္း.. လုပ္စားၾကည့္

    ReplyDelete
  4. တစ္ညလံုး မအိပ္ျဖစ္လို ့မိုးလင္းကတည္းက ဗိုက္ထဲမွာ ဆႏၵျပေနတာ ေကာ္ဖီပဲေဖ်ာ္တတ္လို ့ မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနတာေလ
    ခု မစႏၵကူးေမ အိမ္ေရာက္ေတာ့ မရေတာ့ဘူး... :P
    ကြိဳင္စျပီ။

    ReplyDelete
  5. collardနဲ႔တူလားဟင္..အရြက္ေလးၾကည္႔ရတာ ဆင္ေနလို႔။
    အဲဒီအရြက္ေလးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  6. how to call for this leaf?

    ReplyDelete
  7. အဂၤလိပ္လိုေတာ့ Cassava Leaves.. လို႔ေခၚပါတယ္။

    ReplyDelete
  8. တစ္ခါမွ မျမင္ဖူးဘူး အဲဒီအရြက္က ခြ်ဲသလားဟင္... စကားေျပာခြ်ဲ(ႏြဲ႕) တဲ့သူကို
    "ပီေလာပင္ ပက္က်ိတက္"လို႕ ေျပာေလ့ရွိလုိ႕

    ReplyDelete
  9. မခၽြဲပါဘူး..၀ါးလို႔ေကာင္းပါတယ္.. နဲနဲမွကိုမခြ်ဲတာ..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4