Skip to main content

မာမီေရာက္တဲ့ေန႕႕

ရံုးပိတ္ရက္တုန္းက ၿခံ၀င္းထဲမွာဟိုေလွ်ာက္ၾကည့္ဒီေလွ်ာက္ၾကည့္နဲ႕ တစ္ေနရာအေရာက္မွာေတာ့ ပန္းပင္ေတြၾကားမွညွပ္ၿပီးေပါက္ေနတဲ့ငရုတ္ပင္တစ္ပင္၊ အသီးေတြကလဲအမ်ားၾကီး။ဒါနဲ႕ ကၽြန္မ လက္ကကင္မရာနဲ႕ဖုန္းကိုေအာက္ခ်၊ ေဘးနားကိုၾကည့္ (ဥယ်ဥ္မွဴး) ေတြေတြ႕မွာစိုးလို႕၊ မခူးလို႕ မရတာေတာ့မဟုတ္ပါဘူး၊ေတာ္ၾကာအရိုေသမတန္မွာစိုးလို႕။ အပင္ကိုဆြဲႏႈတ္တာ၊ ေတာ္ေတာ္ ခက္ခက္ခဲခဲကိုႏႈတ္ရတယ္။ ေခၽြးေတြလဲထြက္၊ ေနပူပူေအာင္မွာ။ ဘာလုပ္ဖို႕လဲသိလား။ ကၽြန္မ ေနာက္မွာၿခံေလးလုပ္ထားတယ္မဟုတ္လား။ အဲဒီမွာ မ်ိဳးေစ့ေလးေတြၾကဲထားတာအခုထိကို အပင္မေပါက္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္အဲဒီငရုတ္ပင္ အသီးသီးၿပီးသားကိုေၿမတူးၿပီးသြားစိုက္ထားမလို႕။ လုပ္ၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ အိမ္ေဘးက သူေတြကအံ့ၾသၾကတယ္။ ဟာ..ရုတ္တရက္အပင္ကၾကီးလာၿပီး အသီးေတြေတာင္သီးလို႕ဆိုၿပီး။ဟားဟား..

း( အခုေတာ့အပင္ကအသီးေတြႏြမ္း၊ အရြက္ေတြေၿခာက္လို႕၊ ဇြဲမေလွ်ာ့ေသးဘူး။ ေရေတာ့ဆက္ ေလာင္းေနတုန္းဘဲ။ မမခိုင္ ေတာ့ေၿပာပါတယ္။ေရေသာက္ၿမစ္ထိသြားလို႕ေနမွာတဲ့။ ကၽြန္မကေတာ့ အရြက္ေတြႏြမ္းရင္ေၾကြသြားၿပီး အသစ္ေတြထြက္လာမယ္လို႕ေၿမာ္လင့္တုန္းဘဲ။

