ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ေက်ာက္ပြင့္ေၿပာမွအရင္တုန္းကဆိုရင္ေက်ာက္ပြင့္
သုပ္စားခ်င္ရင္ေဆးပါေလေတာ့၁၀ခါမက၊ ေရြးလိုက္ရတဲ့အမႈိက္ေတြ၊ေက်ာက္ခဲေလးေတြ
ခရုခြံေတြကလဲအမ်ားၾကီး၊ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သန္႔ၿပီးသားအထုပ္ေလးေတြsupermarket
ေတြမွာေရာင္းေနပါၿပီ။အၾကာၾကီးေဆးစရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရစိမ္ထားၿပီး ၁ နာရီေလာက္
ဆိုရင္သုပ္စားလို႔ရၿပီ။ေက်ာက္ပြင့္ကဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကအၿဖဴေရာင္။
ဒါေပမယ္အရသာကအညိဳေရာင္ေက်ာက္ပြင့္ကပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။လည္ပင္းၾကီးတဲ့သူ
ေတြအတြက္ေက်ာက္ပြင့္ကေဆးတစ္မ်ိဳးေပါ့။ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ဖို႔အတြက္ၿပင္ဆင္ရမယ့္အရာ
ေတြကေတာ့..
အာလူး (၂) လံုး - ႏူးေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါ
မန္က်ီးသီးမွည့္ - ေရစိမ္ထားပါ
ေၿမပဲေလွာ္ - ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ - ဆီသတ္ထားပါ
(ေဂၚဖီကိုေတာ့ပါးပါးေလးလွီးထားၿပီးၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ့ေက်ာက္ပြင့္သတ္
သတ္သုပ္စားရတာပိုသေဘာက်တယ္)
ေက်ာက္ပြင့္ေတြပြလာလို႔ေရစင္စင္ေဆး၊ေရညွစ္ၿပီးရင္ေတာ့ကတ္ေၾကးနဲ႕အေနေတာ္ၿဖတ္ေပး
ရပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့အာလံုးၿပဳပ္ကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးၿပီးကန္႔လတ္ၿဖတ္ၿပန္လွီးေလးေထာင့္အ
တံုးေလးေတြထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေထာင္းထားတဲ့ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုထည့္ၿပီးတာနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဆီ
သတ္ထားတာကိုေလာင္းထည့္ပါ။ မန္းက်ီးမွည့္ေရပ်စ္ပ်စ္ကိုထည့္၊ဆား၊အခ်ဳိမ႕ႈန္နဲ႔ ပဲငံၿပာရည္
အနဲငယ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုလွီးထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဆို
ရင္စားေကာင္းမွာေသခ်ာတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုရပါၿပီ။
ေက်ာက္ပြင့္ကိုသုပ္စားတဲ့ေနရာမွာတစ္ခ်ိဳ႔ကပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ကိုေၿမပဲမႈန္႔အစားထည့္တာရွိသ
လိုအၿခားသုပ္ပံုသုပ္နည္းအမိ်ဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ဒီနည္းကေတာ့ကၽြန္မအလြယ္သုပ္စားေနၾကနည္း
ေလးတစ္ခုပါ။
သုပ္စားခ်င္ရင္ေဆးပါေလေတာ့၁၀ခါမက၊ ေရြးလိုက္ရတဲ့အမႈိက္ေတြ၊ေက်ာက္ခဲေလးေတြ
ခရုခြံေတြကလဲအမ်ားၾကီး၊ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သန္႔ၿပီးသားအထုပ္ေလးေတြsupermarket
ေတြမွာေရာင္းေနပါၿပီ။အၾကာၾကီးေဆးစရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရစိမ္ထားၿပီး ၁ နာရီေလာက္
ဆိုရင္သုပ္စားလို႔ရၿပီ။ေက်ာက္ပြင့္ကဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကအၿဖဴေရာင္။
ဒါေပမယ္အရသာကအညိဳေရာင္ေက်ာက္ပြင့္ကပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။လည္ပင္းၾကီးတဲ့သူ
ေတြအတြက္ေက်ာက္ပြင့္ကေဆးတစ္မ်ိဳးေပါ့။ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ဖို႔အတြက္ၿပင္ဆင္ရမယ့္အရာ
ေတြကေတာ့..
အာလူး (၂) လံုး - ႏူးေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါ
မန္က်ီးသီးမွည့္ - ေရစိမ္ထားပါ
ေၿမပဲေလွာ္ - ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ - ဆီသတ္ထားပါ
(ေဂၚဖီကိုေတာ့ပါးပါးေလးလွီးထားၿပီးၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ့ေက်ာက္ပြင့္သတ္
သတ္သုပ္စားရတာပိုသေဘာက်တယ္)
ေက်ာက္ပြင့္ေတြပြလာလို႔ေရစင္စင္ေဆး၊ေရညွစ္ၿပီးရင္ေတာ့ကတ္ေၾကးနဲ႕အေနေတာ္ၿဖတ္ေပး
ရပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့အာလံုးၿပဳပ္ကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးၿပီးကန္႔လတ္ၿဖတ္ၿပန္လွီးေလးေထာင့္အ
တံုးေလးေတြထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေထာင္းထားတဲ့ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုထည့္ၿပီးတာနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဆီ
သတ္ထားတာကိုေလာင္းထည့္ပါ။ မန္းက်ီးမွည့္ေရပ်စ္ပ်စ္ကိုထည့္၊ဆား၊အခ်ဳိမ႕ႈန္နဲ႔ ပဲငံၿပာရည္
အနဲငယ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုလွီးထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဆို
ရင္စားေကာင္းမွာေသခ်ာတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုရပါၿပီ။
ေက်ာက္ပြင့္ကိုသုပ္စားတဲ့ေနရာမွာတစ္ခ်ိဳ႔ကပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ကိုေၿမပဲမႈန္႔အစားထည့္တာရွိသ
လိုအၿခားသုပ္ပံုသုပ္နည္းအမိ်ဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ဒီနည္းကေတာ့ကၽြန္မအလြယ္သုပ္စားေနၾကနည္း
ေလးတစ္ခုပါ။
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Perfume, I hope you enjoy. The address is http://perfumes-brasil.blogspot.com. A hug.
ReplyDeleteကူကူးေရ
ReplyDeleteၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္တဲ႕ အခါျငဳတ္သီးအပြေတာင္႕ပါဆီထည္႕သတ္
ေနာက္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႕သုတ္ယင္ မန္က်ည္းမွည္႕ေလွ်ာ႕အေပၚကနံနံ ပင္ေလး အုပ္လိုက္
စားလို႕လည္းေကာင္းဓါတ္ပံုရိုက္ယင္လည္းလွသြားတာေပါ႕
ဥဥ
အခု ဒီမွာ ၀ယ္လို႕ရတဲ့ ေက်ာက္ပြင့္ေတြက အစ္မပံုထဲကလို မဟုတ္ဘူးဗ်ာ.. အျဖဴမ်ား ျဖစ္ေနမလားပဲ.. ပန္းပြင့္ပံု အဆုပ္လိုက္ႀကီးဗ်
ReplyDeleteအဲဒါႀကီးကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သုတ္စားတာ လႊတ္ေကာင္းဗ်ာ..
ေနာက္တစ္ခါ က်မွ အားလူးျပဳတ္ပါ ထည့္ဦးမယ္