Skip to main content

အားဘူး...အားဘူး...

အခုတစ္ေလာကၽြန္မအလုပ္ေတြအရမ္းမ်ားေနပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္(၄)ဘာသာယူထားေတာ့
ရူးမေလာက္ေအာင္စာေတြမ်ားလြန္းပါတယ္။ကြန္ၿပဴတာထဲမ်က္ႏွာ၀င္မတတ္ပါဘဲ။ ဘေလာ့
ထဲမွာေရးစရာေလးေတြအမ်ားၾကီးရွိေပမယ့္မနက္ထတာနဲ႔ရံုးကိုေၿပး၊ အလုပ္လုပ္ၿပီးညေနရံုး
ဆင္းခ်ိန္ေရာက္တာနဲ႔အိက်ီေတာင္မလဲအားဘဲေက်ာင္းကိုေၿပးရပါတယ္။ ေက်ာင္းကည(၁၀)
နာရီမွၿပီးတယ္။အိမ္ၿပန္ေရာက္ေတာ့ ၁၀နာရီခြဲေနၿပီ။ professor ေပးထားတဲ့စာေတြကိုအသဲ
အသန္ရွာရပါတယ္။ case study ေတြေခါင္းေၿခာက္ေအာင္စဥ္းစားရပါတယ္။ ေသာၾကာေန႔
ေတာ့ရံုးေန႔တ၀က္ဘဲတက္ရေတာ့ေအးေဆးတယ္မထင္ပါနဲ႔။ ေသာၾကာေန႕႔လဲရံုးဆင္းတာနဲ႔
ေက်ာင္းကိုေၿပးရၿပန္ပါတယ္။အိမ္မွာမာမီေရာက္ေနေတာ့စားေသာက္ဖို႔စိတ္မပူရေပမယ့္
ေနာက္လက်ရင္ေတာ့၀ိတ္က်မယ့္ကိန္းကိုၿမင္ေနရတယ္။အေရးထဲမွာဘန္ေကာက္သြား
ဖို႔ဗီဇာေလွ်ာက္တာသံရံုကေတာ္ေတာ္ရစ္လို႔အရမ္းကိုစိတ္တိုရေသးတယ္။ မဆီမဆိုင္စာရြက္
ေတြလိုက္ေတာင္းတယ္။ဘန္ေကာက္ကိုထရန္စစ္အေနနဲ႔၀င္ဖူးေပမယ့္အခုဟာကညီမေလး
ဘြဲ႕႕ယူမွာမို႔ဒီကေနဗီဇာေလွ်ာက္တာဒီေလာက္ခက္မွန္းမသိဘူး။ဗီဇာဖိုးလဲနင့္ေနေအာင္
ေတာင္းေသးတယ္။ေတာ္ေတာ္အသဲယားတယ္။တစ္ၿခားႏိုင္ငံေတြမ်ားအဲေလာက္မခက္ပါဘူး
ကိုယ့္ႏိုင္ငံနဲ႔အနီးဆံုးႏိုင္ငံေလးကရစ္လိုက္တာ၀က္အူရစ္ေတာင္အရႈံးေပးရမယ္။
(၃)ခါေလာက္ထပ္ဆင့္ေလွ်ာက္ၿပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ရလာပါၿပီဗီဇာ။
ပလတ္စတစ္ေလာင္းၿပီးမွန္ေဘာင္ထဲထည့္ခ်ိတ္ထားရင္ေကာင္းမယ္။
အေရးထဲမွာၿမန္မာသံရံုးကနာမည္အလံုးလိုက္တပ္ၿပီးေရာက္လာတဲ့ဖိတ္စာ။
referendum on that draft constitution
ၿဖစ္ႏိုင္ရင္ေတာ့ဘာမွသြားၿပီးမဲမေပးခ်င္ပါဘူး။ ဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ ဘာမွန္းမသိနားမလည္
လို႔ပါ။ ၿမန္မာႏိုင္ငံသားတစ္ေယာက္အေနနဲ႔ကိုယ့္ႏိုင္ငံအေရးနဲ႔ပတ္သတ္တာကိုလစ္လ်ဴ
ရႈမသိဘာသာေနၿခင္သလားလို႕႔ေမးတဲ့သူရွိသလို၊ ဒီမဲေပးတဲ့အေပၚမွာအခြင့္ေကာင္းယူ
ၿပီးသူတစ္ပါးႏိုင္ငံမွာခိုလႈံခြင့္ေတာင္းဖို႔စီစဥ္ေနၾကတဲ့သူေတြအေၾကာင္းၾကားရတဲလဲစိတ္
မခ်မ္းသာလွေပးဘူး။ ကၽြန္မအၿမင္ေတာ့ကိုယ့္တိုင္းၿပည္၊ကိုယ့္ႏိုင္ငံေတာ္ေကာင္းစားဖို႔
စိတ္ရွိရင္ကိုယ္လုပ္ႏိုင္တဲ့အေနထားေလးကေနအတတ္ႏိုင္ဆံုးေထာက္ပံ့ကူညီေပးခ်င္
ပါတယ္။အေကာင္းဆံုးအေနထားကိုေရာက္လာမယ္လို႔လဲေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4