မေန႕ညကေစာေစာအိပ္တယ္။ ေမာင္ေလးကမာမီနဲ႕ ဦးဦး ထြက္လာၿပီတဲ့။ ညီမေလးက ဘန္ေကာက္ ကေနဆက္ထြက္သြားၿပီတဲ့။ ေလယဥ္ကမနက္ ၅း၂၅ ဆိုက္မွာဆိုေတာ့ ၄း၀၀ နာရီ ေလာက္ကတည္းကထၿပီးၿပင္ဆင္၊ အေရးထဲမွာေနလို႕သိပ္မေကာင္းဘူး။ ညီမ၀မ္းကြဲမိသားစု ေရာက္လာေတာ့ကၽြန္မလဲညအိပ္၀တ္အိက်ိီကိုအေပၚက ကုတ္ တစ္ထပ္ထပ္၀တ္ၿပီးေလယဥ္ကြင္း ကိုထြက္လာခဲ့တယ္။ ကားေပၚတက္တက္ၿခင္းဘဲ ကားမွာတပ္ထားတဲ့ air freshner အနံ႕ က ဦးေနွာက္ထဲအထိကိုတိုး၀င္ၿပီး ေခါင္းကမူးေ၀ေ၀ၿဖစ္ေနၿပီ။ တစ္နာရီေက်ာ္ေလာက္သြားရတာဆို ေတာ့တူေတာ္ေမာင္ေလးလဲေခါင္းမူးၿပီးအန္ေရာ။ အဲဒီအနံ႕ေတြပါေပါင္းၿပီး ကၽြန္မေခါင္းကိုက္ပါၿပီ။ တူေမာင္ေမ်ာက္ေလာင္းေလးလဲသနားပါတယ္သူ႕ခမ်ာအိပ္ခ်င္မူးတူးနဲ႕။ ေလယဥ္ကြင္းေရာက္ေတာ အခ်န္ဇယားကိုၾကည့္လိုက္ေတာ့delay တဲ့။ ၇း၁၅ မွဆိုက္မယ္ဆိုေတာ့ ေစာင့္ေပေတာ့အၾကာၾကီး့ ေနာက္ေတာ့ မာမီနဲ႕ ဥဥကိုေတြ႕လိုက္ရပါတယ္။ ဒီက TV ကေနလွမ္းၾကည့္ေနေတာ့ သူတို႕မွန္းသ တိမထားမိဘူး။ hot shot ေတြၿဖစ္ေနၾကသကိုး။ ဟိဟိ

အခုေတာ့မာမီေခ်ာေခ်ာေမာေမာနဲ႕ ကၽြန္မဆီကိုေရာက္လာပါၿပီ။ အရင္ဆံုးပါလာတာထုတ္ေတာ့ ေဆးေတြ အိတ္တစ္၀က္ေလာက္ရွိမယ္။ မနဲဘူး။ ေၿပာရင္ရီရမယ္၊ သူက ကၽြန္မေသြးတိုးရွိေတာ့ ဒန္႕သလြန္ပင္ေပါက္ကိုသယ္လာမလို႕အေဖကအတင္းတားၿပီးမသယ္ခိုင္း။အဲဒီေတာ့ ဒန္႕သလြန္သီး ကိုပါးပါးမသိေအာင္သယ္လာတယ္။ အစိမ္းေနာ္။ အမွန္ေတာ့ဒီမွာဒန္႕သလြန္ပင္ေတြက အေလ့က် ေပါက္ပင္ေတြလိုၿဖစ္ၿပီးဒန္႕သလြန္သီးေတြလဲေစ်းမွာအမ်ားၾကီ။ ၿပီးေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အစိမ္းေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္။ အသားေၾကာ္ ေတြ၊ ငေၿခာက္ေၾကာ္၊ ငပိ၊ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္၊ အိုးအစံုဘဲ။ ၾကြားတာမဟုတ္ဘူးေနာ္ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေတာ့ပစ္တုန္းက ႏွစ္ခ်ိဳ႕တဲ့ဟာေတြသိမ္းထားတာ လားတဲ့။ အမွန္က ဒီဇင္ဘာၿမန္မာၿပန္တုန္းကသယ္လာတာပါ။ အခုေတာ့ကုန္သေလာက္ရွိေနၿပီ။ ဒါေပမယ့္အခုထပ္ေရာက္လာၿပီ။ ကာေဘာလစ္ ဆပ္ၿပာေတာင္ပါေသးတယ္။ ကာေဘာလစ္ က ဒီမွာရွိတဲ့ႏိုင္ငံၿခားသားေတြအရမ္းၾကိဳက္ၾကတယ္။ သံုးလိုက္ရင္မ်က္ႏွာမြတ္သြားတာဘဲတဲ့။ ဟုတ္မ ဟုတ္ေတာ့မသိဘူး. စမ္းၾကည့္ရအံုးမယ္။ ကိုယ့္ႏိုင္ငံထြက္ ကိုယ္ကမသိေတာ့ သိသူေဖာ္စား မသိသူေက်ာ္သြားမ်ိဳးေတာ့အၿဖစ္မခံႏိုင္ဘူးေလဟုတ္တယ္ဟုတ္

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4